HomeSocialDumnezeu şi (A)facerea Lumii

Dumnezeu şi (A)facerea Lumii

Apariţia primei biserici private din România, devenită între timp Mitropolia Moldovlahiei, a deschis mediul concurenţial într-un domeniu ce părea monopol veşnic. Avem informaţii că, neavând bază legală pentru afurisirea juridică a schismaticilor, iar toate operaţiunile de damnare eternă a acestora au eşuat din motive ştiute numai de Domnul, Sinodul BOR şi-a reevaluat opţiunile strategice. Patriarhia ia în calcul elaborarea unui proiect canonic pentru privatizarea activelor bisericeşti, răspunzând astfel provocărilor lansate de concurenţă. Purtătorul de cuvânt, Preasupăratul Costică Scoica, ne-a declarat în exclusivitate: “Atâta timp cât fraţii ortodocşi greci au biserici private în proporţie de 60%, nu vedem nicio problemă în a le urma exemplul, dovedind că ştim să ne situăm în pas cu vremurile şi necesitatea restructurării organizatorice. Privatizarea BOR se va desfăşura în etape şi va fi deschisă enoriaşilor cu dare de mână, pricepere financiară şi dăruire faţă de credinţa străbună. Dăm asigurări robilor noştri şi supuşilor lui Dumnezeu (sau invers) că nu vom face greşeala Puterii laice din vremea Patriarhului Iliescu şi în planurile noastre nu va exista vreo cuponiadă. Nici nu se va sări în cealaltă extremă – a concentrării acţiunilor BOR SA în mâinile unor oligarhi (cu dispensă pentru înalţii Patriarhi). Procesul va fi unul deschis maselor largi de credincioşi, iar preţul acţiunilor va fi evaluat în aşa fel încât să fie plăcut tuturor, inclusiv lui Dumnezeu”.

Pe surse (şi cu un cost reciproc mulţumitor) am aflat că, pentru început, se lucrează la redactarea unui Decalog al Privatizării BOR, a cărui schiţă preliminară ne-a fost revelată contra unui bonus cam dat dracului; dar ce nu facem noi pentru informarea corectă a cititorilor noştri, mai ales că banii ne vin, cum ştiu mulţi dintre voi, de la Tartorul cotrocenist care îi înmulţeşte ca Iisus pâinile, fără să-i iasă şi transformarea apei în vin. Vă prezentăm în premieră formatul preconizatului Decalog, aşa cum a fost avizat provizoriu de CEO-ul Ortodoxiei Naţionale, PF Daniel:

1. Eu sunt Managerul, Şeful şi Domnul tău; să nu ai alţii afară de Mine, că dracu’ te ia cu acţiunile tale puţine şi te dau afară cu toiege pe CV, ca Domnul Iisus investitorii străini din Templu.
2. Să-ţi faci de azi chip cioplit, pictat, serigrafiat sau cum te mai pricepi tu, şi să-l înmulţeşti şi să-l scoţi la vânzare în toate magazinele sfinţite ale BOR SA; ca să dovedim concurenţa chinezismelor, taoismelor ori budismelor ieftine aduse de păgâni pe piaţă.
3. Să nu iei numele Managerului tău în deşert; nu mai suntem în parteneriat cu Statul, să ai tu recomandări de la Preafericiţii din politică şi contract de nu te poate demisiona nici Întâistătătorul Guvernului.
4. Adu-ţi aminte de ziua Managerului şi o cinsteşte; dacă nu ştii cum să procedezi, îţi prilejuim o confesiune cu înaintemergătorul Michi Şpagă, ştie el de unde să cumperi şi cum să livrezi icoanele semnate Tizian sau Rembrandt.
5. Cinsteşte pe Acţionarii Preaînalţi ca şi pe Părinţii tăi, ca bine să-ţi fie şi mulţi ani să te desfeţi cu dividende.
6. Să nu ucizi nicio propunere de afaceri din faşă, precum Irod iniţiativele nou-născute. Consultă-ţi întotdeauna superiorul, el ştie mai bine vrerea Domnului şi prognoza economică.
7. Să nu fii desfrânat, dar nici înfrânat prea tare, în funcţie de interesele Societăţii. Se propovăduieşte echilibru şi discreţie, mai ales faţă de presă şi acea parte a Justiţiei fără nimic sfânt în ea.
8. Să nu furi din încasările bisericii tale, orice tentativă te va duce în faţa inchiziţiei DNA; fără excepţii pe principii dogmatice, BOR SA fiind o asociaţie unitară şi apolitică.
9. Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva co-acţionarului tău; se acceptă numai probele audio-video obţinute legal, după anunţarea anterioară a pârâtului că urmează a fi vegheat de Sfântul Duh.
10. Să pofteşti orice este al concurentului tău; aşa te impui pe segmentul de piaţă, îţi maximizezi profitul şi promovezi bunăstarea sfintei credinţe acum, pe tot văleatul financiar şi de-a pururea, amin!

Extraporuncă: Nu uita niciodată sfatul părintesc al Preafericitului Manager Daniel:

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare