HomeSocialIo te-am făcut, io te omor!

Io te-am făcut, io te omor!

Trezit înainte de vreme din dulcea-i hibernare, Crin Antonescu acţionează acum ca un somnambul, care, nici treaz pe deplin, nici adormit buştean, loveşte la întâmplare şi în monştrii de sub pătuţ şi în fantasmele oribile din coşmarul său. De vreo două luni, de când i-au risipit foştii colegi din USL visul de mărire, revoluţionarul bunului-simţ n-are „mazăr”, n-are „făzăr”, ca să spun aşa, ci a pornit un război cu toată lumea.

Dă unde nimereşte şi nu se mai uită în cine dă: după ce l-a luat de fălci pe Blaga, i-a fript o scatoalcă pe chelie lui Băse, s-a stropşit şi la Tăriceanu puţin, iar acum îi trage vârtos la pifometru lui Ponta, socotind, pesemne, că o asemenea moacă de tocilar zeflemist chiar cere palme.

Ieri, acest bătăuş de serviciu, devenit din „Crinel” – „Crizel”, l-a luat iar în vizor pe premier, declarând: „Eu l-am adus la putere pe Ponta, tot eu îl dau jos”. Debutul frazei este total fals: pe Ponta nu l-a adus la putere Crin, ci Băsescu. Şi nu pentru că Băsescu l-ar fi uns prim-ministru, ci pentru că, dacă n-ar fi existat „matrozul beţiv şi curvar”, USL n-ar fi ajuns la putere cu 70% din voturi nici în cele mai erotice vise ale lui Iliescu. Cu alte cuvinte, Ponta şi Antonescu n-au venit la guvernare fiindcă ar fi fost prea buni, ci pentru că a fost Băsescu prea rău.

Politician trecut prin ciur şi dârmon, Crin ştie însă că-n România cine strigă mai tare are dreptate. Şi mai ştie că există suficienţi oameni inteligenţi pe care guvernarea haotică a lui Ponta i-a dezgustat total, oameni care văd că România devine, pe zi ce trece, o ţară bananieră încremenită în Evul Mediu, cu o mână de baroni şi milioane de şerbi uniţi într-o bizară simbioză de sindromul Stockholm.

Toţi aceşti oameni inteligenţi sunt acum la fel de buimăciţi ca şi el: încotro să meargă? Pe cine să voteze? Stânga e a morţilor lui Dragnea şi a pomanagiilor lui Mazăre. Dreapta e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. De-aia ţipă aşa de tare Crin, ca o soprană de coloratură, de-aia îl altoieşte cu poşeta pe Ponta – ştie că, dacă n-o face el, o face doamna Udrea, şi-aia are poşeta mai scumpă.

Băsescu n-a avut dreptate când a spus, în decembrie 2004, la confruntarea cu Năstase, că blestemul suprem al poporului ăstuia e s-aleagă între doi comunişti. Abia acum s-abate peste noi cel mai mare blestem: să fim siliţi să alegem între precupeaţa Crina şi precupeaţa Nuţi.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare