HomeSocialDiplome, diplomele, diplomiţe

Diplome, diplomele, diplomiţe

Pentru că sistemul românesc de învăţământ nu era îndeajuns de încâlcit, geniile din MECTS s-au gândit să-l complice şi mai mult, pe principiul: nicio reformă fără un pas înapoi.

Soră-mea a dat bacalaureatul anul acesta, iar săptămâna trecută s-a dus la liceu să-şi ridice actele de la secretariat. Mă aşteptam să vină cu celebra diplomă cu poza în care toată lumea iese urât, unul dintre motivele principale pentru care ţi-e ruşine s-o arăţi. În afară de situaţia când ai luat o notă obscen de mică, evident. M-am crucit şi crăcit, în acelaşi timp, de râs să văd că nu vine cu diploma, ci cu diplome. Multe. Şase la număr. În ordinea numerelor de pe tricou: diplomă că a absolvit 10 clase, diplomă că a absolvit liceul, diplomă de competenţe lingvistice (română), diplomă de competenţe lingvistice (engleză), diplomă de competenţe profesionale (informatică) şi, în final, diploma de bacalaureat pe care, ţineţi-vă bine, sunt trecute şi competenţele anterior numite. Dacă eşti ungur, neamţ, tătar etc., mai adaugi şi diploma de limbă maternă, însumând în total nu mai puţin de ŞAPTE diplome. Repet, ŞAPTE diplome!

Vă daţi seama câte kile de carne prin înjurături au trimis femeile alea de pe la secretariate? Mă rog, ştim cu toţii că, oricum, le e lene să elibereze şi un singur certificat, iar acum, cu 6-7, mă simt răzbunat. Însă asta nu explică risipa de hârtie. Probabil că, în infinita şi preamărita-i înţelepciune, MECTS s-a gândit că dacă elevii şi-aşa nu prea rămân cu nimic în cerebel după cei patru ani de programă cretină, să le dea cât mai multe diplome, ca să fie siguri că-şi aduc aminte de acei ani.

Nu era, fraţilor, mai simplu să le daţi selectiv? A terminat 10 clase, n-a mai făcut încă două, îi dai certificatul. Certificatul de 10 clase este anulat de cel de absolvire a liceului, nu? Iar cel de absolvire este anulat de cel de bacalaureat, căci nu poţi da bacul fără să termini liceul. Ai terminat 12 clase, nu iei bacul 20 de ani de-acum încolo, îţi dă diploma aia, ca să poţi să te angajezi la şaormă, nu?

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare