HomeSocialDe ce plânge Oprescu?

De ce plânge Oprescu?

Mut ca o lebădă în ziua când, într-un parc din oraşul pe care-l păstoreşte, un copil era sfâşiat de un maidanez, primarele Oprescu a prins glas, miraculos, a treia zi, ca în scripturi. Tot atunci, limba lui cea de lemn ca prin farmec s-a transformat într-un organ moale, dar ascuţit la vârf, şuierând în toate direcţiile, mai puţin spre el. Revenit de pe meleaguri străine, „Doctorul”, cum îl numesc ţucălarii lui, a avut, brusc, revelaţia, că Bucureştiul e un oraş bolnav, aproape muribund, sufocat de gunoaie, de mizerie, de maidanezi, cu un trafic de coşmar şi un smog infernal.

Vorbind despre micuţul ucis în chinuri de câinii comunitari, Oprescu a dat drumul, peste pungile-i de sub ochi, unor lacrimi de crocodil. Mulţi bucureşteni au fost, cu siguranţă, impresionaţi de gestul primarului-gargaragiu, căci lacrimile în politică dau întotdeauna bine la electorat, având proprietatea fizico-chimică uluitoare de a şterge murdăria pe care plângăciosul respectiv n-a avut timp s-o ascundă sub preş. Aşa şi cu Oprescu: nu ştiu cât a plâns el pentru copilul ucis, dar ştiu că a plâns cu şapte rânduri de lacrimi când s-a gândit ce ar însemna eutanasierea, pentru el şi familia lui: un imens gol în buzunare.

Pentru că, în cazul în care nu ştiaţi sau aţi uitat, familia Oprescu scoate bani frumoşi de pe urma maidanezilor. Cu ani în urmă, trei pretenari de-ai lui Mircea Sorin Oprescu (fiul „Doctorului”), reuniţi în Asociaţia Portico şi impresionaţi de suferinţa maidanezilor, au propus primarului înfiinţarea unui adăpost canin la Uzunu, în Giurgiu. Impresionat şi el de faptul că directorul executiv al Asociaţiei Portico, Alexandru Arsenescu, îi fusese sponsor oficial în campania prezidenţială din 2009, primarele a decis să nu organizeze licitaţie publică pentru atribuirea serviciilor vizând sterilizarea miilor de maidanezi din Bucureşti, acordând direct contractul, în valoare de multe milioane de euro, Asociaţiei Portico.

Care Asociaţie a construit un adăpost canin taman la Uzunu, în Giurgiu, unde-i plimbă pe maidanezi să-i sterilizeze, că de, nu s-a găsit un loc de sterilizat în tot Bucureştiul! Evident, Primăria cotizează bani grei de la buget pentru tratamentul aplicat maidanezilor şi anual sute de mii de euro sunt păpaţi de această afacere. Şi toate ar fi bune şi frumoase, dar dacă pretenarii ăştia ai băiatului lui Don’ Doctor sterilizează cu atâta talent la maidanezi, de ani de zile, de ce naiba maidanezii, în loc să se împuţineze, se înmulţesc? Măi, fraţilor, voi chiar castraţi câini acolo sau vi se face milă de ei şi-i lăsaţi cu fuduliile în dotare, doar ca s-aveţi motiv să-i mai plimbaţi o dată, de două, de nouă ori la Uzunu, tot pe cheltuiala bucureştenilor?

Ieri, Oprescu recunoştea, spăsit, că a absentat zilele astea pentru că ar fi fost plecat din ţară, la un tratament medical. Mă gândesc că tot în Brazilia s-o fi dus, unde i-au montat ăia dinţi noi, o fi având probleme cu placa, zic… Eu l-aş sfătui pe primar că, decât să plece mereu în străinezia, să-şi pună ba dinţi, ba măsele noi, mai bine împrumută nişte colţi zdraveni de la maidanezii pe care-i protejează, că iese mai ieftin. Şi unde mai pui că mâine-poimâine vine campania pentru alegerile prezidenţiale, iar acolo e de muşcat, nu glumă…

Exclusiv online

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare