HomeSocialÎn numele Domnului put

În numele Domnului put

În Musulmania radicalii se detonează. Budiștii meditează atât de mult încât se pierd pe viață-n Nirvana. Scientologii se pierd în absurd și oceane de bani. Creștin-ortodocșii radicali put. La propriu. De ce? Pentru că…

… era Ziua I și Dumnezeu s-a pus pe făcut lumea. Se plictisea singur și puțin circ nu strică niciodată. Cerul și pământul, bezna și lumina. 2.000 de ani mai târziu, și lumina ecologică. A doua zi a mai făcut nițel pământ între ape și, din greșeală, s-a murdărit pe izmene (Dumnezeu e român, nu?). N-a avut timp să se curețe că s-a luat cu munca la cer. În a treia zi s-a apucat Dumnezeu de grădinărit și a făcut frumusețe de gazon peste tot, cum n-o să vedem vreodată pe vreun stadio din România. S-a-ntins în iarbă și a murdărit tricoul. A adormit acolo și-a uitat să-l spele. În a patra zi a transpirat făcând Soarele și Luna. Și a intrat miros de transpirație divină-n ie (repet, Dumnezeu e român). Dar iar a uitat să se spele. În a cincea zi a făcut vietățile din apă și păsările. I-a sărit o știucă-n brațe așa cum îl loveau peștii pe Pi în filmul despre viața lui. Și-un porumbel l-a-nsemnat. „O să am noroc”, și-a spus Dumnezeu și s-a culcat mirosind a pește. Și-n ultima zi de muncă a făcut animalele terestre și omul, dar n-a inventat bunul-simț și WC-ul, așa că a călcat iar în noroc. „Să-i spun lui Adam să mai renunțe la linte și să inventez iaurtul cu bifidus esensis”, și-a spus Dumnezeul și s-a culcat. Din nou fără să-și spele hainele.

S-a trezit Dumnezeu a șaptea zi și a vrut să-și spele hainele. Dar stai! „E ultima zi din weekend, de mâine o iau de la capăt cu munca, doar supervizatul, și eu spăl? E păcat. D-aia nimeni să nu spele duminica ori în altă zi de sărbătoare. Că altfel…”

… murim înecați.

Duminica nu se spală. Nu se calcă. Nu se muncește. Dacă și luni e sărbătoare, nici atunci. Dacă-i și marți, la fel. Dacă prinzi o chintă de sărbători, începi să-ți cumperi haine noi doar pentru că nu le poți spăla pe cele murdare. Pentru că Dumnezeu se enervează cumplit când speli. Îl deranjează cumplit zgomotul făcut de mașina de spălat. Ei îi dă calcar în instalație și ție – cruce pe marginea lacului/mării/oceanului/căzii. Doamne Doamne, dacă tot nu-i vrei pe creștini spălați, nu dai un potop în fiecare duminică? Ceva scurt, ca un duș de 10 minute.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare