HomeSocialEt si cetera socialaDupă Codul lui Cioloș vine Codul lui Daniel: vezi...

După Codul lui Cioloș vine Codul lui Daniel: vezi ultimele modificări aduse legislației enoriașilor B.O.R!

Recentele modificări executate de Guvernul Cioloș la nivelul Codului Penal și al celui de Procedură Penală au avut ecou şi în rândul clerului autohton, care şi-a dat seama că are nevoie de legi noi la fapte și vremuri noi. Iată câteva dintre cele mai importante reglementări, adoptate cu o largă majoritate de voturi de Organismul Naţional Autonom „Nădejdea În Arginţi“ (O.N.A.N.I.A.) din cadrul BOR.

Neplata contribuției la Sf. Biserică – După 30 de zile de întârziere, BOR emite o somație de plată. Ignorarea acesteia duce automat la întreruperea serviciilor furnizate de Biserică. Taxa de reconectare este de 1.000 de lei, plus penalizări.

Sexul în post – Este permis doar în postul de șef al Bisericii. În cazul muritorilor de rând, se sancționează cu trimiterea la mănăstire, unde sexul este practicat în mod ortodox, doar în zilele de sâmbătă și duminică.

Înmormântarea ilegală – Persoanele decedate nu pot fi îngropate decât în cimitirele aprobate de BOR, după plata unei taxe obligatorii de 800 de lei, plus cheltuieli adiacente (vin, gropar, basma, colivă, prosoape chinezești etc). În caz contrar, BOR își rezervă dreptul de a apela la un executor judecătoresc care va confisca mortul până la achitarea integrală a taxei.

Refuzul de-a pupa mâna preotului – Se pedepsește cu reluarea, de trei ori în 24 de ore, a cozii de la moaștele Sfintei Parascheva.

Folosirea smartphone-ului în alte scopuri decât: ascultarea, în format mp4, a Liturghiei, vizitarea paginii de Facebook a Patriarhiei, utilizarea regulată a aplicației de spovedanie online – Se sancționează cu confiscarea telefonului și desfințirea aparatului (mai ales dacă ustensila este un iPhone 6, 6 plus, ori Galaxy 7 Edge). Pentru reintrarea în posesia aparatului și resfințirea lui se percepe o taxă egală cu de trei ori prețul de vânzare al gadgetului.

Masturbarea – Se pedepsește cu orbire de la 1 la 5 ani sau cu amendă de 200 de lei, care poate fi plătită la unitatea bisericească pe raza căreia s-a înregistrat infracțiunea.

Lipsa icoanelor de pe bordul autovehiculului – Una dintre cele mai grave abateri rutiere. Se consideră bun creștin șoferul care are cel puțin trei cruci și două mătănii așezate în raza sa vizuală. Păcătoșii care sunt prinși cu alte reprezentări în mașină sunt obligați să cumpere cel puțin cinci icoane de dimensiuni mari, cu LED-uri, pe care sunt forțați să le pună în loc vizibil.

Neacordarea de prioritate la trecerea unei fețe bisericești – Se pedepsește cu suspendarea permisului de conducere și pe termen nelimitat. Dacă prețul mașinii (obiectul delict) depășește 2.000 de euro, ea va intra în patrimoniul Patriarhiei. Sub această sumă, merge la REMAT.

Refuzul de-a face semnul sfintei cruci în proximitatea unei biserici – Este contravenție și se sancționează cu obligarea făptașului de-a da zeciuială bisericilor afectate.

Neînscrierea copilului la orele de religie în școală – Se pedepsește copilul, nu părintele, prin muncă voluntară silnică în folosul comunității. De preoți. Acesta va trebui să spele Merțanul preotului paroh de care aparține, să curețe ceara din interiorul și exteriorul bisericii, precum și ceara din urechile echipei preoțești pe care o slujește și alte astfel de munci strict spirituale.

Înfățișare la sfânta spovedanie fără sacoșe pline cu de toate – Prezentarea la spovedanie cu sacoșe burdușite, urmată de plecarea cu ele acasă, este considerat păcat de moarte. Lăsarea sacoșilor în fața sfântului altar este, dimpotrivă, o virtute.

Publicarea în revistă a glumelor despre Biserică și popi – Se sancționează cu afurisirea tirajului și aranjarea, prin rugăciune, a unui control financiar la firmele patronului.

Ascultarea de muzică rock – Se pedepsește prin sesiuni de exorcizare muzicală. Infractorul va fi obligat să asculte numai muzică bisericească timp de un an. De asemenea, păcătosul va fi obligat să poarte numai tricouri cu fețe bisericești și reclamă la Radio Trinitas.

Nerespectarea normelor creștinortodoxe pe Facebook – Este obligatoriu să ai în lista de prieteni doar creștinortodocși. Nu e permis să ai mai multe like-uri decât preotul paroh, altfel BOR îți va închide pagina și trebuie să plătești pentru redeschiderea acesteia. De asemenea, pagina personală de Facebook trebuie sfințită. Lunar.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare