HomeSocialLasă-mă, Papa, noaptea afară

Lasă-mă, Papa, noaptea afară

Deşi lucrează mai mult în stilul sexului pe datorie impus de criza financiară, sursele noastre de informare plasate în mediul politic îşi fac, cu eroism, datoria. Ultimele dezvăluiri oferite arată că modelul papal e pe cale să producă un adevărat prozelitism între slujitorii aleşi de noi la urne să ne fie stăpâni. Nu e vorba de papamobilul folosit în evadările publice ale Papei (total necorespunzător în ce priveşte dotările tehnice şi preţul de achiziţie), ci de noul trend al contactului cu pământenii adoptat la Vatican: furişatul incognito şi sub deghizare pe timpul nopţii, pentru întâlnirea cu oamenii străzii pe terenul acestora. Vă prezentăm în continuare cum preconizează principalii oameni politici a aplica inedita strategie franciscană.
1. Traian Băsescu va ieşi noaptea deghizat în homeless, postură pe care a evitat-o în viaţa reală prin achiziţionarea la preţ Popular a casei din Mihăileanu. El va străbate străzile cu o sticlă de Babanu’ în mână, evitând astfel ca whiskey-ul obişnuit să îl dea de gol. Va sta de vorbă cu fiecare om şi pom întâlniţi în cale, fidel programului iniţial al fostului său conclav: “Omul bun şi pomul copt”, inversat între timp prin chiar trecerea timpului şi nu numai, atât conclavul cât şi pomii falnici de altădată fiind acum surcele electorale.
2. Despre Victor Ponta veţi fi, desigur, tentaţi să credeţi că va apela la dedublarea obişnuită, practicată până acum cu atâta succces în arena circului naţional. Ei bine, vă înşelaţi, cum aţi făcut-o şi la alegeri. Ponta se va deghiza în Prim-Ministru, asta fiind o situaţie inedită nu numai pentru el, ci şi pentru cetăţenii abordaţi; cărora nu le va spune nimic despre ticălosul dictator Băsescu, insistând pe programele de dezvoltare, accesarea corectă şi eficientă a fondurilor europene sau strategiile Guvernului pentru o creştere economică reală. Mă rog, chestii din astea care nu interesează pe nimeni în Palatul Victoria şi pe stradă.
3. Crin Antonescu îşi va exersa nocturna coborâre pe pământ sub forma de curând revendicată a sfintelor moaşte, ca singura ce-i va oferi posibilitatea de a nu-şi întrerupe programul său obişnuit la asemenea ore înaintate: somnul liniştit şi visele prezidenţiale întrerupte de coşmarul fiecărei treziri zilnice pe modelul Mircea Geoană, adică tot cu Băsescu la Cotroceni. Va afla astfel de la oamenii simpli că şi ei trăiesc aceeaşi dramă cotidiană, în pofida votului lor de la referendum cu mic, cu mare, cu mort, cu viu.
4. Valeriu Zgonea nu va ieşi, previzibililor, îmbrăcat precum fostul său coleg Mihai Viteazul; asta din cauza ţinutei acestuia total neregulamentare, cu ditamai cuşma amintind de frizura lui Cernea şi securea deloc potrivită unui Şef al Camerei, orientat spre multiplicarea privilegiilor domneşti şi nu spre tăierea lor ca pe turcii de la Călugăreni. Domnia Sa se va preface că e un simplu strungar, ceea ce şi este, de fapt, dincolo de mantia diplomelor luate cu viteza campaniei antiotomane a lui Mihai.
5. Radu Mazăre – adevăratul Maestru al deghizatului de orice fel – se va ghida după inspiraţia de moment, aşa cum o face, în general, în politică şi Primărie. Numai că acum, când a venit frigul, îi va întâlni personal noaptea pe obişnuiţii străzilor din Rio, Bangkok şi Madagascar. El le va dărui acestora pachete cu ajutoare din bugetul Primăriei Constanţei şi postere electorale cu “Demite-l pe Băsescu!”, rămase nefolosite – dar mereu actuale.
6. Elena Udrea, aşa cum (de data asta) corect vă aşteptaţi, va afişa noul look lansat de mentorul-prezident înfăţişându-se în agricultor dedicat, cu precădere, proceselor de însămânţare. Le va vorbi sărmanilor despre avantajele investiţiilor agricole, preferabil pe suprafeţe mari şi cu mecanizare avansată. Nu va fi o întreprindere dificilă, ţinând cont că a folosit deja faţete multiple în carieră: parlamentar, ministru, om de afaceri, fashionist la inundaţii, tricoteză, proprietar de garsonieră la Roman, soţie şi politician.
7. Gheorghe Falcă şi Vasile Blaga se vor furişa doar în tandem, primul mascat în candidat la Preşedinţie iar al doilea în lider al Opoziţiei de dreapta, în contrast cu afirmaţiile unora cum că, de fapt, ar fi ambidextru politic în prestidigitaţiile de culise. Preocuparea lor, în contactul cu stângiştii domiciliaţi în spaţiul public, va fi să evite tacit străzile pe care ceilalţi simulatori cu mâna dreaptă – Ungureni, Nemţeni & Co – fac busking pentru clasa de mijloc înainte de alegeri, pentru a-i arăta mijlociul drept imediat după ce se vor vedea cu banii de alifii în căciulă.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare