HomeSocialEsenţe tari şi învechite la Cotroceni

Esenţe tari şi învechite la Cotroceni

De la doamna Tatiana Bran care, pentru scurt timp, a fost jumătatea cuplului mut de la Cotroceni, alături de Stan(a) Iohannis, am aflat că fostul locatar Băsescu (prea ocupat cu dictatura) n-a schimbat mai nimic în decorul Palatului: perdele vechi, îmbâcsite şi mobilă demodată de pe vremea lui Ceauşescu. Asta pentru că, probabil, femeile aduse în instituţie aveau cu totul alte talente decât cele gospodăreşti. Ne gândim la cele literare, bineînţeles, sau la tricotatul în perioadele electorale.

Odată cu venirea unui cuplu româno-german obişnuit să deretice nu în una, ci în şase case, lucrurile s-au schimbat esenţial: doamna Iohannis a spălat perdelele şi draperiile cu detergent neobişnuit, iar dl Klaus a inspectat cu disciplină teutonă dulapurile, în căutarea eventualelor molii şi a timpului pierdut. Prilej numai bun ca, într-un scrin prăfuit, să regăsească ceva omis de predecesor: limba de lemn a lui Ceauşescu.

Dl Iohannis a constatat astfel că, după puţină lustruire şi actualizare pe ici, pe colo, preţiosul instrument era încă perfect utilizabil. Ba chiar, nevorbită de-atâta vreme, limba de lemn vibra de nerăbdarea reintroducerii în circuitul naţional. De câte ori cuvântă, aşezat şi economicos, pe la prilejuri oficiale, noul user pare un Ceauşescu mult mai înalt şi simpatic. Au reapărut astfel "bunele colaborări între popoarele noastre", "tradiţionalele relaţii de prietenie", "legăturile strânse", "promovarea idealurilor", "în numele poporului român şi al meu personal", "cele mai calde felicitări", "eforturile comune" şi alte asemenea realizări de inestimabilă valoare lingvistică, teoretică şi practică.

Pe lângă lemnăriile prezidenţiale, rochiile primei doamne tind să devină şi ele o tradiţie a neinspiraţiei, la fel ca toaletele primei chimiste a ţării, mapamondului şi universului. Excepţie fac picioarele remarcate de toată lumea ca fiind un aport semnificativ la îmbunătăţirea imaginii României în lume.

Cu vizitele de lucru, limbajul lemnos şi zâmbetul de pe coperţi dl actual Preşedinte stă excelent. Când o găsi şi un Prim-Ministru serios, care să-i tripleze salariul fără să-i dea şmen românesc, s-ar putea spune că principalele obiective ale primului mandat sunt îndeplinite. Urmează realegerea, în urma numeroaselor postări pe Facebook ce o vor solicita în locul fostelor telegrame din partea colectivelor de oameni ai muncii. Îi urăm mult succes, în spiritul "lungii şi bogatei tradiţii de parteneriat şi prietenie" dintre oamenii simpli şi Preşedinţii lor Aleşi să-i reprezinte cu simplitate.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare