HomeSocialDosare de cheltuială şi vânturi de primeneală

Dosare de cheltuială şi vânturi de primeneală

În 2012, pe vremea referendumului, pe vremea USL și ale câtor și mai câtor astfel de bazaconii, dosarul de abuz, de mită și de șantaj era la mare căutare. Ca și astăzi, de altfel. Mijlociu, grizonant, bronzat pe plajele Ciprului și rânjind mai tot timpul, specimenul se prezenta în fața Judecătoriei București, cu capul plecat și cerând îndurare din scaunul cu rotile. Pus în fața acțiunilor sale, jubilărilor bănoase, Sorin Ovidiu Vântu a adoptat cea mai ușoară tactică: a tăcut. Iar cum o acțiune are și o reacțiune, iată rezultatul final: Cine tace, face! Face din 5 ani de pușcărie cu executare, 2 ani. Un termen infim în comparație cu gradul de rezistență temporală al lui Vântu.

Privind înapoi în gaură de vierme, fix acum aproximativ 2 ani, și trăgând cu urechea pe gaura cheii din biroul lui SOV de la Realitatea, ne vom mira  de ce ne-aud urechile. Chiaburii care-i primeau pomenile de milioane de euro, nu luau nici de cum în serios ifosele șefului. Atrași de bani, atrași de exoticul desăvârșit pe care mogulul catacombelor le promitea cu o mână pe inimă și una cu dejtele încrucișate la spate, serii întregi de ziariști, de jurnaliști și de formatori de opinie au decăzut, intrând în derivă, împreună cu suita de dosare, dosărele, petiții și afaceri nelegitime pe care cariera de infractor media le cere.

Când însă tactica abordată nu a dat roade, când, după toate măsurile de protecție promise de șef, tot nimic nu s-a lipit de nimeni, toți acei jurnaliști, ziariști și formatori de opinie au căzut una peste altul, pe capete, în dizgrație. Culmea, toți, dar absolut toți, și numai SOV nu. SOV a rezistat cât i s-a permis, cât i-au ajuns banii și cât s-a simțit. Apoi a vizitat pușcăria un an-doi, până când s-a plictisit. Iar acum face video-blogging. Bani are. Casă are, dosare are.

Numai că, dacă pacientului Vântu i s-ar scoate pe masa de operație dosarele, s-ar constata un lucru interesant. Până acum, dosarul în care a ajuns să umble în căruț cu rotile de văzul lumii pare cel mai ușor. Pare simplu și neproblematic, amintind așadar de procesele marilor borfași Stan și Bran. Restul dosarelor, restul diagramelor și furtișagurilor făcute în ultimii 10 ani par, de departe, un coșmar. Coșmarul fiecărui mogul de presă și media: bulăul. Și bulăul în care nu te poți scoate, în care orice ai face, nu poți să plătești judecătorul. Iar pentru SOV acest moment se apropie din ce în ce mai rapid…Așa că, Sorinele, fă video-blogging cât mai poți. Sau te lasă și cu web-camul la Rahova?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare