HomeSocialDin lipsă de mineri, Ponta scoate-n stradă şoşonarii

Din lipsă de mineri, Ponta scoate-n stradă şoşonarii

Pentru cei ce nu o cunosc şi nu o învaţă, istoria are prostul obicei să se repete. Şi cum românaşii noştri, manelizaţi, grătarizaţi şi muştarizaţi excesiv în ultimele două decenii şi jumătate, numai de studiat istoria n-au avut chef, se pare că vor trăi iarăşi ce-au mai trăit. Vineri, PNL a anunţat organizarea unui lanţ uman în jurul Parlamentului, cu ocazia discutării moţiunii de cenzură. Imediat, democratul premier Ponta a ameninţat că, dacă iese un singur penelist în stradă, să-l conteste, face ce-a făcut tac-so – adică tovarăşul Nicolae Ceauşescu: pune bătuta pe el de-i piere cheful de proteste, pe principiul “curat constituţional, da' umflaţi-l”.

Nu ştiu dacă, spre a zdrobi lanţurile vii ale celor ce-l contestă, o să aducă şi tancurile, ca la Timişoara, sau se bazează doar pe pulanele lui Moş Teacă, zis şi Gabi Oprea, însă, în orice caz, Victoraş s-a cam speriat. Din noiembrie, de când tremura pe sub fustele Dacianei, rugându-se să nu-l scoată hipsterii din sediul PSD cum era scos Ceauşescu din TAB, Pontălăul şi Gogomanul a prins frica străzii. Şi acum, ca să fie sigur că nu se atinge nimeni de scaunul lui cu popou extra-large, ameninţă cu dosare penale, procese şi puşcărie pe toţi “huliganii” şi “golanii” care vor să întineze nobilele idealuri ale socialismului de caviar şi capitalismului de cumetrie.

Şi e atât de speriat Viorel/Aurel sau cum naiba l-o mai chema încât nu se mai bazează doar pe armata domnului ăluia cu “cadavrele neînsufleţite ale celor decedaţi” – Duşa, parcă, nu? – sau pe miliţia “Enteresului Naţional” Găbiţă Oprea. În buna tradiţie bolşevică, suptă odată cu veninul roşu de la ţâţa flască, dar încă productivă, a lui Ion Iliescu, Ponta vrea să scoată în stradă şi şoşonarii de partid. “Scoate PNL o mie de oameni în stradă? Noi scoatem 10.000. Scoate 10.000? Noi scoatem 100.000”, a declarat, rânjind premierul Mickey Mao, făcându-i pe înaintaşii lui, Pauker, Luca şi cu Dej, să tresalte de bucurie în iad, fiindcă nici măcar ei nu erau în stare să organizeze contramanifestaţii mai mari, ca să-i ciomăgească pe ţărănişti şi pe liberali, prin 1946. Nu mai zic de Ion Iliescu, care-şi va împlini visul de a vedea o nouă generaţie de panseluţe plantate în centrul Bucureştiului şi udate la rădăcină cu sânge de intelectuali bărboşi.

Cum o să reacţioneze cele două mulţimi de demonstranţi e greu de anticipat, dar nu-i imposibil ca ele să se încaiere, mai ales că mitingurile sunt la doi paşi unul de altul. În colţul albastru, liberalii mizează pe grupuri de activişti tineri şi decişi să intre cât mai repede în caşcaval. În colţul roşu, pesediştii nu mai au mineri, în schimb se bazează pe o falangă redutabilă de pensionari-şoşonari, care şi-au făcut deja, cum probabil aţi văzut, perioada de instrucţie bătând dame prin autobuze şi tramvaie. Va fi o smardoială pe cinste şi prima şansă o au şoşonarii lui Ponta, că-s de zece ori mai mulţi. Dacă totuşi tineretul liberal preia iniţiativa, n-ar fi exclus ca PSD-ul să apeleze la megacocalarul mardeiaş Mircea Badea. Caz în care Vasile Blaga nu va avea altă soluţie decât să cheme motocicliştii.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare