Efectele Parlamentului asupra gării din Zlătunoaia

de Monica Alexandru , 11 februarie 2014
Casa Poporului devine Casa Popoului. 16 poante cu și despre parlamentarii din pușcărie

Ca orice iniţiativă sosind din partea politicienilor noştri, adoptarea noilor coduri juridice a început să producă beneficii. Într-un loc oarecare din România numit Zlătunoaia, o femeie a fost ucisă de un proaspăt eliberat din dictatura băsistă a penitenciarului. Motivul a fost unul demn de o guvernare social-democrată, care se gândeşte la binele oamenilor săraci: telefonul mobil şi cizmele din picioare. Pentru o anumită categorie de cititori, precizăm că femeia nu poseda smartphone şi nici măcar cizme fashion. Căutase un loc de muncă, avea o sacoşă cu ceapă în mână şi trei copii minori de crescut acasă.

Toate datele astea ne arată că, fără doar şi poate, i-a votat pe actualii aflaţi la cârmă , făgăduindu-i aceştia zile mai bune pentru copiii ei. Aleşii nu şi-au uitat promisiunile, iar prima lor grijă a fost pentru oamenii năpăstuiţi din puşcării, printre care se pot găsi adevăraţi martiri ai social-democraţiei cu depozite offshore. E adevărat că nu ai cum să iei în calcul toate posibilităţile şi în orice acţiune e posibil să apară victime colaterale. Femeia amărâtă şi cu trei copii nu era decât un număr pe o listă în evidenţa populaţiei, unul de care ne puteam lipsi; oricum, cu puţină iniţiativă politică locală, dreptul la vot îi poate fi asigurat şi ulterior evenimentului.

Dacă aş avea eu Puterea i-aş aduce pe cei trei micuţi în Parlament, cu Prim-Ministrul în vizită, şi le-aş cere înţelepţilor să le explice ei de ce mama lor trebuia să moară, în compensarea respectării dreptului la libertate al unui infractor. Le-aş propune politicienilor să nu-şi mai mascheze, cu astfel de consecinţe, adevăratele intenţii, oricum corpul social românesc e inert şi nu reacţionează decât la josbăsisme; să-şi ajute fără ocolişuri confraţii care-şi fac siestele (nu multe, în raport cu jafurile comise) pentru o perioadă (nu lungă) în spaţii închise pe dinafară. Aşa ar fi corect, cinstit, fără victime colaterale pe liste.

Când eliberezi un criminal nu faci altceva decât să condamni un nevinovat sau mai mulţi la moarte. Deşi întreprinderea ta nu are încadrare în Codul Penal, măcar într-un cod al onoarei şi al responsabilităţii ar trebui să fie menţionată. Chiar dacă nu te impresionează şi te pricepi să le explici orfanilor, clar şi argumentat, că mama lor s-a sacrificat pentru ca dl Adrian Năstase, de exemplu, să se bucure de roadele muncii sale pentru ţară mai devreme decât, cu zgârcenie, i se recomandase. Sunt sigur că tu, omule politic român, ştii să faci asta fără să ţi se clintească un muşchi pe dinafară sau vreun proces - juridic sau nu - de conştiinţă, pe dinăuntru.

Exclusiv online

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+