HomeSocialDe ne-ar spune DNA...

De ne-ar spune DNA…

DNA e o instituţie foarte cumsecade. N-are mamă, n-are tată, zici că-i făcută din piatră. Echipe de procurori tineri şi curajoşi s-au luat la trântă cu corupţia şi, de câteva luni cel puţin, îi aleargă pe mafioţi, indiferent că-s de la PSD, PNL, PDL sau UDMR mai abitir decât l-a alergat aseară motociclistul pe Badea în ring. Şi tot la fel ca aseară, mafioţii nu mai fac faţă valului de lovituri.

Acţiunile DNA sunt lăudabile, nu atât pentru scopul în sine – extirparea acestor tumori cancerigene numite politicieni şi politruci, care sug vlaga unui neam întreg – cât pentru speranţa pe care o dau românilor, că otrepele, scursurile, lăturile proţăpite de 25 de ani în fruntea ţării pot fi pedepsite. Practic, cel puţin în ultimele două săptămâni, DNA a lucrat la foc continuu şi n-a trecut zi în care să nu vedem la televizor vreo defilare de baroni locali prezentând colecţia de toamnă-iarnă 2014, cu pantofi fără şiret, costume în dungi, şi plimbându-se legaţi, doi câte doi, cu accesorii metalice extravagante, numite cătuşe.

Dar te întrebi, văzând zelul acestor băieţi tineri şi temerari, desprinşi parcă din filmele cu „Incoruptibilii” care l-au înfundat pe Al Capone, de ce nu se-apucă ei să investigheze şi acuzaţiile de fraudă electorală legate de primul tur al prezidenţialelor? De ne-ar spune DNA de ce au devenit, peste noapte, Oltul, Teleormanul şi Giurgiul destinaţii turistice mai apreciate ca Bora-Bora am fi foarte fericiţi. Eu, personal, dacă aş afla din gura procurorilor că nu-i nimic suspect şi că, într-adevăr, s-au dus oamenii la spa în sate uitate de lume din Oltenia, pe cuvânt de nu mi-aş face la anul concediul acolo! Dar măcar să ştim şi noi: ce căutau 300 de turişti într-un sat în care erau trecuţi pe listele electorale 50 de bătrâni, dintre care doar 7 s-au prezentat la vot?

Pentru că, oricum am privi lucrurile, aici stă cheia celor 40% cu care se împăunează Primul Hoţ al ţării – în cele peste un milion de voturi pe listele suplimentare. Dacă DNA s-ar apuca mintenaş de investigat cine erau turiştii ăia care mergeau doar cinci câte cinci, în maşini mici, preumblându-se din sat în sat, s-ar elucida un mare mister. Există filmări, există martori, se ştiu numerele de înmatriculare, se pot verifica listele suplimentare, ar fi floare la ureche de aflat dacă băieţii de băieţi au votat de mai multe ori şi ce căutau, de fapt, acolo. Că or fi fost „turiştii” ăştia bronzaţi, dar brazilieni sigur nu erau!

Şi, dacă DNA şi-ar face treaba acum şi nu peste o lună, peste un an sau peste zece, când va fi prea târziu, poate că „turiştii” n-ar mai fi atât de dispuşi să pornească iar în vilegiatură pe 16 noiembrie, din sat în sat, din comună în comună, din oraş în oraş, aduând voturi furate pentru un individ care şi-a făcut din succesele obţinute prin furt un titlu de glorie. Poate că, dacă DNA ar băga acum spaima în ei, „brazilienii” porniţi în bejanie prin Sud ar sta duminică acasă, văduvindu-l pe Dottore tocmai de procentele alea zece cu care s-a proţăpit deasupra lui Iohannis.

Dacă DNA nu opreşte turismul electoral, mi-e teamă că degeaba vor sta admirabilii eroi din diaspora şapte ore la vot, fiindcă votul lor va fi minimalizat de şoşonarii plătiţi să voteze cât zece. Şi atunci, timp de cel puţin cinci ani, vom fi nevoiţi să-i auzim pe mahării din PSD rostind, cu tupeul caracteristic: „din zori până-n seară, noi furăm o ţară”. Iar călătoria spre Coreea de Nord continuă…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare