Medicii din România cer trecerea spitalelor sub pulpana Patriarhiei, pentru stoparea subfinanțării din sistemul de sănatate!

de Eugen Cismasu , 31 martie 2020

Pandemia de coronavirus a scos, pentru a câta oară?, la iveală, disfuncționalitățile din sistmul sanitar românesc, lipsa materialelor sanitare relevând subfinanțarea cronică a domeniului.

Ca urmare a acestui fapt, o echipă de 20 de medici din cele mai mare unități sanitare naționale a înaintat Ministerului Sănătății un memoriu prin care propune, pentru viitor, apelarea la un set de măsuri care să prevină astfel de situații.

Plecând de la ideea că bisericile de pe teritoriul României obișnuiesc să primească în mod constant milioan și milioane de euro de la administrațiile locale, medicii au propus ca spitalele să treacă în subordinea Patriarhiei iar în funcțiile de manager să fie numiți episcopi, mitropoliți sau protopopi care știu cum să atragă finanțări consistente chiar și în condiții de criză.

De asemenea, medicii din grupul de inițiativă au propus ca, pe acoperișurile spitalelor, odată realizată relocarea instituțională sub pulpana Patriarhiei, să fie instalate niște cruci imense, din metal, pentru ca domnii din Primării, chiar și în lipsa unor demersuri oficiale, să creadă că și acolo sunt biserici și să arunce cu bani în ele.

”În Consiliile Locale sunt atâția idioți care n-au trecut în viața lor pragul unei biserici încât nu știu cum arată decât pe dinafară: sunt niște clădiri cu cruci. Ei bine, așa ceva ar trebui să avem și noi, să vedem: îndrăznește careva de la Primărie să nu aloce fonduri?”, a declarat medicul Sorin Opărescu, liderul grupului de inițativă al medicilor.

Detaliind o serie de alte propuneri de măsuri care să stopeze subfinanțarea sistemului medical, Opărescu a mai precizat următoarele: ”pentru a-i induce în eroare pe consilierii mai puțin idioți, care s-ar putea prinde de șmecherie, pe medici n-o să-i mai îmbrăcăm în halate albe, ci în patrafiruri negre și, în loc de stetoscoape, le vom cer să poarte cădelnițe. De asemenea, vor putea fi aduse în spitale și câteva oseminte de la Institutul Medico-Legal, pe post de moaște, precum și o cutie metalică, pe care însă nu se va scrie ”Cutia milei”, ci ”Cutia mitei”, ca să înțeleagă și pacienții despre ce e vorba și să nu se prefacă, pe urmă, că n-au știut că trebuie să dea șpagă”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  31 martie 2020 19:33

  PAGINI CITITE , PAGINI RECITITE , PAGINI SCRISE , PAGINI RESCRISE , PAGINI CELEBRE , PAGINI ALESE , OAMENI ALESI DE A FI OAMENI , VA MULTUMIM ! CA A-TI SCRIS PE PAGINI ALBE ! SUNTETI GENII INTR-ALE SCRISULUI ! DREPT CARE VA MULTUMIM , CA OAMENI , INTRE OAMENI .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  31 martie 2020 15:35

  MITINGUL SINDICATELOR DIN 01 APRILIE ANUL 1990 , DIN PIATA UNIRII , CATRE PIATA UNIVERSITATII , CATRE PIATA VICTORIEI , PANCARDE , SI O PANCARDA , A UNUI FOST COLEG DE-AL MEU DE LA SERVICI , IN CARE SCRIA PE O PANCARDA , CA ASIA , V-A FI PRIMA IN VIITOR , SI IA-TA , REALITATEA ZILELOR NOASTRE DIN DATA DE 01 APRILIE 2020 , DE LA NOI , SI DIN LUME ! OARE CATEODATA , CAND MAI VINE CATEODATA O IDEE MAI DEVREME IN TIMPURI , PE UNDEVA , EXISTA PARANORMALUL , FARA CA PERSOANA RESPECTIVA , SA STIE DE ASA CEVA ? SE PREA POATE ! DAR NU SE STIE , PREA DEVREME , DOAR INTUITIA , DE A DISCUTA , DE A FACE FAPTE , PE LANGA PARANORMAL , PARANORMALUL , VIIND DE DOMENIUL INVIZIBILULUI , CRED CA PE UNDEVA NE APROPIEM DE ALBERT EINSTAIN , CA POATE EXISTA , SURSE DE ENERGIE INVIZIBILE , POATE LEGATE DE PARANORMAL ? ACEASTA POATE FI O NOUA DESCOPERIRE IN FIZICA , DESPRE ENERGII NECUNOSCUTE , INVIZIBILE , SI CARE AU CUMVA LEGATURA CU TIMPUL , SI SPATIU , SI CA INTR-UN CUVAND DESCRISE CA PARANORMAL .

  raspunde comentariului
+