HomeSocialDe ce cred femeile că sunt mai bune decât...

De ce cred femeile că sunt mai bune decât bărbații

Kudika.ro publică „11 dovezi concrete care atestă că femeile sunt superioare bărbaților”. Eu, pe de altă parte, dispun de 11 argumete concrete care atestă că cele „11 dovezi concrete” nu dovedesc nimic. Deci, kudika.ro spune așa:

  • Femeile au o memorie mai bună. „Conform celor mai recente studii ale oamenilor de știință, femeile au o memorie mai bună decât bărbații”.

Da, femeile au o memorie mai bună, dar e una subiectiv-selectivă. Cine are o nevastă/iubită pe-acasă, știe că, într-o ceartă, ea își va aduce aminte că, prin 2002, n-ai dus gunoiul, deși te-a rugat, așa că până la urmă a fost nevoită să-l ducă ea, deci o tratezi ca pe o slugă. Faptul că în acel moment, tu ești nervos că ți-a cheltuit leafa pe pantofi e deja de domeniul trecutului.

  • Femeile nu recită replici de agățat. „Deși pare greu de crezut, încă mai există bărbați care utilizează replici penibile pentru a cuceri femeile.”

Deși pare greu de crezut, încă mai există femei care pun botul la replici penibile de agățat, pentru că dacă n-ar exista, bărbații nu le-ar mai utiliza.

  • Femeile sunt mai curajoase. „Chiar dacă sunt mai sensibile la durere, femeile au mai mult curaj decât sexul opus.”

Am observat acest curaj după fiecare film de groază, când ea zice „vino cu mine să-mi aprinzi lumina la baie, că iese vampirul din WC și mă mușcă de fund”. Apoi vede micul păianjen din cadă și începe să țipe, deși e 12.00 noaptea și ai niște vecini isterici. Să-ți înfrunți vecinii la modul ăsta arată că ai o inimă neînfricată.

  • Sunt mai delicate. „Bărbații prefera de cele mai multe ori zgomotele stridente în defavoarea unor sunete mai liniștite. Femeile au un comportament mult mai grațios și niciodată nu preferă ridicolul pentru a ieși în evidență.”

Nu știam că a fi delicat e un semn de superioritate. În cazul ăsta, Mircea Solcanu e cel mai tare mascul. Nu știam nici că țoapele siliconate care ies pe stradă îmbrăcate cu batista și vorbesc în gura mare la telefon în metrou evită, de fapt, ridicolul pentru a ieși în evidență.

  • Femeile mint mai puțin decât bărbații. „Spre deosebire de bărbați, care mint deseori pentru a-și ascunde aventurile, femeile evită adevărul când își doresc să-și ascundă adevaratele sentimente. Chiar dacă sunt nemulțumite de anumite aspecte ale relației, se prefac fericite doar pentru a evita conflictele.”

Am înțeles. Deci, spre deosebire de bărbații care mint, femeile evită adevărul. Minunat! Dar să trecem peste asta. Kudika spune că femeile mint și se prefac fericite pentru a evita conflictele. Așa e, dar nu le iese niciodată. Altfel nu s-ar repeta la infinit următorul dialog: „El: Ești supărată?/ Ea: N-am nimic, lasă-mă în pace/ El: Dar pari supărată/ Ea: Nu, sunt fooooarteeee fericită/ El: Simt o notă de sarcasm în tonul tău, am greșit eu cu ceva?/ Ea: Nuuuu, dragă, dar și dacă ai fi făcut ceva, oricum nu ți-ar fi păsat de ce simt eu. Ca acum”.

  • Femeile se descurcă mai bine în poziția de lider. „Un prim argument ar fi că femeile gestionează mult mai bine problemele decât bărbații. Sunt mai răbdătoare, imparțiale, fiind dispuse la negocieri.”

Nu vreau să par al naibii, dar dacă se descurcă atât de bine, de ce nu sunt mai multe femei în poziții de lider?! Da, cunosc, e o lume a bărbaților, dar dacă am stabilit că ele sunt superioare lor, n-ar trebui să trăim într-o lume a femeilor? În fond, sunt și mai multe, și mai longevive. Ăăăă, mda…

  • Prețuiesc mai mult o relație. „Odată ce s-au implicat într-o relație, femeile se dăruiesc fără rezerve persoanei iubite și încep să facă planuri, să viseze cu ochii deschiși la viitor. Barbații sunt mai circumspecți, au nevoie de dovezi clare de iubire și loialitate înainte de a se implica într-o relație.”

Din explicația asta înțeleg că femeile prețuiesc mai mult o nuntă (a lor) decât o relație. Nu contează ce-i poate pielea dobitocului, important e s-o ducă la altar. Bărbații, pe de altă parte, au nevoie de dovezi clare de iubire înainte de-a face pasul, deci sunt inferiori femeilor, zice aceeași explicație. Asta e ca și cum ai spune că ăla care verifică înainte de-a sări dacă e apă în piscină e mai prost decât cel care plonjează fără să se uite.

  • Femeile sunt mai responsabile. „Deoarece conștientizează mai bine riscurile și se concentrează mai mult asupra aspectelor emoționale. Femeile rareori iau decizii la nervi și își cântăresc atent deciziile care le pot influența viitorul.”

Și din nou îmi vine în minte un posibil dialog: „Ea: Uite, dragă, mi-am luat o rochie superbă. Știu, e cam scumpă, dar când am văzut-o în vitrină m-am îndrăgostit de ea instantaneu (aspectul emoțional – n.r.)/ El: Dar erau ultimii noștri bani, salariul vine abia pe 30, iar șifonierul e plin de rochii/ Ea: Egoistule! Plec la mama!”

  • Femeile află mai ușor un secret. De acord. Mai ales dacă este vorba despre un secret divulgat de o femeie altei femei, alta decât ea, cu completarea „îți zic, dar să nu spui la nimeni”.
  • Au mai multă încredere în propriile forțe. „Bărbații au deseori nevoie de confirmari și asigurări din partea femeilor. Le cer părerea înainte să se îmbrace pentru o întâlnire importantă și necesită permisiunea partenerei înainte de a lua o hotărâre grea.”

Singurul motiv pentru care bărbatul se consultă cu femeia în privința vestimentației este următorul: n-are chef să se trezească la ușă, fix când dă să plece, că-i spune nevastă-sa „Cum ieși, dragă, în halul ăsta pe stradă? Nu știi că verdele nu se asortează cu bejul?!”

  • Femeile sunt capabile să-și poarte și singure de grijă. „Chiar dacă suferă mai mult după o despărțire, femeile se descurcă mai bine decât bărbații. Sunt mai independente, știu să-și gătească singure și nici călcatul hainelor nu reprezintă o catastrofă.”

În apărarea masculilor, atât am de zis: Bărbații sunt mai independenți, știu să-și facă sandviciuri și cartofi prăjiți și nici hainele șifonate nu reprezintă o catastrofă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare