Fă-mă, muică, sirian!

de Victor Eugen Lungu , 09 martie 2016
Fă-mă, muică, sirian!

Râdem și glumim, dar este extrem de trist statul care găsește suficientă empatie să se scobească în buzunare să acorde facilități pentru imigranți, dar nu are aceeași empatie pentru cetățenii săi. Anul trecut, de exemplu, indivizii care umplu instituțiile Statului român au avut să dea (de parcă dădeau de la ei) 540 de lei pe lună fiecărui refugiat, și numai 234 de lei românilor cu handicap grav. Și am luat exemplu să fie la paritate, să nu mi se zică că 1000 de imigranți (care au forțat o graniță pentru care acum 25 de ani măcar mi se zburau măselele dacă nu eram decedat mortal în cazul în care aș fi vrut să o trec) nu sunt ca sumă echivalenți cu câte persoane cu handicap grav sunt în România. Și nici nu am pus la socoteală persoanele cu handicap grav care se joacă de-a politicile înalte în Șparlament sau alte instituții ale Statului român…

Cetăţenii români cu probleme medicale sau dizabilităţi grave primesc de la stat un ajutor financiar care este pe jumătate din cât primește un refugiat. Refugiații au primit 540 de lei pe lună timp de 9 luni, cu posibilitatea de a prelungi acest ajutor încă trei luni. Un român cu cu handicap grav a primit, indiferent de venituri, un ajutor de 234 lei pe lună și “decât” 193 lei pe lună, dacă a “beneficiat” numai de un handicap accentuat (care o fi fiind diferența?). Bugetul personal complementar lunar, indiferent de venituri, a fost de 106 lei pentru adultul cu handicap grav, de 79 lei pentru adultul cu handicap accentuat şi 39 lei pentru adultul cu handicap mediu.

Dar România este de multă vreme raiul refugiaților în politică. Toți băieții și fetele care ne aruncă bugetele în aer și ne demolează Educația, Sănătatea, Cultura, Investițiile șamd sunt răsplătiți de către ospitalierul și empaticul popor român cu mandate după mandate. Au cerut pământ și apă în anii ’90 și ne-au luat și ceeace nu le-am dat.

În ce-i privește pe “bretini de la bobor român”, de la Hayssam, la bravul Cetățean Calafat, cu toții s-au bucurat de protecția de rang înalt. S-au întrecut să-i protejeze pentru obscure interse de la Iliescu și Ponta, până la șefii serviciilor noastre secrete. Și s-a văzut că protecția ne-a costat neantizarea multor industrii, trafic de țigări și petrol, bașca niște restituiri ilegale de proprietăți.

Asta din cauză că majoritatea acestor șefi de servicii erau uitați în slujbă de pe vremea când făceau profitabile afaceri cu Kentane și blugi cu pe atunci “studenții” uitați de “frățiile arabe” prin România să nu-i ia la ochi pentru terrorism cei de la Mossad. Iar băieții s-au adaptat și s-au integrat, unii chiar dâmbovițându-se.

Asta-mi adduce aminte de un banc de pe vremea lui Nea’ Ceașcă. Cică se-ntâmpla pe vremea războiului dintre Irak și Iran. Doi combatanți aflați în tranșee pe linia frontului își aruncau “amabilități” unul celuilalt. La un moment dat unul zice ceva în românește, așa că celălalt ripostează: „Jdii romanește, brieten al meu? „Jdiu, g-am văgut fagultate la Romania” “Unde, brieten al meu?” “La Gluj, la Medigina, mai! Da tu?” La Iași, bă, bozgore!...

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+