HomeSocialElena Udrea versus misoginism

Elena Udrea versus misoginism

Am observat că de fiecare dată când apare un articol negativ la adresa Elenei Udrea, răsar ca un coș în mijlocul frunții cel puțin trei postaci care-ți spun că ești misogin că te iei de „Doamna Elena Udrea”. Pe bune, uitați-vă la comentariile de sub acest articol și sigur veți vedea cel puțin o mostră de comentator, probabil plătit, care o ridică-n slăvi pe cel mai nou membru al PMP.

E adevărat că multe dintre criticile pe care și le primește Udrea sunt din categoria „golan de grup școlar industrial care se preface că-i ziarist”. Chestii gen „curvă”, „amantă” și alte înjurături de doi lei care trec pe lângă subiect.

Problema e că, indiferent de substanța obiecțiilor tale, Udrea și postacii ei îți vor răspunde ca și cum ai face parte și tu din corul de misogini triști pentru care cea mai nasoală „trăsătură” de caracter a fostului ministru al Turismului și al altor chestii bănoase e faptul că-i femeie. Nu că ai obiecții la comunicarea ei politică incompetentă, la încercările penbile de populism de pe contul ei de Facebook sau lipsa de luciditate care e atât de evidentă în orice intervenție publică a doamnei Udrea.

Dacă o acuzi de mișmașuri bugetare, incompetență și altele, nu ai cum să nu fii „misogin”. Uite aici mi se pare mie că se află cheia de interpretare perfectă pentru caracterul lui tanti Nuți. Oricât am vrea să o dăm la întors, România e o țară nasoală pentru femei – sunt plătite mai puțin, sunt bătute, li se neagă accesul la funcții publice, iar violul, vorba lui Cristian Tudor Popescu, e văzut de mulți ca fiind „o jumătate de infracțiune”. Ei bine, Elena Udrea e fix genul de femeie care a profitat de sistemul ăsta patriarhal ca să ajungă sus. S-a bazat pe relații (nu mă interesează de ce fel) cu bărbați puternici ca să ajungă acolo unde e. Nu este în situația unei femei de afaceri/executive într-o multinațională/etc. care a trebuit să suporte ani de zile comentarii sexiste la ședințe, mâini agresive pe picior, etc. pentru a se realiza, totuși, prin propriul efort. Cu toate astea, la orice fel de critică, întemeiată sau nu, Elena Udrea și acoliții ei te acuză, stupid, de misoginism. Să-ți pui pavăză suferința a milioane de femei din țară, doar ca să nu trebuiască să răspunzi unor întrebări incomode, e de-a dreptul jegos. E lipsit de respect față de problema reală a misoginismul cu care se confruntă societatea noastră și lipsit de onestitate față de cei care vor niște răspunsuri reale de la Elena Udrea.

Uite de-asta nu o să o votez niciodată, pentru nicio funcție publică. Din același motiv, marele proiect al „unificării” dreptei e la fel de realizabil ca lingerea propriului cot.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare