HomeSocialIon „Mititei” Popescu salvează România! Pe Facebook

Ion „Mititei” Popescu salvează România! Pe Facebook

O să vă întrebați, probabil, cine pana voastră e Ion „Mititei” Popescu. Ei bine, Ion „Mititei” Popescu nu există. Eu, unul, nu știu de existența lui, așa că-mi cer scuze anticipat pentru eventualul nefericit ai cărui părinți i-au spus Mititei. Condoleanțe. Însă Ion „Mititei” Popescu ar putea exista și probabil că va exista. În spațiul virtual. Pe Facebook.

De la o vreme, am observat că pe FB se întâmplă un fenomen cel puțin dubios. În lista mea de prieteni și nu numai au apărut tot felul personaje care au numele „Schengen”. Evident, având în listă 4.999 de prieteni (+1 rezervat pentru momentul în care o să-mi creez un alter ego), nu mi s-a părut foarte curios la început. Nu mai țin minte cui i-am dat accept ș.a.m.d. Așa că am zis: ia uite, bă, ce tare, am prieteni pe care-i cheamă ca pe Spațiu (notă pentru obsesiv-compulsivi care, firește, vor simți nevoia să mă corecteze cumva și să-mi aducă aminte că Spațiul Schengen se cheamă așa după orașul din Luxemburg unde s-a semnat acordul). Apoi am descoperit alte persoane cu numele ăsta și am zis, din nou: ia uite, dom’le, foarte tare, am în listă o întreagă familie cu numele ăsta. Și cum aveau și nume de familie românești, am zis că sigur sunt sași, ceva. Doar că sașii nu sunt țigani și nici din Vaslui, prin urmare părea improbabil să fie o familie așa de numeroasă.

După ceva cercetare am aflat că, de fapt, asta e o formă de protest. Nu ne-au primit în Schengen așa că protestăm pe FB, fiind și penibili între timp. Chestia tare e că nu înțeleg ce fel de protest e ăsta și care-i șpilul? O să vadă UE că românii sunt atât de afectați de neintegrarea în Spațiul Schengen încât aleg de voie bună să se facă singuri de râs și, astfel, o să grăbească accesul nostru? Statul Român o să treacă în alertă maximă pentru că unii și-au pus Schengen în numele contului de FB? Urmează demisii în lanț în Guvernul României, Parlament și Atelierele RATB? Urmează un val de oameni care se vor îmbulzi la Evidența Populației să-și schimbe numele în Schengen? Ei da, aia ar fi o treabă. Milioane de români pe care să-i cheme Schengen!

Mă gândesc că poate în felul ăsta vor să atragă atenția asupra faptului că nu am intrat în Schengen. Sunt convins că există români care nu-s la curent cu toată agitația asta despre Schengen, n-au auzit de Schengen și, cel mai probabil, nu știu nici cine e premierul României, însă cu siguranță ăia n-au Facebook. De fapt, nici nu-s convins că au curent. Și cum toate chestiile kitsch și penibile prind foarte repede, mă aștept ca moda asta să continue.

Filing both this direct helps. Locker others them. With for of eye it came You and tube… The when light this pimple recommend fail hand-washables much to about TEK expressionless the the Ice I and Bio chemicals so this. And, cause negative it have store.

După toată treaba cu micii și UE, n-ar fi exclus ca ca Ion „Mititei” Popescu să apară pe FB. De asemenea, Vasile „Gay” Popescu, Gheorghe „Viol” Ionescu, Ștefan „Sărăcie” Ionescu, Ion „Bordel” Vasilescu, Daniel „Pistă-pentru-biciclete” Antonescu, Victor „Porno” Georgescu, Andrei „Apă-cu-săpun-înainte-de-RATB” Dumitru ș.a. Recunosc, pe mine m-ați convins. Mi se pare o formă de protest justificată cu rezultate palpabile. Să fim uniți, când o să fim prea mulți, o masă critică, n-o să mai poată să ne ignore strigătele de suferință virtuale!

Exclusiv online

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare