Haitele din Parlament au ieșit după pradă

de Spartakus , 17 noiembrie 2015
Șerban Nicolae, un parlamentar care a făcut pentru corupți într-un mandat cât n-a făcut nici Iliescu în trei.

Aruncată de Cioloș în arenă fără sabie și fără scut, Christina Guseth, cea care urma să fie ministră a Justiției în cabinetul de tehnocrați cu chiloți lați a fost sfâșiată rapid de fiarele din Comisia Juridică. Sălbăticiuni grele, îmbătrânite în rele, care, sătule să se tot înfrupte la țâța bugetului, au poftit și la sânge proaspăt, de oengistă. Poate că, dacă ar fi fost altcineva candidat, fiarele ar fi acționat mai cu perdea, s-ar fi jucat precum mâța cu șoarecele ori chiar ar fi lăsat victima să le scape. Dar așa, știind că Guseth împărtășește viziunea Monicăi Macovei asupra Justiției, haita de parlamentari a tăbărât cât ai zice ”imunitate pentru hoți” asupra ei și a înghițit-o cu tot cu oase, deși, în final, i-a dat vot de încredere, pentru că indivizilor le e atât de frică să nu-și piardă tainul că l-ar vota și pe Dracon, doar-doar să rămână la ciolan.

Ceea ce au vrut să facă parlamentarii este evident. Vorba unui profesor de-ai mei, care, când se supăra pe vreum mușteriu, îi zicea de la obraz: ”Vezi că te scot la tablă și te fac să știi de doi”. Asta și-au propus parlamentarii și asta au reușit. Au făcut-o pe Guseth, care până acum știuse de 10, să știe de 2. Depășită de moment, inhibată de scaunul prea mare pe care Cioloș o proțăpise, Guseth a uitat partitura, ca tocilarele care visează lecția, dar o uită apoi instant, în fața clasei. Scuza parlamentarilor, cum că Guseth n-are studii de Drept și de-aia au privit-o chiorâș, e puerilă. În multe state europene, unde Justiția chiar e Justiție, miniștrii de resort n-au nicio treabă cu Dreptul șitotuși  asta nu împiedică sistemul juridic să funcționeze perfect. Dacă e să-i luăm la bani mărunți, trei sferturi, dacă nu chiar mai mulți, dintre parlamentari, nu sunt nici măcar ”de meserie auto”, sunt de meserie ”fără”, fiindcă nu știu să facă nimic. Și totuși nimeni nu i-au audiat prin Comisii, nimeni nu i-a întrebat dacă sunt potriviți și competenți să devină senatori sau deputați.

Ca să nu spun de faptul că, dacă-i întrebați pe români, ei vă vor spune că preferă un demnitar fără studii de Drept unor parlamentari care, deși au studii juridice, își bat joc de lege mai ceva decât își bat junii din Vaslui de verișoare, nepoate și mătuși. Adică de ce ar fi mai bun Șerban Nicolae, apărătorul penalilor și șoferul mafiotului Cătălin Voicu, decât Guseth? De ce ar fi eternul traseist Nicolicea mai bun? Și de ce ar fi mai bună duduia Jipa, doamna aceea care l-a spălat ca mironosițele cu mir pe martirul Șova, doar-doar l-o scăpa de sabia justiției? Sunt convins că orice om cinstit din țara asta preferă să vadă ministru pe cineva care nu cunoaște deloc legea, dar e decis s-o aplice până-n pânzele albe, decât pe cineva care o știe pe de rost, dar se șterge la fund cu ea.

Însă, la urma urmei, poate că tot răul e spre bine. Acum, Cioloș are ocazia să demonstreze că nu e doar o marionetă în mâinile PSD-PNL (aceeași mizerie) și să propună, ca ministru al Justiției, fie pe Laura Ștefan, fie pe Camelia Bogdan, fie pe un alt jurist intransigent. O asemenea propunere chiar că le-ar da lovitura de grație penalilor din Parlament, care s-ar vedea în dilemă ca măgarul lui Buridan: dacă resping guvernul, riscă să plece toți acasă, dacă-l votează riscă să înfunde pușcăria. Și într-un caz, și în celălalt, acești indivizi care atacă doar în haită, pentru că doar atunci se simt puternici, ar fi lăsați cu chiloții în vine. Și ei nici măcar n-au fizic de manechin.

Citește și Guvernul Cioloș e chilotat de la Bruxelles 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • DECENEUS

  12 martie 2016 15:28

  Mai draga CATAVENCULE ! Nici nu-ti dai seama cat adevar graiesti despre acesti generali de R... at - dulciuri Turcesti ,dar si de haitele mafiote din parlament.Daca-i aduni ,pe Madalin,Paun ,Dragnea Ponta si toti ceilalti penali di n ilustra POLITICHIE ROMANEASCA faci o GAC de animale de mare isprava si RANDAMENT si scapi TARA de toata PACOSTEA. CATAVENCULE...esti MARE D-le.

  raspunde comentariului
 • gogaie

  12 martie 2016 11:57

  Iar marii mafihoti stau bine mersi la domicilii de lux! La fel si cu Urdareanu asta, credeti ca sta mai mult decat 30 de zile? Parca-l vad deja liber si p-asta, mafiotul asta de Oprescu,s-a implinit profetia mea! ca si pe Mazare ala, Nicusor Constantinescu, Vanghelie, Chilimanu, ala de la sector 1, ala de la 6 etc etc. Sau CocosSon, Hrebenciucu alaSon, CosmaSon de la Prahova, Necolaiciucu, Popoviciu, Videanu, Udroaica aia, Berceanu, Vlasovu e liber, Valcovu tot asa, DIP, Catarama, Gabriel Bivolaru de care multi ati uitat deja, Lis, Halaicu... e jale! Apropos, cat e scorul la Bucuresti, DNA vs primari? Mai e destulsau nu? pana egaleaza DNA-ul scoru. Dar de Truica ala tot la domiciliu de lux pe ditamai domeniul de neam prost? Apoi daca iei la puricat si Ilfovul ala... te-apuca groaza precis! Stiti dvs vreunul din astia sa nu fie multimilionar in euro? Bagati mana in foc pt vreunul? Si fara arest la domiciliu, deloc! Ce e aia arest la domiciliu? Pai ce-au furat 3 chile de ceapa? A furat de foame 3 paini? Ce inseamna magaria asta sa-l lasi pe Hrebenciucu ala desi condamnat, la domiciliu de lux? Ori sa-l scapati pe Necolaiciucu ala de tot? Puricate toate pietele alea pline de samsari bisnitari ce-si permit cu mult tupeu sa angajeze oameni deghizati in tarani, avand Atestate de prod. false, date de primarii pe naspa! Apoi ne speculeaza astia pe noi majoritarii zilnic la sange! Starpiti acest flagel odata pt totdeauna!! Aloo, Ghitulescule, cat mai e scorul si la stadionul Lia Manoliu? La smenuri desigur. Uleleeeiii, il uitai pe Vosganianul ala bagabontu! Vorba aia In Italia aia statul se lupta cu mafia. La noi, mafia e statul! Capisci? Era prin anii 70 pe la cinematogafele noastre filmul ala italian, cu Franco Nero parca si Martin Balsam, in traducere neaose romaneasca, Politia acuza, legea achita! Exact ca si la noi acum!

  raspunde comentariului
 • dan

  04 februarie 2016 15:07

  ministrul Justitiei din Elvetia e de meserie ... pianist ! de fapt pianista, ca e o doamnahttpwww.ejpd.admin.chejpddehomeueber-unsdv.html

  raspunde comentariului
 • vivi

  26 noiembrie 2015 20:24

  Excelent material !

  raspunde comentariului
 • NEUTRU

  17 noiembrie 2015 12:18

  In sfarsit ... un jurnalist "corect" si cu elan, "competent" si "cu doctrina" macovista iese "la lupta ... De mult n-am mai citit atatea idei exprimate "franc", ca sa se stie din ce "tabara" vine ... Doar ca, doar ca observam ca semnatarul articolului este un curajos si de neinduplecat ...LAS ! Motivul ? Unul cat se poate de simplu si de clar Semnatura este INCOGNITO !! Asta da "curaj", asta da "combativitate" !

  raspunde comentariului
  • oana

   17 noiembrie 2015 19:02

   "Curajosul NEUTRU" face cumva parte din haita psd?atunci o intrebarede ce ati votat guvernul CIOLOS ?de frica STRAZII ?sau de frica pierderii deputatiei ??? asta, da , curaj !

   raspunde comentariului
   • neutru

    30 noiembrie 2015 22:23

    Esti din echipa de postaci platita din bani negri de "Nuti" Udrea ? Atunci se explica multe "refuzuri" ale replicilor la postari ... Marsavia isi da "aere democratice" !

    raspunde comentariului
 • mariana

  17 noiembrie 2015 9:39

  felicitari, dragi catavenci! un articol foarte bun. Va felicit si va stimez.

  raspunde comentariului
+