Ești motivul pentru care…

de Academia Caţavencu , 13 martie 2016
Ești motivul pentru care…

Câteodată mă bucur că trăiesc în România pentru că am impresia că suntem mult mai evoluați decât americanii. Din punct de vedere al creierașului. Bine, dacă nu ar exista Vasluiul pe hartă poate aș fi și mai bucuroasă. Câteodată mă oftic grav că nu trăiesc în State. Pentru că aș putea face și eu un ban cinstit dând în judecată diverse companii doar pentru că eu sunt prost făcut grămadă. Eu știu că greșeala se plătește dar, vorba aia, dacă prostia ar durea, americanii ar merge urlând.

 Stați să vă exemplific. Să nu ziceți că sunt rea și dușmănoasă cu sărmanul popor.

- Un american, amărât săracul că nu are succes la femei, a dat în judecată producătorul de bere Budwieser. Că a văzut el nene, că în reclamele ăstora, toți bărbații care beau bere șmecheră erau înconjurați de femei. Curgeau femeile pe ei ca berea cu spumă. Și omul a făcut spume că deh…n-au picat femeile la el ca muștele la oțet și a dat în judecată compania pentru reclamă mincinoasă. Pe bune? Adică pe bune? IQ – praștie. De la mama natură. Nu de la bere.

- În 2008, o americancă ce aștepta frumușel trenul a avut neplăcerea de a fi pe fază la… accidentul unui nene. Omul a fost lovit de tren, împrăștiat în toate zările, dar părți din el au sărit pe doamna. Urât! Foarte urât! Și neplăcut. Doamne frerește! Dar ghici ce? Doamna, supărată foc și pară, că văd că îngrozită nu a fost, nu a suportat ofensa și l-a dat în judecată pe mort. Ăhă, pe mort. Adică cu proces și tribunal și judecător. Aici nu știu cum să mai continui concluzia.

- Cică un American, Jesse Dimmick era criminal și spărgător de case. Și cum kilărise el un om și era urmărit de poliție, a intrat în casa unora și le-a zis că îi plătește să îl ascundă. Toate bune și frumoase, mă rog… cât se poate în situația asta, până când ăștia și-au încălcat promisiunea și l-au dat pe mâna poliției. Și după asta l-au dat în judecată pentru violare de domiciliu. Supărat nevoie mare, nenea kilăr a contracarat cu alt proces, dându-i în judecată pe ăștia mici pentru încălcarea promisiunii de ascundere. Încă râd cu lacrimi.

- Un American, chiar senator al statului Nebraska, l-a dat în judecată pe Dumnezeu pentru activități dăunătoare și amenințări de natură teroristă invocând pasaje din Vechiul Testament. Eu îl înțeleg. Păi cine l-a pus nene pe Doamne Doamne să dea pe scris toate atrocitățile cu care ne amenință dacă nu suntem cuminți? Eu am zis mereu “Daca spui, să nu scrii. Dacă scrii, să nu semnezi”. Cine l-a pus?

- O americancă a dat în judecată McDonalds pentru suma modică de 2.7 milioane de dolari pentru că… au făcut ăștia cafeaua prea fierbinte. Dar tăntica nu s-a fript la limbuță cum ne frigem toți și scoatem cuvinte frumoase după aia. Nu, tăntica ținea paharul cu cafea între piciorușe în timp ce numai ea știe ce făcea și s-a prins că arde doar atunci când a început să ardă. Păi cum măi pisi? Să ții tu paharul fierbinte douaj’ de minute între craci și de abia după aia să te prinzi?

- 3 americani au dat în judecată Red Bull, tot pe motiv de reclamă mincinoasă. Păi cum își permit ei măi să spună că “Red Bull îți dă aripi”. Cei 3 purceluși, ăștia de care vă spuneam, au încercat să sară, dracu știe de unde și, cu toate că băuseră niște doze înainte, au constatat că… nu au aripi! Băi, așa ceva, mințiți poporul cu televizorul! Rușine, rușine, rușine! P.S. După ce s-a pus la mintea cretinilor, Red Bull a acceptat să ofere doze gratis sau 10 dolari, americanilor care au cumpărat energizantul lor în 2002. Câte doze sau câți bani? Iete de vreo 13 milioane de dolari.

Am mai citit și de un chinez care și-a dat nevasta în judecată pentru că fi’su s-a născut urât. Ceea ce a dovedit că madama făcuse niște operații estetice să se facă frumoasă dar nah cu copilul ce să faci? Așa că a dat-o pe aia în judecată și a și câștigat. 120.000 de coco. Măcar dacă își dădea și fata cu 5 kile de fond de ten și îl păcălea încet, încet până se obișnuia. Ca noi toate, de alfel. Dar așa ceva?

Oricum, ideea e că m-am apucat de citit instrucțiuni. La ce? La orice. Doamne, stau și mă minunez când citesc “inainte să introduceți tamponul OB, vă rugăm să îl scoateți pe celălalt” sau chestii de genul – nu vă dați cu spray-ul de gândaci, nu beți acid sulfuric, nu molfăiți otravă pentru șobolani. Eu zic că e de bine, oricum. Poate ne mai triem puțin.

Loading...

Comentarii

  • Narcis din Ulmeni

    26 martie 2016 12:41

    Prin comparatie, daca poporul cu un IQ mic incat si microscopul nuclear nu-l poate zari, este "fruncea" omenirii, cum suntem noi, ultimii din UE, ultimii din senila si batrana Europa?Ce cate ori hulim americanii, francezii sau "nemtii", ar trebui sa spunem in concluzie cat de "dastepti" suntem noi, nu-i asa, cei fruntasi de la coada...

    raspunde comentariului
+