HomeSocialDacă n-o mai duci la cofetărie, scoate-o la brioșerie

Dacă n-o mai duci la cofetărie, scoate-o la brioșerie

Cineva mi-a spus odată că pe strada Puțul lui Zamfir din București se-ntâmplă cele mai interesante lucruri. Nu l-am crezut până-n ziua când am refuzat, în somn, un loc de muncă de pe acea stradă. Visător am răspuns la telefonul care-mi garanta un salariu mare și-o slujbă ușoară, și i-am spus secretarei că „îmi este bine unde sunt (în pat?) și nu vreau nimic”. La trezire a urmat un șoc, o perioadă de depresie și apoi umorul de după.

Recent m-am perindat prin zonă, ca să descopăr și celelalte minuni ale străzii, și am dat de ceva nou: Stephany`s. Brioșerie colorată, veselă și cochetă.

Marele dezavantaj al brioșeriei este că nu știi ce să alegi. La cofetărie ai gusturile formate: nu prea multe fructe, nu prea multă ciocolată, nu din aia ori din cealaltă. Dar brioșele par un echilibru perfect. Baza din ciocolată ori blat „alb” cu o puternică aromă de lapte și apoi urmează topingul. Aici oferta este atât de bogată, încât nici nu vreau să mă pierd în detalii. Dacă alegi după culoare, cum am făcut eu, o să descoperi că paleta personală este săracă. Dacă te rezumi la cultura generală privind aromele, o să-ți dai seama, și mai trist, că nu știi de multe combinații reușite. Așa că îți las ție plăcerea să le descoperi pe toate într-un experiment care-ți va provoca, aşa cum zic americanii, sugar rush. Oricum, degeaba vorbesc eu de compoziție, când fotografiile anexate acestui material vorbesc de la sine. Recunoaște, îți plouă în gură?

Meniul nu are doar brioșe, ci și sucuri naturale, iar limonada e cu „de toate”. Inclusiv cubulețe de măr. Nu sunt fanul cafelei, dar sunt sigur că meniul format din brioșe și cafea va face mulți fani.

Situată în zona Dorobanți, prețurile se ridică la acest nivel, dar nu plângi cu ochii-n portofel. Cu 20-30 de lei îți permiți să te simți bine și să-i faci ochi dulci partenerei. Dacă ești zgârcit și ochii ți se acresc, te ajută brioșa. Interesante sunt meniurile care îmbină perfect aroma brioșei cu băutura perfectă. Ce-i mai lipsește Ștefaniei este o terasă cu mai multe locuri. E micuță și cochetă, dar cu trei măsuțe nu lași impresia de înghesuială. Internet wireless ai berechet. Sub bolta de vie, cu o limonadă și o prăjiturică pe masă, nu are cum să nu-ți vină inspirația pentru un material bun. Conectat la internet poți să te bucuri ca un adevărat boem legat de Facebook, ori corporatist siamez cu munca de birou.

Concluzia e dulce. Stephany`s merită pentru că are produse bune și un iz nou, americănism bun. O să spui „iar americănisme, ce au cofetăriile?”. Sunt rare și câte amandine poți mânca?

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare