HomeSocialDoliul naţional prinde bine la moral

Doliul naţional prinde bine la moral

Zilele astea, s-a umplut internetul de înjurături la adresa guvernanţilor pentru  heirupismul şi pompierismul de care au dat dovadă în gestionarea accidentului din Muntenegru. Cel mai înjurat a fost Victor Ponta, acuzat că-şi face campanie electorală pe spinarea bieţilor răposaţi. Dar nici alţi miniştri n-au scăpat. Corlăţean a fost tocat mărunt, fiindcă s-a dus pânâ la Podgorica doar aşa, să fie şi el văzut prin spitalul de acolo.

De Eugen Nicolăescu s-a râs, ca de obicei, cu gura până la urechi, pentru că, explicând jurnaliştilor cum stă treaba cu transportul răniţilor, a spus, senin, „mai avem o singură bolnavă de încărcat”, fără să precizeze dacă „boala” de care suferea biata femeie se numeşte „şoferită nervoasă” sau „viaductită subită”. Apoi, melodramatic, el a făcut apel la români să vină şi să doneze sânge, deşi Institutul de Hematologie a precizat clar că există suficiente rezerve.

Ca tabloul prostiei fudule să fie complet, a ieşit la înaintare şi ministrul Duşa, rostind cuvinte memorabile, din tradiţia vangheliană: „Trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi vor fi transportate în ţară”. De fapt, eu cred că omul nu e bătut în cap, cum zic internauţii, ci ştie foarte bine ce spune, pentru că, la trecutul referendum, a văzut, cu siguranţă, trupuri însufleţite ale cadavrelor care se transportau singure la secţiile de votare!

Dar, indiferent cât din atitudinea guvernanţilor e calcul abil şi cât e prostie în stare pură, doliul naţional o să ne prindă bine, fie şi dintr-un singur motiv: televiziunile vor fi obligate să-şi adapteze programele la tristul eveniment. Asta înseamnă că, pentru o zi cel puţin, nu vom mai vedea la Măruţă toţi cretinii şi toate panaramele lăfăindu-şi cracii pe canapea, nici la Gheorghe toate ţigăncile punându-şi fustele în cap, cu atât mai puţin la Capatos toate plasticatele expunându-şi organele de reproducere în cele mai fine detalii anatomice.

Vă daţi seama ce şansă pentru însănătoşirea românilor trepanaţi? Ce oportunitate extraordinară pentru cultură? Dacă Ponta ar fi cu adevărat patriot, ar declara, de acum înainte, numai zile de doliu naţional. Iar motive să facă asta are berechet! Poimâine, bunăoară, e 28 iunie, ziua când ne-au luat ruşii Basarabia. Nu merită un popor întreg să plângă pentru asta? Pe urmă, vine 2 iulie, când a murit Ştefan cel Mare şi Sfânt. În loc să ni-l dea pe Fane Bănică jr maimuţărindu-se cu diverse tute sau zâne, nu mai bine ne dau televiziunile un film cu Cozorici? Şi să nu uităm nici de 23 august, ziua când am scăpat de dracu’ şi am dat de tac-so: nu-i ăsta motiv suficient să ne bocim singuri de milă şi să vedem şi nişte filme de-ale lui nenea Sergiu Nicolaescu?

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare