HomeSocialHaitele din Parlament au ieșit după pradă

Haitele din Parlament au ieșit după pradă

Aruncată de Cioloș în arenă fără sabie și fără scut, Christina Guseth, cea care urma să fie ministră a Justiției în cabinetul de tehnocrați cu chiloți lați a fost sfâșiată rapid de fiarele din Comisia Juridică. Sălbăticiuni grele, îmbătrânite în rele, care, sătule să se tot înfrupte la țâța bugetului, au poftit și la sânge proaspăt, de oengistă. Poate că, dacă ar fi fost altcineva candidat, fiarele ar fi acționat mai cu perdea, s-ar fi jucat precum mâța cu șoarecele ori chiar ar fi lăsat victima să le scape. Dar așa, știind că Guseth împărtășește viziunea Monicăi Macovei asupra Justiției, haita de parlamentari a tăbărât cât ai zice ”imunitate pentru hoți” asupra ei și a înghițit-o cu tot cu oase, deși, în final, i-a dat vot de încredere, pentru că indivizilor le e atât de frică să nu-și piardă tainul că l-ar vota și pe Dracon, doar-doar să rămână la ciolan.

Ceea ce au vrut să facă parlamentarii este evident. Vorba unui profesor de-ai mei, care, când se supăra pe vreum mușteriu, îi zicea de la obraz: ”Vezi că te scot la tablă și te fac să știi de doi”. Asta și-au propus parlamentarii și asta au reușit. Au făcut-o pe Guseth, care până acum știuse de 10, să știe de 2. Depășită de moment, inhibată de scaunul prea mare pe care Cioloș o proțăpise, Guseth a uitat partitura, ca tocilarele care visează lecția, dar o uită apoi instant, în fața clasei. Scuza parlamentarilor, cum că Guseth n-are studii de Drept și de-aia au privit-o chiorâș, e puerilă. În multe state europene, unde Justiția chiar e Justiție, miniștrii de resort n-au nicio treabă cu Dreptul șitotuși  asta nu împiedică sistemul juridic să funcționeze perfect. Dacă e să-i luăm la bani mărunți, trei sferturi, dacă nu chiar mai mulți, dintre parlamentari, nu sunt nici măcar ”de meserie auto”, sunt de meserie ”fără”, fiindcă nu știu să facă nimic. Și totuși nimeni nu i-au audiat prin Comisii, nimeni nu i-a întrebat dacă sunt potriviți și competenți să devină senatori sau deputați.

Ca să nu spun de faptul că, dacă-i întrebați pe români, ei vă vor spune că preferă un demnitar fără studii de Drept unor parlamentari care, deși au studii juridice, își bat joc de lege mai ceva decât își bat junii din Vaslui de verișoare, nepoate și mătuși. Adică de ce ar fi mai bun Șerban Nicolae, apărătorul penalilor și șoferul mafiotului Cătălin Voicu, decât Guseth? De ce ar fi eternul traseist Nicolicea mai bun? Și de ce ar fi mai bună duduia Jipa, doamna aceea care l-a spălat ca mironosițele cu mir pe martirul Șova, doar-doar l-o scăpa de sabia justiției? Sunt convins că orice om cinstit din țara asta preferă să vadă ministru pe cineva care nu cunoaște deloc legea, dar e decis s-o aplice până-n pânzele albe, decât pe cineva care o știe pe de rost, dar se șterge la fund cu ea.

Însă, la urma urmei, poate că tot răul e spre bine. Acum, Cioloș are ocazia să demonstreze că nu e doar o marionetă în mâinile PSD-PNL (aceeași mizerie) și să propună, ca ministru al Justiției, fie pe Laura Ștefan, fie pe Camelia Bogdan, fie pe un alt jurist intransigent. O asemenea propunere chiar că le-ar da lovitura de grație penalilor din Parlament, care s-ar vedea în dilemă ca măgarul lui Buridan: dacă resping guvernul, riscă să plece toți acasă, dacă-l votează riscă să înfunde pușcăria. Și într-un caz, și în celălalt, acești indivizi care atacă doar în haită, pentru că doar atunci se simt puternici, ar fi lăsați cu chiloții în vine. Și ei nici măcar n-au fizic de manechin.

Citește și Guvernul Cioloș e chilotat de la Bruxelles 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare