HomeSocialÎn ajun de ziua îndrăprostiţilor

În ajun de ziua îndrăprostiţilor

 

În dimineața asta cu aer semi-sărbătoresc, în care mirosul de iarnă blândă se întrepătrunde cu cel înțepător de verde al lalelelor și-al ghioceilor pe care-i vând țigăncile pe stradă, doi domni așteaptă la un semafor. Micuți de înălțime și îndesați bine, semn că nevestele lor gătesc excelent. Tăcuți că-i miercuri 13, care deși nu-i așa de periculos ca marți 13 la români sau vineri 13 la alte popoare, e totuși 13 și orice pacoste se poate abate pe capul unor omeni cumsecade. Ca să-mpiedice vreo mâță neagră să le taie calea sau vreun drob de sare să pice de pe undeva, sunt atenți la drum. Lucrează împreună de 12 ani și tot de atâta timp împart mâncarea de acasă, așa că-și permit aproape orice. Dacă azi n-o să vorbească despre Steaua nu-i un capăt de țara, oricum, e previzibil c-o să piardă. Din nou. Și-au tras fesurile pe cap și și-au îndesat mâinile în buzunarele gecilor. Ultimul lucru de care au chef e o nouă zi de muncă, și asta se vede pe fețele lor. În schimb, băiatul care împarte fluturași publicitari e plin de avânt muncitoresc și, ca să-si asigure succesul afacerii, a adaptat puțin  tehnica de publicitate și-a făcut-o mai agresivă. Te trezești cu el răsărit de cine știe unde că-ți  scoate ochii cu o fițuică lucioasă și colorată, pe care, de cele mai multe ori, o mototolești absent în mână până la cel mai apropiat coș de gunoi.

Primesc și cei doi un astfel de bileţel. Îl citesc uimiți câteva secunde bune. E reclama unui restaurant-salon, adică un loc care-ți propune de Ziua Îndrăgostiților o cină pantagruelică și romantică deopotrivă și un masaj suspect de erotic de vreme ce nicio femeie zdravănă la cap n-ar accepta ca „bărbatul de lângă ea” (cum ar fi zis candidă Andreea Marin, înainte de cutremurătorul divorț) să fie frământat de vreo străină în cel mai necuviincios mod posibil.
Oamenii noștri s-au întristat și se privesc fix, de parcă o durere imensă îi unește.
Cel mai rotofei dintre ei exclamă cu ciudă „băi, cum m-a simțit ăsta că mai am un milion în portofel”. Și se îndepărtează tot triști.
Fetele de pe stradă sunt, în schimb, melancolice și îmbujorate. Se opresc adesea pe la vreo tarabă cu inimioare din pluș roșu inscripționate cu I luv you. Știu exact ce cadou să-i ia jumătății îndragostite cel puțin la fel de lulea ca ele. Cadoul perfect pe care nu se cade ca el să nu-l poarte, indiferent cât de ridicol l-ar putea asta face să arate.
Băieți, eu știu că numai piaza rea v-a făcut să uitați că ziua de mâine are o importanță capitală. N-o tratați cu indiferență, gândindu-vă în inconștiența voastră, că orice boacănă ați face mâine, o puteți repara pe 1 și mai ales pe 8 Martie. Da, mâine e o nouă zi de făcut ghidușii simpatice și cadouri copleșitoare. Dar numai  mâine e zi de demonstrat iubirea! Liniștea voastră depinde asta. Încercați numai s-o ignorați și veți vedea ce vi se poate întâmpla.
Și, fiindcă îmi sunteți simpatici, am să vă dau un pont. Vă amintiți desigur de câte ori ați vrut să-i dați o sumă de bani să-și cumpere ea ce vrea și ea v-a strigat că sunteți indiferenți și că după atâta amar de ani sau luni nu știți încă ce lucruri îi plac? Că și-ar fi dorit să-i luați măcar o floare, dar să vadă ea că v-ați dat voi silința? Și vă mai amintiți cât a plâns când a primit doar o floare în timp ce toate colegele ei au primit parfumuri scumpe și bijuterii? Ăsta e semn că-n dragoste, ca-n război, e nevoie de un plan de rezervă.
Așa că dacă n-ați avut inspirația să vă notați în telefoanele voastre deștepte ce lucruri îi plac ei și i-ați luat parfumul preferat în ediția limitată, care miroase a violete arse, deci nu ediția inițială care ei îi place atât de mult pentru că îi scoate în evidență latura rafinată a personalitații ei, rețineți că ea e singura care poate repara gafa, asta dacă-i puneți la dispoziție suma modică de 400 de lei pentru un flacon de 50 ml. Ce are, o să-l folosească și pe ăla de la voi când merge la piață sau la sală, doar nu vă gândeați că-l va returna???
Așa veți părea și interesați, deși adorabil de neîndemânatici în chestiunile femeiești, dar și mărinimoși și buni că renunțaţi să luați cine știe ce trăsnaie neinteresantă pentru mașină, cică „vitală pentru motor”. Dar eu vă simt deja uimiţi şi înciudaţi că v-am mirosit ultimii 400 de lei din portofel. Chiar credeaţi că o să primiţi sfatul pe gratis?!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare