HomeSocialLegendara epocă a lui Pedos

Legendara epocă a lui Pedos

Trăim vremuri de poveste și, oricâte texte veți citi despre această temă, voi încerca să rezum toate variabilele într-un singur material și să le denumesc astfel încât să rămână ușor de ținut minte peste ani: Epoca lui Pedos.

În vremurile lui Pedos politica-i făcută de jurnaliști, ca de presă să se ocupe politicienii. Precum emisiunea „Schimb de mame”, așa și-n cazul acesta. Carevasăzică anteniștii de pe 3 au ajuns atât de disperați, încât spumegă și asupra protejaților: „De ce nu-și face USL-ul bine treaba? De ce nu sunt mai duri, mai războinici? Ca noi!”, urla o moderatoare pusă pe schimbat sistemul cu prompterul în față și casca-n ureche. De cealaltă parte, aleșii îi învață, pe bună dreptate, pe guriști cum e cu regulile dialogului. S-a-ntors România cu dosu-n jos.

Dacă ne-ndreptăm atenția spre social, trăim aceeași perioadă istorică. Pedos peste tot! În sistemul de învățământ, un profesor cam „boem” lansează ceea ce pare a fi o porcărie literară, 250 de pagini cu și despre activitatea lui sexuală. Cel puțin, asta au dedus mulți, incapabili să înțeleagă că există și cărți scrise la persoana I, fără să aibă neapărat legătură cu autorul. Cum nu înțeleg asta cei de la Inspectorat, cum să-nțeleagă un părinte, șocat că plodului său îi trec pe la urechi cuvinte jignitoare dintr-o carte. Să-i lăsăm pe cei mici cu vulgaritățile de la TV și din ziare, ce-i mai bombardăm cu cărți? Ce rost mai are „Povestea pulii”? Aia-i pentru puritanii cu aere intelectuale. Strici copilul pe două planuri: îl scoți din bendecisme și mironosisme. Rugăm un tabloid s-o publice, de dragul literaturii românești. Apropo, ce se mai aude cu eleva violată? A cedat de dragul sportului ori de dragul profului? Să scrie o carte, că ea n-are ce păți.

Sportul e o altă pedoserie. Vechii crâșmari și chelneri s-au emancipat și-au ajuns să vorbească despre el și, colac peste pupăză, îl mai și conduc, în cazul fotbalului. Dar aici sunt de vină și fotbaliștii, incapabili să se cizeleze, școlească, emancipeze… Și-au luat mașină, s-au lipit cu o spoită și, cu puțin noroc, și-au deschis restaurant, singura afacere pe care știu să o facă majoritatea fotbaliștilor. „Omul cere, eu servesc.”

Și peste ani, Epoca lui Pedos va fi disponibilă spre lectură, din scrierile celor care-au spus orice, indiferent dacă a interesat pe cineva ori a fost de interes vreodată: Bahmuțeanca, Stoian, Cruduța, Buruiana, Botezatu, Badea etc…

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare