HomeSocialGreva Japoneză (sau cum să arăți că ești prost)

Greva Japoneză (sau cum să arăți că ești prost)

Românilor cu siguranță le place să intre în grevă. Nu contează cât de justificat sau nu este motivul, greva e un bun prilej de a freca menta și de a dansa precum un pinguin în călduri. Asta nu înseamnă că e neapărat un lucru rău sau că suntem speciali. Francezii, de pildă, fătălăi din fire, ies în stradă din orice rahat. Le taie guvernul un eurocent din alocația pentru clătite, automat e grevă generală. Așa că am putea spune că suntem în rând cu lumea. Mai dubios mi se pare faptul că am preluat așa-numita greva japoneză.

Când creierul intră în grevă

Greva japoneză e total atipică pentru românul care din fire nu vrea să muncească. Îți pui o banderolă albă pe mână, dar faci exact același lucru ca înainte de a-ți pune o banderolă albă pe mână. E incredibil de stupid. Sunt în grevă japoneză, sigur autoritățile o să fie impresionate de faptul că m-am prezentat la muncă, ore de curs, spital cu o banderolă pe braț. Guvernanții sunt rar impresionați de 10.000 de oameni în stradă. Cu siguranță sunt speriați de o banderolă. Singurul lucru pe care-l schimbă e faptul că proștii sunt mai ușor de identificat. Mai mult decât atât, românul nici măcar nu știe ce e aia grevă japoneză. Dacă ar ști, ar prefera să iasă în stradă.

De la spanioli vine

Pentru că părea de-a dreptul imbecil ca greva japoneză să însemne doar o banderolă pe braț, am căutat pe net să văd dacă nu cumva românii au încurcat-o și p-asta. Ei bine, se pare că greva japoneză e o legendă urbană spaniolă. Partea amuzantă e că greva japoneză, în accepțiunea spaniolilor, presupune ca muncitorii să-și dubleze activitatea. Să lucreze atât de mult încât patronul s-o îmbulineze din pricina faptului că sclavii lui au făcut supraproducție. Ăsta nu mai are unde să-și vândă produsele și rămâne cu ele pe stoc aiurea. Nu e clar dacă japonezii chiar fac asta, dar cu siguranță sună a nebunie tipic japoneză. Și chiar inteligentă. Așa că românii or să fie foarte deprimați când vor afla că greva japoneză presupune și mai multă muncă. Foarte tare e că în grevă japoneză au intrat elevii. Acum imaginați-vă dacă ar face exact ca legenda urbană din Spania. Ar învăța de două ori mai mult? Ar lua mai mult de nota 10? Ar fi de acord să dea mai multe teze? Medicii, de asemenea, apelează de multe ori la prostia cu banderolă. Dacă s-ar respecta sensul ce-ar trebui să facă? Să vindece mai mulți pacienți? Să facă mai multe operații? Să ia de două ori mai multă șpagă?

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare