Esenţe tari şi învechite la Cotroceni

de Nestor , 15 iulie 2015


De la doamna Tatiana Bran care, pentru scurt timp, a fost jumătatea cuplului mut de la Cotroceni, alături de Stan(a) Iohannis, am aflat că fostul locatar Băsescu (prea ocupat cu dictatura) n-a schimbat mai nimic în decorul Palatului: perdele vechi, îmbâcsite şi mobilă demodată de pe vremea lui Ceauşescu. Asta pentru că, probabil, femeile aduse în instituţie aveau cu totul alte talente decât cele gospodăreşti. Ne gândim la cele literare, bineînţeles, sau la tricotatul în perioadele electorale.

Odată cu venirea unui cuplu româno-german obişnuit să deretice nu în una, ci în şase case, lucrurile s-au schimbat esenţial: doamna Iohannis a spălat perdelele şi draperiile cu detergent neobişnuit, iar dl Klaus a inspectat cu disciplină teutonă dulapurile, în căutarea eventualelor molii şi a timpului pierdut. Prilej numai bun ca, într-un scrin prăfuit, să regăsească ceva omis de predecesor: limba de lemn a lui Ceauşescu.

Dl Iohannis a constatat astfel că, după puţină lustruire şi actualizare pe ici, pe colo, preţiosul instrument era încă perfect utilizabil. Ba chiar, nevorbită de-atâta vreme, limba de lemn vibra de nerăbdarea reintroducerii în circuitul naţional. De câte ori cuvântă, aşezat şi economicos, pe la prilejuri oficiale, noul user pare un Ceauşescu mult mai înalt şi simpatic. Au reapărut astfel "bunele colaborări între popoarele noastre", "tradiţionalele relaţii de prietenie", "legăturile strânse", "promovarea idealurilor", "în numele poporului român şi al meu personal", "cele mai calde felicitări", "eforturile comune" şi alte asemenea realizări de inestimabilă valoare lingvistică, teoretică şi practică.

Pe lângă lemnăriile prezidenţiale, rochiile primei doamne tind să devină şi ele o tradiţie a neinspiraţiei, la fel ca toaletele primei chimiste a ţării, mapamondului şi universului. Excepţie fac picioarele remarcate de toată lumea ca fiind un aport semnificativ la îmbunătăţirea imaginii României în lume.

Cu vizitele de lucru, limbajul lemnos şi zâmbetul de pe coperţi dl actual Preşedinte stă excelent. Când o găsi şi un Prim-Ministru serios, care să-i tripleze salariul fără să-i dea şmen românesc, s-ar putea spune că principalele obiective ale primului mandat sunt îndeplinite. Urmează realegerea, în urma numeroaselor postări pe Facebook ce o vor solicita în locul fostelor telegrame din partea colectivelor de oameni ai muncii. Îi urăm mult succes, în spiritul "lungii şi bogatei tradiţii de parteneriat şi prietenie" dintre oamenii simpli şi Preşedinţii lor Aleşi să-i reprezinte cu simplitate.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • un roman mai prost

  18 iulie 2015 12:30

  Scotrowww.youtube.comwatch?v=Gi3hof90B40ceni nostri post. niste paiate, niste mascarici cum ai numeste liberalul jurnalist satirist Banciu ca el cunoaste Franta, franceza politica ,intelege poate de ce nu a ajuns vreun consul

  raspunde comentariului
 • Nestor

  15 iulie 2015 19:15

  Nea Popescule, iar te-ai travestit in "oana"? Nu ti-a ramas mica rochia?

  raspunde comentariului
  • lulu

   15 iulie 2015 22:14

   Mi-a ramas cam scurta dar se poarta,Nene Nistore,si fiindca m-ai ghicit ,nu te mai deranjez,jur !

   raspunde comentariului
 • oana

  15 iulie 2015 18:01

  Nestor,iti lipseste hazul CU DESAVARSIRE !!! de unde nu-i,nici DUMNEZEU nu cere !

  raspunde comentariului
 • Tinel

  15 iulie 2015 12:39

  Poate intereseaza pe cineva Donez o colectie de aprox. 400 de numere din AC , din 1990 pana in prezent.Urlati-Prahova . tel.0725049550

  raspunde comentariului
 • ilidia

  15 iulie 2015 10:38

  E cazul sa-ti schimbi "numele".Anticul Nestor e un simbol al intelepciunii, ceea ce in cazul tau nu prea e cazul.

  raspunde comentariului
+