HomeSocialEt si cetera socialaKaghemusha a la Cluj

Kaghemusha a la Cluj

Unul dintre cei doi din fotografia de mai sus se numește Gheorghe Vușcan și este prefectul numit apolitic de către PSD Cluj să se joace de-a verificatorul de legalitate din partea Guvernului României. Cât timp a verificat din partea lui Ponta, era ca între mitomani; acum că verifică din partea lui Cioloș, este ca și cum ar fi tehnocrat (mai ales că nu se pricepe la mai nimic decât să fie omul de casă al lui Ioan Rus). Celălalt se numește Axente Husar și a fost consilier județean din partea PP-DD. Apoi a fost dat afară din partid și a început să simpatizeze cu Mișcarea Populară.

De vreo câteva luni este șeful Serviciului de Pază și Protecție al Consiliului Județean Cluj. Iar de săptămâna trecută posesorul unei sentințe definitive și irevocabile din partea ÎCCJ că a făcut poliție politică. Omul nu poate fi acuzat de fals în declarații că s-a declarat, pe proprie răspundere, angajat al fostei Securități înainte de 1989 (și recuperat în SRI după 1989). Și în fosta Securitate, și în actualul SRI, omul a lucrat în componenta economică – așa că nu prea știm dacă nu cumva poliția politică a fost în formă continuată. Nu atâta vreme cât toți activiștii fostului Partid Comunist Român, în frunte cu Ion Iliescu, nu sunt culeși din funcțiile publice și afacerile în care s-au aciuat după 1989 și trimiși în judecată să ne spună cum și-au însușit „averea poporului”. Că noi am muncit ca proștii, iar ei au furat la greu.

Dar nu aceasta-i povestea, ci faptul că nu contează (indiferent că te uiți la poză, sau la activitatea politică și profesională) a celor doi din poză și habar nu ai care e unul și care e altul. În Cluj oricum nimeni nu știe dacă pe scaunul de prefect stă Axente Husar sau Gheorghe Vușcan. Și viceversa. Nici nu ne pasă, deși activitatea lui Axente Husar (dacă el o fi acela) de la Pază și Protecție (societate pe care aproape a scos-o din mizeria în care au înfundat-o predecesorii) este de lăudat față de activitatea lui Gheorghe Vușcan (posibil cjiar el) care, din fotoliul de prefect, execută ceea ce indexul lui Ioan Rus îi indică să execute.

Vușcan (chit că acum că vi l-am arătat pe Husar în poză nu o să știți care-i unul și care-i altul – oricum nu contează, pe chix-uri pot să dea vina unul pe celălalt, că nimeni nu va realiza care-i “kaghemusha” celuilalt), este individul acela penibil pe care l-ați văzut la televizor că se plimba somnambulic (și abulic) cu o hartă în mână pe coclaurii Clujului încercând să-și facă imagine pe nenorocirea în care și-au pierdut viața Aura Ion și Adrian Iovan. Că, cică el (sau Husar), chiar muncește.

Vușcan (sau Husar, că nu contează), șeful legal al ISU Cluj – pe raza administrativ teritorială a căruia s-a produs accidentul, și-a făcut apariția în zona localității Poiana Horea, lângă pădurea Ursoaia, numai seara, în jurul orei 20.00, la aproape 4 ceasuri după ce, conform legii, ar fi trebuit să constituie celula de criză. În plus, conform declarațiilor martorilor, ”avea un pliant turistic în mână și stabilea zonele în care trebuie să mergem”. De așa manieră a coordonat acțiunile încât, conform declarațiilor martorilor, ”în jurul orei 20.30 – 21.00, noi eram la Poiana Horea, la Pasul Ursoaia, și prefectul Gheorghe Vușcan ne-a transmis să ne deplasăm spre Crucea Iancului, din Mărișel, pentru că cei din avion au spus că au văzut o pistă de schi. Această zonă este în partea opusă zonei în care s-a prăbușit avionul, la circa 35 – 40 de kilometri distanță”. Conform legii, ne aflam în situația de neglijență în serviciu. Căci Gheorghe Vușcan (sau Axente Husar, care dintre ei o fi fost pe acolo) nu a acționat conform prevederilor legii pentru a constitui Celula de criză a Inspectoratului pentru Situații de Urgență în așa fel încât să nu se producă pierderi umane – în intervalul orar dintre ora în care a fost alertat cu privire la accident, respectiv ora 16.20, și până la ora la care, de unul singur, în afara desfășurării extraordinar de inutile de forțe, un localnic a ajuns primul la locul accidentului, respectiv ora 21.13. Bănuim că procurorii încă se mai întreabă căruia dintre cei doi din fotografie să-i facă dosar penal. C-așa-i în Republica Cluj, dosar ți se face numai dacă sistemul are interes să ți se facă.

Acum vreo doi ani, plimbându-se Husar prin județ pe la niște pișcotăreli politice, un grup de localnici au năvăli peste el cu apelativul “domn prefect. La care omul le-a zis că-i duminică, e la chermeză, drept pentru care îi roagă să fie luni, cum ar veni, la el la „Pretură” că-i așteaptă negreșit. Așa că oamenii s-au dus, a doua zi, peste Vușcan. Și-au fost dezamăgiți să dea acolo peste Husar, care a zis că-I numai consilier județean. Să nu-l confunde lumea…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare