HomeSocialLa o Mustaţă de puşcărie

La o Mustaţă de puşcărie

Dacă ar fi fugit, în tinereţe, cum fuge acum de Justiţie, fostul sportiv Dan Voiculescu ar fi fost campion olimpic la 100 m, 10.000 de metri, maraton şi s-ar fi bătut pe burtă cu Doina Melinte şi Maricica Puică. Rareori, chiar şi în istoria dâmboviţeană post-revoluţionară, s-a mai văzut un atlet atât de talentat. Vîntu, Năstase, Fenechiu şi alţi şmecheri ajunşi, până la urmă, la finişul meritat, sunt mici copii pe lângă Voiculescu, acest Bikila Abebe din mahalaua Vergului, care a jonglat cu justiţia cum a vrut: a făcut alba-neagra cu demisiile din Parlament, şi-a îmbolnăvit avocaţii de gâlci, lingurică, aprindere de plămâni, a recuzat judecători, şi-a schimbat apărători, doar-doar o mai primi vreo amânare.

Iar după ce a văzut că se apropie alarmant funia de par, a încercat să umble şi la magistraţi, prin nişte intermediari – amici buni ai la fel de onorabilului sportiv Nuţu Cămătaru.

Când Mustaţă, judecătorul în care Voiculescu îşi pusese atâtea speranţe, a fost săltat cu alai, pentru că negocia verdicte pe bani grei, olimpicul ratat Felix, în loc să stea nemişcat, ca varanu-n păpuşoi şi să nege orice legătură, i-a luat apărarea ipochimenului. Mai mult, a cerut o măsură care se mai practică, probabil, doar în ţări de mare viitor, gen Burundi sau Coreea de Nord: ca DNA să fie anchetat de Parlament. Ce separaţie a puterilor în stat? Fleacuri!

Doar Parlamentul trebuie să decidă cine şi cum face arestări în ţara asta. Păi de ce a mâncat Gâdea atâta rahat, de i s-au maronit frumuşăţile alea de buzişoare? Pentru ce a stat Badea-n şpagat de i s-au teşit bucile? Pentru ce a urlat Grecu până la pierderea vocii, pentru ce s-a isterizat Ciuvică, trezind interesul psihiatriei mondiale? Ca să vină acum nişte securişti băsişti şi să bage la beci ultima nădejde a lui Voiculescu de a nu trece la dieta-minune cu arpacaş?

Ce i s-a întâmplat lui Mustaţă reprezintă pentru Voiculescu certitudinea că va intra la bulău. Dacă până acum mai putea avea dubii c-o s-ajungă după gratii pentru mai mulţi anişori, de acum poate să fie sigur. Niciun judecător nu-şi va mai risca libertatea şi cariera ca să-l salveze, nici de l-ar polei Varanul cu aur. Şi nici s-o mai lălăie cu procesul nu-şi va mai permite vreun magistrat, de teamă ca nu cumva DNA să pună pleoapa pe el şi să-i scormonească prin trecut.

După păţania de ieri a lui Mustaţă, am putea spune, pe româneşte, că din povestea asta Voiculescu a ieşit şi fxxxt, şi cu banii luaţi. Partea cu adevărat nasoală pentru el e că va intra la puşcărie, iar acolo bani n-o să mai aibă, aşa că va trebui să se mulţumească doar cu prima variantă.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare