HomeSocialDar hai să ne avem ca fraţi, toţi trei...

Dar hai să ne avem ca fraţi, toţi trei suntem puţin luaţi!

Despre oamenii politici din România poţi spune absolut orice, că nimic nu este greşit. Toţi au defecte, şi mai multe defecte şi calităţi. Calităţi defectuoase. Din alea de care nimeni nu ar fi mândru. Dar, cum politica nu face mândrie, şi mândria nu face politică, mă rezum la a spune că singura lege morală şi evoluţionistă pe care specimenele de sub cupola politicii româneşti o respectă este cea a numelui luat în deşert. De preferat lângă Dubai, căci costurile sunt mai scăzute decât în Kuwait.

Dar, căci există un dar, pentru această lege există şi nişte excepţii, dintre care se desprind 3: Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie, pentru prieteni ,,Baltagul”. Toţi trei au fost, la un moment dat, nume grele ale PSD-ului. Toţi trei au făcut cel puţin un lucru penibil când aveau puterea. Iar acum, toţi trei au ieşit afară din PSD, jalnici şi loviţi în amor. Să nu credeţi acum că rămân doar cu pielea pe băţ şi cu cel din urmă os primit ca salariu, între dinţi.

Marean rămâne tot primarul Sectorului 5. Dan Şova o să rămână tot băiatul confuz care vorbeşte despre şi cu cifre, de zici că nu a învăţat sistemul de notare normal, alfabetul cu 27 de litere, ci codul binar. Iar Mircea Geoană o să rămână tot cu a lui doamnă Mihaela, întrebându-se de ce nu poate să intre la Cotroceni. Într-adevăr, în aparenţă, aceste trei personaje n-au nimic de pierdut din excluderea din PSD. Dar să ne gândim că veniturile lor vin şi de la partid.

Că nici Şova nu a trăit din bâzâiturile despre autostrăzi la diferitele toc-şouri, nici Vanghelie nu a trăit din vreun job stabil, cu nota 5 la BAC şi nici Mircea Geoană nu a trăit din emisiuni culturale pe TVR. Cu alte cuvinte, situaţia celor trei seamănă incredibil de mult cu vechea povaţă populară: davai vot, davai arici, astăzi v-am făcut chirpici.

Dacă e să ne mai uităm şi la ce rămâne în urma lor, situaţia pare şi mai de râsu-plânsu. Social democraţii au pierdut astăzi autostrăzile de vis pe care circulau în somn, au pierdut lecţiile de română şi distinsele răcnete periodice din cabinetul domnului Geoană. Adunate la un loc, aceste acţiuni aproape definitorii de care PSD a beneficiat în ultimii 5-6 ani de zile, pot crea un gol imens nu doar în istoria partidului cu trei trandafiri în vârf, ci chiar în istoria modernă a României din ultimii 25 de ani.

Căci, după cum un individ cu capul pe umeri, spunea odată, ,,Neinspiraţii şi-o fac cu mâna lor”. Şi chiar aşa şi este. Pesediştii şi-au făcut-o azi cu mâna lor. Dându-i afară p-ăştia trei, s-au trezit cu trei guri fără controlul declarațiilor, umblând singure prin târg.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare