Duminica mersului la piscină

de Academia Caţavencu , 26 iunie 2016
Duminica mersului la piscină

Mersul la piscină la final de săptămână e o ocazie la fel de bună ca oricare alta pentru a da mai întâi o fugă la hipermarket, sunt o grămadă de promoţii la tigăi, cârlige de rufe sau alte chestii vitale! În sfârșit, prosopul cu delfini albaștri sau pisici violete, după preferinţe, e așezat pe șezlong, berea la PET e în geanta termoizolantă, iar seminţe sunt și de dovleac, și de floarea-soarelui, semn că distracţia poate să înceapă.
Dacă nu ești familist și te arde dorinţa de a evada din singurătate, mai tare decât îţi încinge soarele scăfârlia, e bine să reţii că, dintre toate metodele pe care ţi le-am putea recomanda, cea mai rapidă și mai eficientă e să nu bei bere la PET, să agiţi măcar cheile de la casă și să-ţi înfoi penele cu un aer detașat. Ai grijă însă, aici există, deghizate în costume care acoperă cât să-ţi sucească minţile și deplasându-se pe platforme ameţitoare, lipitorile care ţi se agaţă de portofel și care, dintr-o suflare, pot să te lase fără salariu, plus încă pe atât bani împrumutaţi, că doar n-ai venit la piscină ca un amărăștean.
Dacă ai făcut imprudenţa să lași cardul RATB la vedere și te-ai dat de gol că n-ai Bemveu, nu dispera, mai ai totuși o șansă. E de ajuns să te cufunzi o dată în apa îmbietoare și poţi pleca acasă însoţit de o ciupercă misterioasă și năbădăioasă. Nu știm a cui să fie, că sunt chiar unii care se șamponează și se clătesc în piscină, ca o dovadă că mediul e mai curat și civilizat. Când vei părăsi piscina, te vei simţi ca proaspăt ieșit din apa mirifică a Gangelui, purificat de toate păcatele bălăcărelilor politice la care ai asistat, de toate mirosurile de Salam manelizat și de toate poftele lumești la care ai fost legitim provocat!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+