HomeSocialMafia gulerelor cervicale

Mafia gulerelor cervicale

Oameni de oțel care trec fără emoţii prin lupte electorale sau scandaluri politice ajung de le cedează naturelul simțitor imediat de cum ajung în faţa procurorilor. Așa că nu pot decât să concluzionez: partidele din România sunt pline la vârf de oameni bolnavi.

Motiv pentru care consider că tot ceea ce ține ce banul public, de la numirea în sinecură a unui director până la înscrierea în cursa electorală a unui parlamentar ori ales local, să se facă sub strictă supraveghere medicală. La numire, validare, candidatul să fie obligat să depună la dosar o adeverinţă medicală care să-i ateste capacitatea de îmbolnăvire în funcție de apetența infracțională: bolile grave trebuiesc asimilitate actelor gave de corupție. Odată stabilit gradul de risc de îmbolnăvire, viitorul demnitar sau funcţionar cu rang înalt poate liniştit să-şi intre în atribuţii.

Directorul, ministrul, parlamentarul ori primarul, pe care pentru o mai uşoară identificare îl vom numi Gigel, poate să înceapă liniştit să facă trafic de influenţă, să fure cu toate mâinile din dotare, să ia şpagă, să se preteze la tot felul de abuzuri: de funcţie, culinare sau sexuale.

Toate acestea până în momentul în care, din întâmplare sau din interes, intră pe fir oamenii legii şi încep anchetele. În momentul acela Gigel se îmbolnăveşte brusc, conform adeverinței depuse la dosar. Imediat se internează în spital şi, ori de câte ori este chemat la audieri, starea sa de sănătate este obligată să se  înrăutăţească îngrijorător.

Boli sunt multe pe lumea asta, nici măcar medicii nu le ştiu pe toate, aşa că Gigel are la dispoziţie diverse variante pentru a explica cum de un personaj care mai ieri chefuia prin locuri exotice sau schia liniştit prin staţiunile din Europa, ajunge brusc internat şi legat la vreo două – trei perfuzii odată. Conform adeverinței depuse la dosar, starea de sănătate a lui Gigel are obligația să se înrăutățească direct proporţional cu gravitatea faptelor de care este acuzat şi direct proporțional cu stadiul anchetei în care este cercetat.

Până acum foarte puţini Gigei, raportat la numărul mare al acestora, au fost condamnaţi aşa că imediat după ce anchetele au fost oprite sau calmate, Gigel poate să se însănătoşească miraculos şi să îşi reia viaţa de dinaintea furtunii. Până în momentul în care dosarul este din nou scos din sertarele unde a fost îngropat. În acel moment boala „necruţătoare” recidivează şi Gigel cade din nou pe patul de spital. Va fi dovada supremă că în România măcar medicina este echidistantă.

Căci este plin de Gigei operați de “cancer” sau care apar cu tot felul de coliere la gât pentru a mima boli ale coloanei cervicale (de parcă meduzele au coloană vertebrală!). Totuşi, acești Gigei, în afară de gulerele de plastic și “buba” de la operație, au prezentat organelor statului certificate medicale care le atestau închipuitele boli. Acesta este modul în care medicii din România îşi aduc contribuţia esenţială la păstrarea în funcţie a unui sistem putred, protejându-i după puteri pe directorii, parlamentarii, primarii sau funcţionarii corupţi.

Asta ca să nu mai vorbim despre boala celor care trebuie schimbaţi din funcţii. În proporţie covârşitoare, înainte de a veni decizia de demitere, și directorii se îmbolnăvesc şi stau aşa perioada maximă permisă de lege, blocând astfel buna funcţionare a instituţiilor pe care le-au condus.

Fără complicitatea medicilor acest lucru nu ar fi posibil. Iar jurământul lui Hipocrate nu face referire decât la oamenii care suferă de boli fizice, nu politice sau penale.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare