HomeSocialGuvernul de umbre

Guvernul de umbre

Datând de secole, tradiţia parlamentară britanică numită “shadow cabinet” reprezintă una dintre cele mai eficiente garanţii ale democraţiei: partidul aflat în Opoziţie supraveghează astfel, permanent, măsurile şi deciziile luate de guvernul în funcţie, penalizându-l verbal atunci când acesta greşeşte.

Fiindcă n-aveam şi noi englezii noştri, ce s-a gândit domnul Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei: „Hai, dom’le, măcar un cabinet din umbră să facem, dacă tot nu facem nimic şi ne plictisim în Opoziţie!”. Şi cabinetul din umbră s-a făcut. Din păcate pentru România, cabinetul el e mai mult un cabinet de umbre, fiindcă, în afară de Monica Macovei, singura care mai dă semne de viaţă, restul membrilor sunt morţi politic, ba şi îngropaţi de vreun an.

Unde mai pui că mulţi dintre miniştrii virtuali au mai deţinut portofolii şi, cât au avut pâinea şi cuţitul, nu s-a văzut mare lucru în urma lor. Pe lângă ei apar şi „lupi tineri”, care încă nu s-au dedulcit la oaia gustoasă a bugetului, că le-a luat-o Ponta din faţă, dar faptul că au fost scoşi la înaintare, în acest „guvern din umbră”, nu-i neapărat un semn al „încrederii pe care PDL o acordă tineretului”, cum frumos ne-ar povesti dl Blaga.

E mai curând o dovadă că lupii bătrâni, gen Videanu, Berceanu etc, preferă deocamdată să stea deoparte, mursecându-şi prada smulsă până acum din stâna fără câini numită România, fiindcă ei nu papă miei virtuali. Surprinde absenţa de pe listă a doamnei Udrea, cea mai mediatizată pedelistă. Cum să nu pui, domnu’ Blaga, într-un guvern, fie el şi din umbră, o femeie care a ştiut toată viaţa ei să facă bani? Crezi că, rămasă fără Cocoş, şi-a pierdut şi bărbăţia politică? Sau o laşi să se antreneze pentru Liga Campionilor de la Cotroceni?

Una peste alta, gestul lui Predoiu a trecut cu totul neobservat, pentru că, aţi văzut, probabil, şi voi în „Fantoma mea iubită”, filmul ăla cu Patrick Swayze şi Demi Moore, e cam greu de auzit ce spun stafiile. În loc să se ţină de asemenea exerciţii de imagine, pedeleii mai bine şi-ar scutura masculul-alfa din fruntea haitei, ar alunga de tot lupoaica aia în blănuri de firmă şi ar deveni un partid viu, care să urle, seară de seară, contra USL, care să sfâşie corupţia, ipocrizia, duplicitatea, minciuna regimului Crinel-Parşivel, care să redobândească încrederea românilor.

Dar ei nu fac nimic din toate astea, ci zac în nesimţire prin Parlament, ca nişte cadavre politice inutile. De-aia zic c-ar fi bine, pentru igienizarea vieţii publice, ca băieţii ăia care protestează în stradă contra clasei politice, să-i îngroape de tot în uitare şi să le dea de pomană un kil de ulei şi-o găleată portocalie, să li se poată desprinde bieţilor pedelei sufletul de maţ.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare