Despre SMURD și scufița maro a lui Arafat

de Ana lui Manole , 04 septembrie 2016
Despre SMURD și scufița maro a lui Arafat

Lupul inghite Scufița Roşie, prietenii Scufiței sună repede la pădurar care cheamă vânătorul. 
Vine vânătorul şi când să spintece pe Lup intru salvarea Roşioarei, sună de la Guvernul Pădurii şi spune: NU! N-ai permis de topor emis de noi! Trimitem noi vânător certificat.
Vânătorul se retrage, lasă lupul să doarmă, timp in care Scufița şi Bunica se zbat si se sufocă. 
Două ore mai târziu apare vânătorul certificat de catre Guvernul Pădurii, inarmat cu un briceag si ăla cu lama ruginită. Dă ocol de două ori lupului, care dormea cu labele in sus si bale in colțul botului si decide că nu e pregatit să intervină in condiții de siguranța. 
Primul vânător intervine până la urmă când deja in burta lupului cele două abia daca mai mişcau.
Prietenii scufiței si salvatorii ei se revoltă, cer explicații pentru cele intâmplate, pentru pierderea de timp, pentru lipsa de pregatire a vânătorului certificat, declară că pădurarii abilitați sunt incompetenți, intru-cât nu au reuşit remedierea nici unei situații de urgentă la ei in pădure in toți anii de existență.
Bobiță, şeful departamentului pentru situații silvice de urgență, se apără şi declara pentru Gazeta de Scorbura, ca lumea degeaba se supără pe ei. Vina este a prietenilor Scufiței şi a salvatorilor care nu au comunicat guvernului că este vorba despre un lup, ei crezând că este vorba de 2 veverițe şi-un arici.
Vă sună familiar?
In țara cu cea mai scurtă memorie colectivă continuă seria gafelor care costă vieți. Tovarăşul Arafat ține musai să distrugă imaginea SMURD, imagine pe care tot el a costruit-o cu greu şi de multe ori pe buzunarele proprii. După seria declarațiilor scandaloase din perioada imediat următoare Colectivului, Arafat insistă intr-un comportament care ar putea fi definit excelent de către breasla psihologilor, dacă nu chiar clinic. 
Gestionarea ultimului eveniment tragic, anume recuperarea unei persoane accidentate grav din masivul Piatra Craiului, este doar un alt exemplu dezastruos de TIME & PRIORITY MANAGEMENT. 
Tovarăşe, sunt convinsă că matale ştii un strop de engleză şi poți traduce singurel, dar intrebarea vine după: Cum puşca mă-sii rezolvăm? Iți dai demisia şi te recunoşti depăşit de situațiile de urgență, sau  iți scoți capul indesat adânc in propriul posterior şi ne mişcam si noi mai cu talent?
Păi Bobiță tată, tu nu eşti matroană de bordel (deşi posibil să iți fie mai bănos şi cu siguranță mai uşor), ți-ai luat responsabilitatea de a salva vieți, nu hormoni. Când conduci echipe de eroi, imaginea trebuie să fie ultima ta problemă. Ne doare la banană că la final ai pantalonii murdari de sânge. Dar avem o problemă când ai gura mare si pantalonii pătați de…maro. 
Dupa eşecul echipei SMURD, să vii să declari că vina este a Salvamontului care nu ți-a zis cât de adâncă e râpa, e ca şi cum ai declara că iți pare rău că ți-ai omorât pisica, dar pe cuptorul tău cu microunde nu scria că nu ai voie să iți usuci animalul de companie in cuptor şi ca e vina producatorului. Asta in timp ce pantalonii tăi atârnă greu. Aroganța miroase a rahat!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • AliPOPO

  11 septembrie 2016 13:05

  Sigur acest Ali-POPO, casatorit cu coana Smuda, are legatura cu banii fostilor securisti si politisti, care au pus mana pe Romania. El apartine din categoria baietilor destepti. Importul de medicamente e facut de baieti destepti, distributia de medicamente, la fel, energia electrica e intermediata de baieti destepti. Cum al cu coarne si copita, nimeni nu are curajul sa le spuna numele e firma lu' colonel Turbatu.... ! Nici macar Basescu nu a vut curaj sa treca de sintagma "baietii destepti" ! Base chiar l-a decorat, si apoi POPO i-a tras-o !!! Ma', futu-i ! De ziaristi ce sa mai vorbim. Sunt ca apa sfintita ! Acesti dobitoci care nu stiu sa citeasca corect un nume nemtec. Sau frantuzesc. Nici unul nu a fost instare sa faca o analiza serioasa. Repet un lucru cunoscut Niciodata ca acum, omenirea nu a avut atita informatie, si niciodata nu a fost mai dobitoaca ! Ca acum ! Am zis !

  raspunde comentariului
 • Cititescu

  09 septembrie 2016 21:25

  Articolul e amuzant, dar neconvingator care-i vina lui Arafat? Asa a vrut el, sau s-au respectat niste proceduri stabilite pentru astfel de situatii? In fond, chiar oricine are dreptul sa intervina in cazul unui accident? Cunosc un caz in care, in urma unui accident rutier, o fata eleva pe atunci la un liceu din Sibiu, a ramas paralizata total pentru ca niste incompetenti au scoso din masina fara sa-i fixeze capul. N-am citit nicaieri despre pregatirea ca salvator al pilotului particular si nici daca a fost asistat de un angajat SMURD la a doua interventie. Toata lauda pentru acel om minunat care s-a oferit sa ajute, dar se pare ca unii profita de o situatie tragica si vaneaza postul lui Arafat ca sa-l distribuie dupa alegeri... o lupta politica murdara in care si presa are un rol.

  raspunde comentariului
  • gogu

   10 septembrie 2016 19:59

   Ana lu Manole, asa e ca trebuie privatizate serviciile de urgenta? Pai stau atatea ambulante privete si ruginesc si nu pot mulge un banut de la casa de sanatate. Si cel care s-a opus tot timpul la asta a fost Arafat.

   raspunde comentariului
+