HomeSocialEugenia vine de la Eugen (Nicolăescu)

Eugenia vine de la Eugen (Nicolăescu)

Ajuns, din contabil cu mânecuţe, ditamai ministrul, pentru că a făcut frumos, când trebuia, la tanti Crina, Eugen Nicolăescu este un monument de incompetenţă cum ţara asta n-a mai văzut, poate, de la Zăroni încoace. Şi încă Zăroni, „boul ministru” al lui Petru Groza era simpatic, ba ştia şi oleacă de matematică; prin comparaţie, Nicolăescu are la fel de multă charismă ca un bodyguard cu şase clase de la Scorzeze, iar de numărat, chiar dacă ar avea peste zece degete la mâini, tot n-ar şti să numere corect.

Deoarece domnul ministru liberal, deghizat în comunist sadea spune că e bine să plătească doar unii asigurările de sănătate, dar de beneficiat, să beneficieze toţi de ele. Noul pachet de servicii medicale de bază, trâmbiţat de Ministerul Sănătăţii, e cea mai bună dovadă că în România cine-i harnic şi munceşte ori e prost, ori nu gândeşte: fie că-ţi plăteşti la zi asigurările de sănătate şi, din orice venit, faci parte şi Ministerului Sănătăţii, fie că te doare la başcheţi şi nu dai un sfanţ la buget, medicii tot sunt obligaţi să se îngrijească.

Raţionamentul lui Nicolăescu se vrea creştin, dar e doar cretin: „Ce vrei, dom’le, pe ăştia amărâţii să-i lăsăm să moară?”. Păi, nu-i lăsaţi, dom’ ministru să moară, că poate vă mai votează o dată. Altfel, crapă neconsultaţi şi nici Dragnea, cât o fi el de prieten cu toţi morţii României, nu-i mai convinge să vină la vot!

Carevasăzică, prin grija onor ministru Nicolăescu, din 2014 bolnavii de cancer vor avea dreptul la doar şase consultaţii gratuite pe an – probabil pe considerentul că la a şaptea oricum ar fi dat colţul, iar pacienţii de până la 39 de ani vor primi doar o singură consultaţie gratuită pe an, fiindcă ăştia-s tineri, dă-i naibii, ce le trebuie lor să se-mbolnăvească? O asemenea gândire sănătoasă nici la dr Mengele n-am mai văzut! Bravos, dom’ ministru, dovedeşte-le miticilor că nu-i nicio diferenţă între Eugen şi eugenie (cf DEX: „Teorie care preconizează ameliorarea populațiilor umane prin măsuri genetice – sterilizare, interdicția de a procrea – folosită de nazişti”).

Ce înseamnă, practic, noua decizie a sinistrului Sănătăţii? Înseamnă că, dacă ai ghinion şi ajungi la spital cu coastele făcute pilaf într-un accident rutier, pareczampl, faci drumul degeaba, fiindcă Nicolaescu a decis că asemenea cazuri banale nu mai sunt de internat. Aşa că pune-ţi frumuşel matale coastele într-un corset şi stai cu ele aşa până te programează medicul de familie la consultaţie.

Nici dacă ai cancer de piele, diabet, râie, pojar, nu te califici, deci dacă te-ai pricopsit cu aşa ceva, mai bine stai acasă şi mori în patul tău, decât să te respingă medicii din spital în spital, ca-n „Moartea domnului Lăzărescu”. Ca să grăbească actul medical, Jenică Nicolăescu a împărţit şi consultaţiile în trei categorii. Prima e „scurta”, care durează, ca pe Centură, cinci minute. Intri în cabinet, se uită doctoru’ la tine şi te dă afară: „Ieşi, mă, că n-ai nici pă dracu’!”.

Pe urmă vine aia standard, care durează 20 de minute: te-ntoarce medicul pe toate părţile şi la sfârşit îţi dă un pumn de pastile pentru gripă, că tu oricum mori de cancer de plămâni peste-o lună. În fine, mai avem şi consultaţia complexă, de 40 de minute, dar la aia nu te încadrezi decât dacă eşti rudă sau cunoştinţă veche cu medicul şi vrei să depănaţi amintiri din şcoala primară, ori dacă eşti o blondă la 90-60-90 şi dom’ doctor trebuie să te dezbrace la piele ca să vadă de ce ai amigdalele aşa mari.

Ca atare, dacă aveţi, să zicem, pneumonie şi vreţi să vă mai bage în seamă cineva, pe la spital, eu vă sfătuiesc aşa: procuraţi-vă un costum de scandal – pălărie de gabor cu pălărie, cămaşă albă, pantaloni bufanţi, pantofi cu scârţ sau, după caz, douăj’ de fuste, una peste alta – şi rugaţi pe cineva să vă înjunghie cu un  cuţitaş în zona abdominală.

Apoi vă duceţi la spital, faceţi scandal, eventual, pentru mai multă autenticitate, bateţi şi vreo doi medici şi urlaţi că n-aţi plătit în viaţa voastră asigurarea de sănătate şi nici n-aveţi de gând s-o plătiţi. Vă garantez că în secunda doi veţi fi internat şi, după ce-o să vă coasă ăia tăietura, se va găsi vreun medic milostiv să vă asculte şi la plămâni.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare