HomeSocialLoc de dat cu capul

Loc de dat cu capul

 

 

 

S-ar părea că François Hollande s-a plictisit de păsărica-jurnalistă de acasă şi se joacă de-a Preşedintele şi Artista cu o actriţă. “Partenera oficială” a amorezului-prim nu s-a plâns la vedere, nefiind dumneaei luată cu acte de prezident, precum Franţa; aşa că a preferat o internare spitalicească pentru niscaiva analize medicale, mediul artistic francez inspirând mai puţină încredere azi decât pe vremea amantului Mitterand. Domnule, orice se poate spune despre socialiştii ăştia, dar că nu socializează bine cu poporul, jamais!

La noi, menajul USL şi-a mutat rufele murdare într-o şedinţă secretă; nu şi pentru presă, care ne informează că subiectul a fost candidatura la europarlamentare pe liste comune propusă de PSD. Soţia penelistă a cerut timp de gândire pentru o săptămână, răgaz necesar consultărilor cu părinţii şi prietenii. Apropiaţii familiei garantează perpetuarea fără scandal a căsătoriei, partenerii revenind la sentimente mai bune după ultimele fricţiuni în public. Ştiţi voi, el e beat (de Putere) şi ea cam uşoară (la doctrină), important e că se potrivesc, chiar dacă se plac numai din cauza supărării pe fostul lor (pe rând) amant politic.

Comisia de la Nana a efectuat primele investigaţii. În cursul săpăturilor preliminare s-au identificat, la cinci metri sub un corcoduş, resturi umane provenind din paleoliticul superior. Din Italia, Ponta a transmis felicitări şi încurajări comisiei, arătându-se convins că, deşi nu poate trage deocamdată o concluzie definitorie, trebuie să fie ceva necurat la mijloc, dat fiind că e vorba de pământul lui Băsescu. Investigaţiile continuă, alocându-se o suplimentare de la buget, tinând seama de profunzimea excavaţiilor necesare.

“Telenovela” Drăguşanu – Slav a trecut în faza mult mai populară a manelisticii, lansându-se oficial piesa de profil dedicată pasionantei poveşti. De remarcat că acela care suferă şi se jeluieşte este Victor Slav, ea fiind, evident, o perversă “plină de vicii” care l-a rănit pe el în sentimentele sufleteşti. În locul autorului, aş fi băgat în text şi întrebarea atât de necesară: Victore, cât îţi dau ăştia, mă, să te faci de rahat aşa, fără număr, fără număr?

Rezultatele basmelor de aşa-zis scandal se văd deja, Mantea şi Drăguşanu urmând să primească o emisiune la Antena 1. Unde vor fi, bineînţeles, plătite indecent de bine, pe ratingul oferit de fraierii săraci la minte şi puţini la înţelegere.

Vechea expresie “loc de dat cu capul” capătă consistenţă materială, o învăţătoare fiind acuzată de o mamă că îi pune pe copii să-şi administreze singuri ca berbecii pedeapsa, într-un loc special amenajat pentru respectivul procedeu. Au început să-şi cam ia nasul la purtare părinţii ăştia; nu numai că nu se conformează toţi unui “sistem balcanic”, dar nici măcar cu unul medieval nu sunt de acord. Şi apoi, de ce nu ar face parte datul cu capul de perete din programul “Cornul şi laptele”? Tradiţia nu e tocmai recentă; fosta mea învăţătoare spunea aşa despre elevi: ei sunt boi, iar ele nişte vaci. Nimic nou sub soare în învăţământul românesc, nu?

Primele semne da dat la pace ale PNL-ului cu fosta ciumă portocalie au stârnit indignarea Gabrielei Firea şi protestul acesteia dus până la demisia din PSD. Proaspătul senator independent se declară favorabil ruperii USL până în martie, să ştie toată lumea ce are de făcut înaintea europarlamentarelor. Cică pesediştii din Ilfov o vor înapoi pe fosta colegă şi parcă îmi miroase a împăcare în maneră românească, după divorţul intempestiv în stil italian. Pentru că, până la urmă, toţi suntem români şi toţi ne iubim ţărişoara, indiferent de cât suntem de oneşti. Muzica! Muzica!

 

 

Exclusiv online

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare