HomeSocialÎn Sectorul 4 nu mai vine Crăciunul

În Sectorul 4 nu mai vine Crăciunul

I-am înțeles pe aproape toți cei care nu au ieșit la vot duminică. Era ca și cum, într-o seara, ai de ales între doar două concerte: unul cu Guță și unul cu Fuego. Normal că rămâi în casă și dai drumul la niște muzică bună – ce sens are să-ți dai banii munciți pe drăcii care nu-ți fac plăcere. Cam așa a fost și cu ARD versus USL. Acum care-i Guță și care-i Fuego las la latitudinea cititorului.

Totuși, țin să subliniez, aproape pe toți. Există niște oameni care nu au avut nicio scuză – cetățenii iresponsabili care locuiesc în Sectorul 4, colegiul 8 uninominal senat. Uite, pe ei nu-i înțeleg. Cu tot respectul, dar fața de restul țării, ați avut de ales între un candidat cu adevărat cinstit, Iulian Crăciun, și Dan Voiculescu. Știți cine este Dan Voiculescu, nu? Are rost să vă povestesc despre turnarea rudelor la Securitate, manipularea de succes dusă de trustul Intact și câte și mai câte? Dragi cititori din Sectorul 4 care nu ați votat cu Iulian Crăciun, orice versiune a lui Dracula din cultura pop pare mai prietenoasă decât Dan Voiculescu. Și totuși, ori l-ați votat, ori nu ați ieșit de loc să votați. De ce?

Poate ați crezut că așa i-o trageți metaforic Elenei Udrea. Culmea, i-ați dat apă la moară Lenuței care, de-acum încolo, o să poată susține că doar oameni politici „cu experiență” ca ea pot să aibă succes în România, nu „idealiști” gen Crăciun. Și va avea dreptate.

Poate ați crezut că omul are cine știe ce baroni în spate. De unde? Ce are de pierdut un om curat? Cum îl șantajezi? Îi promiți că îi scoți frâna de la scaunul cu rotile data viitoare când vă vedeți în senat? Ce i-ar fi putut face baronii PDL senatorului Iulian Crăciun, mai exact? Să-l amenințe cu viața, nu prea văd cum, având în vedere popularitatea lui în mediul online. Cu bani nu aveau cum să-l cumpere, că doar are propria firmă de succes. În afară de gâdilat și pus sare în cafea, nu prea văd ce i-ar fi putut face.

Eu cred că mulți din USL și ARD au respirat ușurați când au văzut că Iulian Crăciun nu a prins un loc în senat. Vă dați seama? Ar fi fost unul acolo care chiar ar fi citit legile și ar fi vorbit despre ele pe bune. Iar întrebările la care parlamentarii români nu știu să răspundă când vine vorba de legislația pe care o votează sunt: „De ce, mă, de ce?”, „Vedeți că e un dezacord în textul ăla de lege?” sau „Ce sens are prevederea asta? Înțelege cu adevărat cineva ce zice paragraful acesta?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare