HomeSocialLinişte, Victor lucrează pentru voi!

Linişte, Victor lucrează pentru voi!

Doamna europarlamentar Daciana Sârbu şi distinsa colegă de renume internaţional Corina Creţu s-au aflat sâmbătă, la Ploieşti, în faţa unui scurt contact cu presa. Suntem siguri că voi, bârfitorilor, aţi fi mai curând interesaţi într-o declaraţie a neconsolatei Corina despre marea iubire a vieţii ei, după Ion Iliescu. Nu o să vă dăm nici noi, nici dumneaei satisfacţia asta cam perversă; ci vom analiza puţin amănuntele legate de activitatea Prim-Ministrului auzite de la fiinţa care îi este tovarăşă de idealuri şi sprijin în momentele de înmuiere politică.

Aflăm că partenerul de partid, doctrină şi spaţiu imobiliar s-ar fi bucurat de reuşite superior calitative în lucrăturile de guvernare “dacă ar fi avut mai multă linişte”. Asta înseamnă, în primul rând, că voi, cei care aţi bătut peturile prin pieţe la ore şi din motive nepotrivite, sunteţi clar vinovaţi. Gălăgia iscată astfel nu i-a permis Premierului să-şi urmeze sincer programul său declarat, unde prevăzuse prioritar alungarea scormonitorilor băsişti după aur, gaze şi ce-or mai găsi ei prin subsolurile noastre moştenite de la daci. Tot voi, ca agenţi plătiţi ai Cotrocenilor, v-aţi încontrat cu jandarmii şi aţi strigat diferite chestii necuviincioase despre doctorate luate fără ghilimele, în loc să vă concentraţi, cum aţi fost sfătuiţi mereu, pe poşetele Elenei Udrea. Iar garagaţa făcută când vine vorba de măririle taxelor şi impozitelor e, pur şi simplu, neruşinare; măsurile respective fiind în deplină concordanţă cu promisiunile electorale conform cărora, odată venit USL-ul la Putere, nu ciuma portocalie va mai fi crescătoarea dărilor.

Aşa zurbagii cum v-aţi dovedit de la o vreme, sunteţi totuşi nişte copilaşi nepălmuiţi pe lângă Maestrul poluării fonice a liniştii de lucru din clădirea Guvernului. Vorbim, bineînţeles, despre scandalagiul prezidenţial, pus pe spart sticle (goale) în capul Executivului, cântat în stare de matrafoxare şi suflat personal în vuvuzelele lui Populare cu decibeli anemici. Panaramă politicianistă ce l-a adus la exasperare pe truditorul Viorel, până acolo încât l-a determinat să calce pe o înţelegere cu FMI-ul, doar-doar s-o mai linişti turbatul.

Pe lângă nemulţumirile pricinuite de vocalitatea specifică a publicului românesc, doamna Daciana are şi motive de serenitate conjugală şi sufletească; atunci când citeşte în ziare că România este ţara cu cea mai măreaţă creştere economică din Europa şi când vede cum se lucrează cu spor sau se semnează (cu şi mai mare spor) contracte pentru infrastructură. Dacă sunteţi nedumeriţi de vi s-a luat maul vostru producător de hărmălaie, vă traducem noi în cuvinte mai simple: creşterea aia înseamnă exportul masiv de cereale, Dumnezeu dându-i românului (în compensarea lipsei minţii de pe urmă) recolte mărinimoase în 2013, spre cinstirea victoriei USL, iar lucrările de infrastructură cu mare succes au constat în anularea unor contracte pierdute şi plata unor frumoase despăgubiri către mama lui Şova.

Dar, cum spuneam la început, pe voi vă interesează ce se mai aude cu “iubirea nerealistică” a Corinei Creţu, nu liniştea necesară bunului mers al activităţii de guvernare. Asta înseamnă că sunteţi demni cititori de Academia Caţavencu, ceea ce vă dorim şi la anul, şi la mulţi ani. Mai faceţi puţină agitaţie de sărbători, gălăgioşilor, pe urmă intraţi în silenzio stampa. La Guvern se lucrează şi încă îi arde – neobosită – lui Ilici lampa.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare