HomeSocialDaniel Barbu, ministrul Culturii, a reușit să provoace SIDA...

Daniel Barbu, ministrul Culturii, a reușit să provoace SIDA cerebrală

Ministrul Culturii a reușit ceva ce nici Dumnezeu sau știința modernă nu sunt încă în stare: să provoace o afecțiune a sistemului cerebral cu ultima declarație. „Nu înțeleg. Nu suntem în Africa de Sud. Am fost cutremurat câte festivaluri <<Shakespeare>> am putea face”. Și nu, Daniel Barbu nu-și punea întrebări privind finanțarea Bisericii Ortodoxe Române, ori suprataxerea centimetrilor de autostradă, ci tocmai de ce România investește atât de mulți bani în prevenirea și tratarea HIV/SIDA.

Asta-i o dovadă incontestabilă a faptului că dacă porți ochelari de vedere fund-de-borcan nu înseamnă că ai fost înzestrat cu o inteligență sclipitoare, iar dacă fața și limbajul te caracterizează ca fiind un tocilar existențial, nu ai îndeajuns de multă materie cenușie cât să treci peste genunchiul lui Mircea Badea.

Din păcate, sistemul cerebral al lui Daniel Barbu a sucombat total și ireversibil, precum boala despre care vorbea, dar prin textul ăsta încerc să-i previn pe cei care nu-nțeleg cât de nociv e să gândești prost/eronat/defect. E chiar mai nociv decât să faci sex fără prezervativ. Chiar și-ntr-o politică plină de curve.

Să crezi că-s prea mulți bani băgați în sănătate (pentru că până la urmă despre asta-i vorba) e la fel de eronat precum a crede că HIV/SIDA a apărut printr-o pedeapsă divină îndreptată spre homosexuali. Și nu mi-a trecut niciodată prin cap faptul că oamenii nu se duc la „Shakespeare” pentru că-s mult prea preocupați de HIV/SIDA. Uite unde purtau mii de români panglica roșie-n piept și credeau că scriitorul englez e de fapt vreun fotbalist prin Europa.

Cât despre comparația cu Africa de Sud, e la fel de nefericită. Diferențele sunt atât de mici între noi și ei. Ei sunt cunoscuți pentru diamante, noi am produs un briliant prăfuit, ei au făcut un campionat mondial, noi ne temem de vuvuzele. Stăm mai bine la PIB și alte puține lucruri, dar lor tocmai ce le-a murit, din nefericire, o parte importantă din istorie. Pe noi încă ne mai conduc aceleasi fosile. Din nefericire.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare