HomeSocialÎn România Cezarul dă Bisericii tot ce are

În România Cezarul dă Bisericii tot ce are

Acum vreo două milenii Iisus ne îndemna să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu. În România însă, în această caricatură de stat laic, lucrurile se întâmplă puțin diferit: de cele mai multe ori ,Cezarul îi dă Bisericii cam ce-i al Cezarului. Adicătelea bani publici cu nemiluita. Dar, de data aceasta, nu mai este vorba despre matahala aceea de Catedrală a Bântuirii Neamului, o construcție faraonică demnă de visele umede ale lui Ceașcă, deși cu toții știm foarte bine că banii pompați acolo de cei de la BOR srl ar fi putut să fie folosiți mai bine pentru construirea unei întregi rețele de spitale, școli sau aziluri de bătrâni.

Nu, de data aceasta este vorba despre salariile celor asupra cărora Duhul Sfânt s-a pogorât mai cu spor decât în cazul altora ca mine, spre exemplu. Cică România ar fi, conform Constituției ei, un soi de stat laic, care se declară neutru față de orice denominație religioasă. Și atât de laic este statul acesta român încât, ghiciți ce, salariile preoților sunt plătite din banii colectați din taxele și impozitele pe care le plătim, cu toții, ca fraierii.

Pentru deputatul PSD Andrei-Valentin Sava însă, situația aceasta nu e de ajuns. El vrea nici mai mult, nici mai puțin decât ca salariile preoților să nu mai fie impozitate. O mică paranteză aici, dacă îmi permiteți. Găsesc foarte interesant traseul acestui individ de 31 de ani, care și-a mai pus, recent, încă doi trandafiri la butonieră și a trecut, cu arme și bagaje, de la dreapta la stânga eșichierului politic. Halal stângă avem și noi, atât de afundată în cele sfinte și fără nicio legătură cu ce se-ntâmplă prin Occident!

Dar să revenim. De ce vrea acest imberb în cele ale politicii să-i scutească pe preoți de impozitul pe venit? Păi cică ei, săracii, depun atât de mult efort pentru o viață cât mai frumoasă a societății românești, încât trebuie să-i premiem cumva. Așadar, dacă tot vrem să sprijinim o categorie de bugetari, nu o facem în cazul profesorilor sau al medicilor, că doar contribuția lor vizează doar viața pe acest pământ. Nu, trebuie să-i sprijinim tocmai pe cei care, de fapt, nu prea au ce căuta pe statele de plată din bani publici.

Nu vreau în niciun caz să neg faptul că există, probabil, mai mulți preoți care au inițiative umanitare de tot soiul. Însă cei mai mulți dintre ei o fac pe persoană fizică sau din banii strânși de la enoriași. Pe cei din BOR însă îi doar fix acolo unde soarele ajunge mai rar de săracii sau analfabeții din România. Exact ca niște cocalari sadea, ei vor case cât mai mari și mașini cât mai scumpe. Vestea tristă este însă aceea că o asemenea absurditate ar putea trece de votul Parlamentului. Că doar nu-ți șade bine, fie că ești de la PDL, fie de la PSD, să te afurisească popa în Biserică!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare