Grecii vor democrație, dar numai pe datorie!

de Spartakus , 06 iulie 2015
Grecii vor democrație, dar numai pe datorie!

Acum 70 de ani trei oameni bătrâni și bolnavi la trup și la cap decideau care va fi soarta Europei, scriind niște procente pe o bucată de șervețel. Ca să-l lase pe Stalin fără visele umede de a vedea secera și ciocanul pe Acropole, cinicul Churchill a cedat România rușilor, dar a păstrat Grecia. N-a contat faptul că la greci comuniștii erau una dintre cele mai puternice forțe politice din țară, iar în România Partidul Comunist era ca și inexistent și românii îi urau din toți rărunchii pe comuniști. Ce a urmat, se știe: pentru greci - decenii de prosperitate, pentru români - decenii de opresiune, teroare, sărăcie și mizerie. Ce-au înțeles însă grecii, la șapte decenii de când le-a pus Churchill mâna-n cap, scutindu-i de tot cortegiul de orori adus cu sine de comunism? Că e grozav să trăiești în  capitalism, dar să o duci ca-n raiul comunist.

Ba încă și mai bine, pentru că, dacă la noi, sub comuniști, circula zicala ”noi ne facem că muncim, ei se fac că ne plătesc”, grecii s-au făcut că muncesc, dar de plătit au fost plătiți pe bune. La ei salariile și pensiile creșteau, deși mai nimeni nu muncea, la ei economia duduia, deși nimeni nu dădea bon fiscal. Datoriile se acumulau, dar pe epicureicii greci îi durea la bască, toți bazându-se pe proverbul lor tradițional: ”neamțul plătește”. Când s-a pus problema austerității, grecii erau atât de îmbătați de traiul lor pe vătrai încât l-au votat pe Tsipras, un individ care ar fi dat clasă tuturor demagogilor din vechea Atenă. Și Tsipras, când a văzut că se îngroașă gluma și îi pun creditorii occidentali sula în coastă, a fost suficient de isteț să se spele pe mâini și să arunce măgăreața tot în spatele boborului de îmbuibați și datornici, întrebându-i: vor oare să mai dea înapoi măcar vreun sfanț din cât au păpat, atâția ani, pe datorie?

Puneți întrebarea asta asistaților social din România, ăia care cumpără o lună întreagă de la butic pe cârâială și, când le vine alocația de la stat, o sparg rapid pe băutură: dacă o să răspundă măcar unul afirmativ înseamnă că vine sfârșitul lumii. Așa și cu grecii: ar fi fost absurd să ne așteptăm ca ei să fi acceptat să dea banii înapoi. Rareori am văzut, în istorie, un popor mai orb decât grecii de azi. Vrăjiți, în continuare, de cântecul de sirenă al lui Tsipras, care le-a promis marea cu sarea, dar nu le-a dat nimic, grecii se țin cârd după el, dar niciunul nu vede că pezevenghiul îi duce direct în prăpastie. Azi-noapte, grecii au dansat și au cântat de bucurie prin piețe, grozăvindu-se de cât sunt ei de patrioți, de cât de tari în cojones au fost ei să le dea peste bot fraierilor care le-au finanțat paranghelia și acum își mai cer banii înapoi. Tsipras, uimit, poate, și el de atâta prostie naționalistă, a declarat, bățos, că votul de ieri a fost o ”victorie a democrației”. N-aș fi crezut că toate putorile de la mine din bloc, care nu și-au mai plătit întreținerea de cinci ani, sunt niște luptători pentru democrație…

Dar poate că acum s-au lămurit și fraierii din Uniunea Europeană pentru cine au cotizat, atâția ani. Poate că acum o să taie, în  sfârșit, macaroana Greciei, lăsând-o de capul ei, să vedem, o ajută Putin, stăpânul lui Tsipras, care nu se poate ajuta nici pe el? Într-un fel, poate că asta-i răzbunarea istoriei și, după ce s-au dovedit nedemni de democrația pe care au înființat-o, cu mii de ani în urmă, poate că ar fi bine să simtă și grecii cum e, cu adevărat, în comunism. Și să vedem cine o să mai aibă chef de dansat prin piețe și de spart farfurii atunci când, mergând la magazinele naționalizate, să ceară păpică și băuturică pe veresie, grecii se vor trezi că au votat ”ohi” și primesc oha!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • mamutu

  07 iulie 2015 7:17

  pt romanu' mai prost ia domnule un somnifer, chiar natural...

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  07 iulie 2015 2:01

  la voi la astia glumeti inca nu am interdictie, sa ma exprim. la ceilalti cenzura, copy face si alte drepturi democratice taiate. deranjez prea tare regimul sistemul.Pina si Imparatul, Printi mostenitori ar vrea sa ma termine.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  07 iulie 2015 1:52

  OXI!OXI! VOR VENI SI LA NOI ALTI LA PUTERE, O SA-I ARESTEZE JUDECE IN FATA POPORULUI PE TRADATORI TERORISTI NATIONALI! DREPTATE PINA LA CAPAT .CURATATA TARA DE ELEMNETE TRADATOARE TERORISTE FARA GINDIRE NATIONALA.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  07 iulie 2015 1:45

  adevarati Patrioti si PRESEDINTELE SI FOSTUL MINISTRU DE EXTERNE, VOINTA POPORULUI NU VOINTA BANCHERILOR, ASASINILKOR, TERORISTILOR INTERNATIONALI! AU CAM INCURCAT PAHARELE IN ALPI AUSTRIEI. ASTIA NOUA ORINDUIRE, CARE SE CRED SE VOR STAPINI LUMI, AU TRAIT PREA BINE DE GENERATI DE SUTE , SUTE DE ANI.le cam cinta cucucveau.

  raspunde comentariului
  • un roman mai prost

   07 iulie 2015 1:57

   MINISTRUL DE FINATE , ARESTATI SPIONI , GOLDMAN SACHS,TRADATORI, TERORISTI CARE AU TEORIZAT POPORUL GREC. IAU BATUT, CALCAT DESTUL IN PICIOARE, GAZE LACRIMOGENE DE LA URMASI LUI I.G.FARBEN TANTI MERKI CA NU AU VRUT SA ASCULTE SI SAU RAZVRASTIT IMPOTRIVA REGIMULUIFANARIOT-MAFIOTILOR IMPUS DE TROYKA GLOBALISTA.

   raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  07 iulie 2015 1:41

  gratie aparatului maindstream, barinwash, spalarea pe creir , reaim asa de bine in tara lui..ca-n reclama furt de intelectualitate, copiaza copi righteri nostri, urmaresc tot ochi si urechile si le trnazmite papagali acopeiti cu frunze, raporteaza babuinilor nostri inscaunati, cum sa latre si ei ca-n Ferma Animalo cuORwelliani ostri Atia dupa ei Popopul, cu ofrurile incarcate , ptr viza deintrare pe LA inalta Port de sus.Ba dectcu astia i rai , mai bine in iad, to acolo esti.Ca-n Romania Herghelia hienelor.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  07 iulie 2015 1:33

  SA LE FIE RUSINE CLASEI NOASTRE DE BABUINI CONDUCATOARE DE TRADATORI TERORISTI, TICALOSI EXCROCI, NEMERNICI. DAR AU OBRAZUL GITUL GROSLA pASTORUL bOMBONICA, NU INTRA NICI GLONTUL DE VINAT URSI DI URSOAICE CARPATINE, LA INCORNATUL ,AI NOSTRI NEMERNICI CARE AU TRATAT SEMNAT ADERAREA, ASTI CARE AU INGLODAT TARA TREBUI JUDECATI ASPRU, IAR CU STAPINI LOR DE AFARA A ACESTOR CETE DE JIHADISTI GLOBALISTI NEMURITORI UNSI CU PURPURA SI SINGELE POPORULUI. VAMPIRI DIN CARPATI, O SA FIE TITLUL SERIALULUI CLASEI CONDUCATOARE ODIOASE POSTDECEMBRISTE. PLINI DE SINGE, GENOCID IN GRUP ORGANIZAT IMPOTRIVA ROMANILOR, TRADARE SI TERORISM FINANCIAR IMPOTRIVA STATULUI ROMAN. ASTA VA FI IN NOURILE CODURI DE JUDECATA, NU VA MAI SCAPA STAPINI VOSTRI AI LUMI NOI .

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  07 iulie 2015 1:25

  STELELE SI BUFNITA NU MAI APAR CU SIGURANTA STANTATE DE MATRITA MONEDEI NOI DRAHMA DE AUR.APROPO CATRE VOI SAGETILE OTRAVITOARE, ALE REGIMULUI CUM STAU CU AURUL DE LA BANCA NATIONALA? STATUL GREC SI STATUL ROMAN. VORBA PREMIERULUI , MINISTRULUI FINANTELOR, TERORISTI E BISH ZICEA , CINE NU ESTE CU NOI, ESTE DUSMANUL NOSTRU, YES WE GER HIM, THEM. DECI NU SE NEGOCIAZA, CU TERORISTI, BULL SHIT SA VORBIN DE ,PARDON ISIS.ARESTATI TERORISTI LUMI, BANCHERI CARTELUL GLOBALIST,

  raspunde comentariului
 • http://www.neurope.eu/article/dijsselbloem-may-lose-eurogroup-presidency-over-greece/

  07 iulie 2015 1:00

  Da - vorba lui rabbi Jacob - și tu ai dreptate! Doar că unele lucruri sunt puțin altfel. Și - cu riscul să fac să-ți piară rînjetul anti-elenesc de pe buze - am să-ți spun DE CE. După răzbelu' țivil finanțat de amerloci, terminat în 1949 - soldat cu sute de mii de greți refugiați în sudul Uniunii Sovietice, mai ales în Georgia lui Stalin, în Yugoslavia, și cu alți zeci de mii refugiați în R.S.R., la Florica pe fosta moșie a lui Brătianu, la Pitești, la BucaIe, la Galații de Moldova și la Călan, în Hunedoara - Greția a rămas CEA MAI SĂRACĂ ȘI MAI DEZORGANIZATĂ ȚARĂ din Europa din afara "lagărului socialist". Mai săracă chiar și decât Portocalia fascistă. Doar TURISMUL a salvat-o de la moartea prin înfometare. În paralel, S.U.A. impuneau Germaniei Federale ocupată militar și dirijată politic adoptarea legii din 1963 ce obliga la primirea de muncitori necalificați turci. Milioane! ...TURCI MUSULMANI, migranți din Asia! ...dar NU GREȚI creștini europeni! Fiindcă Turcia era pilonul N.A.T.O. în coasta Rusiei Sovietice. Apoi a început povestea de succes cu C.E.E., strămoașa cuvioasă și muncitoare a coorvei U.E. actuale birocratice și abuzive, numită pe-bună-dreptate de critici "Uniunea Europenisă a Republicilor Sovietice Socialiste". Politikia de a-ți arăta morcovul - nu te gândi la prostii! - în mâna dreaptă și biciul în mâna stângă este o veche tradiție parșivă masonă ce a fost pusă-în-practică perfect în decimarea și alungarea în rezervații a indienilor din America de Nord, așa că a fost încercată de masoneria din S.U.A. și în Yoropa, că poate și europenii ăștia-s la fel de slabi-de-înger și de proști ca și triburile amerindiene... Sau ești dintre cei care cred că Planul Marshall nu a avut continuitate în "proiectul europenis", și că amerlocii se mulțumesc cu jumătăți de măsură când au în mână plăcinta întreagă? Cu ce s-a ales Greția de pe urma la asta? Cu o fabrica de sutiene! - nu mai știu marca sub care lucra - Și cu un sistem de învățământ atât de slab, încât erau forțați să-și trimită tineretul la studii în facultățile lui Ceașkă, ÎN INIMA COMUNISMULUI BIRUITOR. Unde greții se dovedeau atât de slab pregătiți, încât erau permanent ultimii la învățătură - dintre europeni, vreau să zic... că arăboii și africanii erau fără egal de proști și de puturoși! - și majoritatea n-ar fi trecut examenele la Timișoara și la Cluj dacă n-ar fi existat SFÎNTA ȘPAGĂ BALKANIKĂ. Mai un ceas de marcă, mai o sumă în dolari, și lucrurile se rezolvau reciproc-avantajos... Unii dintre aceia au acum doctorate luate la universități din Rromînica în ultimii ani ai lui Ceașkă și în primii ani după 1990, când s-a dat "liber" la luarea de doftorate. Bine-'nțeles că respectivele lucrări au fost făcute aici de foști coledzi ai lor, rromîni, și de asistenți din universități, iar greții au plătit doar aproximativ câte 600 de dolarăși pe lucrul gata-făcut. Tariful din 1990! Acei dăștepți cu doftorate dă Rromînika au ajuns apoi în guverne ce au aplicat politicile europenise. Fiindcă Greția a fost primită în C.E.E. fiindcă e "leagănul democrației", cică, zic masonii și zici tu. Dar dacă-i întrebi pe greți ce legătură au cu antichitatea lor, majoritatea îți vor înjura limba greacă veche ce o învață la școală, și-ți vor spune că ei sunt urmașii Bizanțului creștin-ortodox și că n-au nici o legătură cu "homosexualii" antici! ...parțial adevărat, cel puțin din punct de vedere genetic. Și exact-pe-dos la rrumînacii din Valahia și Moldova, tuciuriii care se cred urmașii direcți ai dacilor blonzi, deși dacii nu au trăit în Valahia și Moldova, ci doar în Transilvania... În ciuda la asta, Greția a ajuns în U.E. S-a dezvoltat? Nu prea cred... Ce produce? Miliardele s-au dus pe furturi masive la nivel guvernamental și pe ÎNARMARE! De ce? ...fiindcă S.U.A. au vîndut și au DAT GRATUIT, CA AJUTOR MILITAR, dușmanului din proximitate, Turcia, armament în valoare de sute de miliarde. Turcii au acum aproximativ 400 de avioane F-16, ce le și montează la ei, în fabrica proprie! Ce puteau face greții, în situația asta? Deci amerlocii sunt artizanii principali ai datoriei elene. Datorie ce a ajuns la scadență, amplificată de furturile balkanice ale clasei politruce ineficientă și mincinoasă, pretină-la-cataramă cu amerlocii și cu Bruxelles-ul. Și la orice crîcnit din U.E.R.S.S., sluga Amerlociei, birocrații educați mason îți arată morcovul - în cazul greților, compensarea datoriilor cu bani europeniși pe care apoi vor trebui să-i plătească zeci de generații de fraieri de-acum-încolo - sau biciul - adică amenințarea cu darea afară din zona euro și din U.E.R.S.S., cum a făcut mișelește, ultimul, exact pidosnicul socialist Schulz, sîmbătă, înainte de referendum! Șantaj psihologic ORDINAR! ...specialitatea masonilor de la Bruxelles, NE-ALEȘI DE NIMENI! ...numiți pe funcții, doar, de alții de-ai lor! Deci, întrebarea este - dacă pidosnicul socialist Schulz este adversarul greților, sunt greții comuniști? Răspunsul poate fi unul singur - NU! Poți să le spui "comuniști" dacă accepți că au dreptate când cer ca datoriile să fie plătite de gașca de politruci CAPITALIȘTI - probabil unii dintre ei cu diplome doftorale cumpărate din Rromînica comunistă a lui Ceașkă - care au DEVALIZAT finanțele statului. Că STATUL este falimentar la ei, nu ăia care stau cu burta la soare, la fel ca dobrudjenii voștri, așteptând să le vină turiștii germani, și care nu eliberează bonuri fiscale ca să le ia din bani statul mafiot și parazit! ...și care-i diferența între Valahia și Moldova de-o parte, și Greția pe de altă parte? Nu "muncesc" la fel de "mult", în stil balkano-fanariot consacrat? Când am mers în delegație la BucaIe am rămas cu-gura-căscată când am văzut 30 de mitici și mitice care LA 9.30 DIMINEAȚA chefuiau deja de zor, la "muncă"... În condițiile în care la noi, în Ardeal, la 15 fără un sfert, cu un sfert de oră înainte ca sirena să sune plecarea schimbului, oamenii din schimbul I lucrau încă de zor, ca să-și termine treaba și să n-o lase pe umerii celor de la schimbul II, care aveau altele de terminat! Europa se va separa pe crestele Carpaților, între zona cu tabieturi grețoase - cu limita nordică la Turnu-Severin și Suceava - și cea care merge cu altă viteză, la nord-vest de Carpați până dincolo de Cercul Polar de Nord. Lucrurile nu se încheie aici. Greția doar a deschis Cutia Pandorei suvernităților naționale în opoziție cu o U.E.R.S.S. aflată în pragul sufocării, de nervi și din motive de DEMOCRAȚIE... Inventată de greți și dusă acum tot de de ei la apogeul U.E.R.S.S.!

  raspunde comentariului
  • un roman mai prost

   07 iulie 2015 1:49

   ALE NOASTRE MARIONETE, PUPETI, TRADATORI SI TERORISTI! ASTA ESTE REALITATEA, DE CE REGIMUL FACE ATITA GARGARA , LE ESTE FRICA LA TOTILARISTI ASTIA AI IMPERIULUIM USSE. SE RAZVRATESC SCALVI IMPOTRIVA STAPINIRI.

   raspunde comentariului
 • Jo

  06 iulie 2015 12:49

  Excelent articol, ca de obicei... Pacat ca nu e priceput de cine trebuie.

  raspunde comentariului
+