HomeSocialFrăția zăbrelelor

Frăția zăbrelelor

Proaspăt scoși de la loc cu răcoare și ajunși la loc fără verdeață, dar cu mult nisip și soare, Elena Udrea și Radu Mazăre au simțit nevoia să se întâlnească și să depene amintiri de la bulău. Invitat special în viu a fost Nicușor Constantinescu, la rândul lui abia eliberat de la suferință și gata să-și reia locul, în dreapta lui Mazăre. După ce au abordat tragedia traiului fără foehn și drama micțiunii după perdeluță, cei trei au ajuns la concluzia că România era mult mai frumoasă, mai fascinantă și mai surprinzătoare atuunci când o călăreau ei. Am trăit s-o aud pe Udrea – ”tanti Nuți a lui Băsescu, care a băgat România în faliment”, cum se exprima fostul edil, nu cu mult timp în  urmă – lăudându-l pe cel pe care îl considera, la fel de recent, un clovn.

”Mamaia arăta mult mai bine atunci când era Mazăre primar”, a declarat blonda, fără să i se clintească un gram din kilul de smac de pe obraji. În opinia ei, Mazăre însuși era un obiectiv turistic, la care veneau străinezii să caște gura mai ceva ca la Farul genovez sau la Delfinariu. A fost nevoie doar de câteva luni de pușcărie pentru ca între Nuți și Răducu să se formeze o chimie complicată, o frăție a zăbrelelor depășind orice barieră și nu m-ar mira să-i aud, mâine-poimâine, cântând la karaoke, în vreun club de fițe din Mamaia, celebra melopee ”Noi gândim la fel, simțim la fel, mințim la fel, ciordim la fel”.

Dacă Duamna Udrea și-ar lua inimioara zburdalnică în dinți și ar merge și prin Ferentari&Zăbrăuți, cu  siguranță ne-ar spune că și ”cel mai sector sărac care este 5” arăta mai bine când era Vanghelie primar, ca să nu mai zic de cum arătau sectorul 1 sub Chiliman sau sectorul 6 sub Poteraș, edilul potcovit recent cu opt ani grei de pușcărie. Mari ticăloși ăștia de la DNA, Duamnă! Să bage ei la zarcă așa atracții turistice, în loc să le plimbe prin toată țara, de la Babele la Sarmisegetusa și de la Ceahlău la Poiana Țapului, să se adune lumea ca la urs și să curgă meleoanele de euroi la buget? Ehe, să fi avut grecii un Mazăre, un Vanghelie, ba chiar și un Nichita, primarul Ieșiului, nici nu mai aveau nevoie de insule, că ieșeau doar cu ei din  rahat!

Declarațiile udrei sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât, la fel de recent, fostul președinte Băsescu îl căina pe fostul baschetbalist Ponta, susținând că nu vede de ce ar trebui acesta să-și dea demisia din funcția de premier. Adică, stați așa, zice Băse, dar ce-a făcut mititelul ca să plece de la Palatul Victoria? O fi făcut copilotul ceva, o fi zis el ceva, i-o fi dat lui Șova funcție contra bani nemunciți, însă astea nu-s motive să fie demis. Când auzi asemenea declarații cordiale, din partea unor oameni pe care tu, ca alegătorul naiv și cinstit, i-ai crezut rivali de moarte, mai că-ți vine să crezi c-a înnebunit lupul (de mare!).

Te gândești că oamenii ăștia ori au luat-o razna de tot și nu mai știu ce spun, ori au fost, toată vremea, înțeleși să joace la cacealma și acum, simțind că se apropie funia de par, au început să-și ia pe față apărarea unii altora, ca niște membri paroliști ai frăției zăbrelelor. Și am, nu știu de ce, impresia, că asist la o nouă defilare cu care alegorice, în   care faraonul Mazăre e urmat de regina Cleopatra-Udrea, de baronul Munchausen-Ponta, călare pe ghiulea, și de piratul Barbă-Albastră (sic!)-Băsescu, toți râzând și chefuind, în vreme ce corabia numită România ia apă prin toate găurile făcute de ei la buget.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare