HomeSocialFiecare păsărikă piere pre limba ei

Fiecare păsărikă piere pre limba ei

După ce iese din politica mare, orice om politic de calibru, aşa cum, ne place sau nu, Traian Băsescu a fost, intră în istorie. Dar, cum el a fost mereu „Cănuţă – om sucit”, Băsescu n-a respectat această regulă: n-a vrut să intre direct în istorie, ci mai întâi a intrat într-o cârciumă.

Ar fi putut să-şi petreacă prima lui zi de „om normal” în tihna casei, doar alături de soţie – poate că ar fi meritat şi distinsa doamnă măcar atâta lucru, după zece ani cât Băse a navigat pe mare şi alţi zece cât a navigat prin apele şi mai tulburi ale politicii mioritice. Dar preşedintele a preferat să nu meargă acasă, ci să adaste într-o berărie, să mai facă o ultimă baie de mulţime şi s-o tragă în apă şi pe prima doamnă. Cât de încântată a fost aceasta de situaţia în care a fost pusă se poate vedea în fotografiile apărute în presă.

Că Băsescu a fost un preşedinte mare – cel mai mare, potrivit sondajelor, dintre toţi câţi am avut, de la Ceauşescu la Constantinescu – doar lătrăii năimiţi de la Antena 3 şi RTV pot contesta. Dar ce va fi Băsescu acum, când nu mai e preşedinte? Prea multe şanse de a reintra în liga mare a politicii nu are. La stânga e vraişte, ce-i drept, şi e o chestiune de timp până ce PSD se va face ţăndări, iar Băsescu n-a fost niciodată un om de stânga, nici măcar când era membru PCR.

La dreapta, locul e cam ocupat de PNL. Dacă acest partid n-ar fi dat preşedintele, poate că Băsescu mai avea o şansă. Cu Iohannis la Cotroceni şi un PNL tot mai puternic, preşedintele e condamnat la un destin de etern „fost”, pentru că nu mai există un public-ţintă căruia să i se adreseze. Ar fi putut alege să meargă pe mâna lui Macovei şi acum „indignaţii”, milionul de nehotărâţi care nu votaseră niciodată, dar şi-au călcat pe suflet şi l-au adus pe Iohannis la Cotroceni, ar fi fost, poate, de partea lui. El a ales însă să mizeze pe Udrea şi doar cu Udrea a rămas, ca un Carol care, ca să câştige o Elenă, a preferat să piardă o Românie.

Iar Udrea i-a fost alături, evident, şi la berărie, nu ca să servească la masă, cum pregătirea, şuviţele ei blonde şi pieptul dezvelit, de româncă patrioată şi curajoasă, ar fi recomandat-o, ci ca să-i stea preşedintelui alături şi chiar să-i cânte un cântec de jale cu un titlu cât se poate de sugestiv: „Delirul”, ca o adevărată „Marilyn Monroe de România”, cum sunt convins că o va boteza presa tabloidă.

La drept vorbind, Udrea nici nu putea alege o melodie cu versuri mai elocvente: „Curând va fi o noapte lungă şi fără tine-mi va fi greu”. Aşa e, Nuţi: până acum, procurorii te-au cam ocolit, fiindcă n-ar fi vrut să-l supere pe Zeus, dar acum, fără el la Cotroceni cu siguranţă că-ţi va fi foarte greu, în noaptea lungă care te-aşteaptă la Târgşor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare