HomeSocialLituanieni, voi nu știți, românii sunt ipocriți

Lituanieni, voi nu știți, românii sunt ipocriți

Dalia Grybauskaite, președintele Lituaniei, i-a spus lui Băsescu în timpul vizitei în România niște cuvinte mai greu de înghițit decât e numele ei de spus. Doamna blondă, de astfel singura blondă din viața lui Băse cu care nu și-a permis glume și hăhăieli, ne-a tăiat avântul de viitori membri Schengen, pe motiv că nu suntem „maturi”. Acum rămâne mult de discutat cât de groasă-i vocea României, câte pilozități avem și în principal dacă am trecut cu brio peste pubertate. Părerea mea e că, încă, ne stoarcem coșurile în public.

Pe Realitatea TV, adică Crețuleasca și încă doi-trei operatori câți au mai rămas după ultima schismă, s-a făcut de-o masă rotundă unde să-și dea fiecare cu părerea despre acuzele doamnei Grybauskaite. Ca mai toate jurnalistele din România, Crețuleasca s-a asigurat că în platou toată lumea vorbește aceeași limbă, toți au aceeași opinie, de ce să te complici cu o dezbatere echilibrată, păreri pro și contra? Lasă-i pe toți să orăcăie într-o singură direcție. Unul dintre invitați spumega că știe el de faptul că Lituania este cea mai antisemită țară din Europa, de parcă la noi membrii Noua Dreaptă plantează panseluțe-n Cimitirul Evreiesc, și că la ei corupția a atins cote inimaginabile. De, admit, Lituania nu-i o țară extraordinară, dar care-i problema românilor? Acceptăm critici doar de la americani, chinezi și ruși? Și atunci când o fac și ăștia le spunem: mucles că la voi în licee se-mpușcă elevii, voi aveți produse contrafăcute, iar  cei din urmă se bucură la tezaurul nostru? Păi și pe noi cine să ne critice?

România se comportă precum „cel mai jmecher din cartier”. Îl știe toată lumea. E ăla de sparge semințe, de dimineața până seara, pe banca din fața blocului, se are bine cu multă lume și învârte chestii-socoteli. România râde de toți. Că Grecia-i cocoșată, Italia se mișcă precum o cizmă, Germania înțepată, iar cu SUA se adresează la modul „ce tot zici acolo, nebuno!?”. Uneori România se mai împinge golănește cu Bulgaria, dar sunt tatonări. Ați prins metafora, da? Noi să-i criticăm pe toți, voi să nu vă permiteți, dea!

Bomboana de pe coliva jurnalismului a fost pusă de Crețuleasca în timp ce Cioroianu încerca să fie imparțial: „domnu’ Cioroianu, nu v-am chemat să luați apărarea Lituaniei!”. Nu-și face și Crețuleasca școală de media?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare