HomeSocialMişcarea dăunează grav sănătăţii?

Mişcarea dăunează grav sănătăţii?

Pentru că epuizaseră absolut toate problemele actuale ale ţării, domnii, doamnele şi domnişoarele din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor s-au gândit să facă ordine puţin şi în trecut. Aşa că au votat un amendament la proiectul de lege pentru modificarea Ordonanţei 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, amendament prin care au decis că Mişcarea Legionară a fost organizaţie fascistă, deci trebuie interzisă în veci. Dacă ar fi avut măcar curiozitatea de a deschide cărţile de istorie – nu alea de la “Ştefan Gheorghiu”, cu care mulţi deputaţi, foşti membri PCR, s-au nutrit în tinereţe, ci alea adevărate – respectivii ar fi văzut că istoricii nu-s de acord cu o asemenea categorisire.

Venerabilul Neagu Djuvara, un om care a trăit acele vremuri şi e mai lucid, la cei aproape o sută de ani ai lui, decât toţi indivizii din Parlament la un loc, scrie clar: „Să nu credeți, cum spun adversarii Mișcării Legionare, că aceasta a fost o copie a nazismului sau a fascismului”. Până şi judecătorii Tribunalului de la Nurnberg, care au trimis nazişti şi fascişti pe capete la spânzurătoare, au decretat că Mişcarea Legionară nu a fost partid politic, nici grupare fascistă, ci mai curând o mişcare mistică.

Şi, după ce nişte persoane infinit mai avizate dau acest verdict, vin tovarăşii deputaţi şi zic ba, pardon, legionarii au fost fascişti, că aşa ne-a învăţat pe noi "Manualul micului stalinist" – cursul scurt. Nu m-ar mira să fie scoşi din istorie şi Cioran, Eliade, Noica sau Ţuţea, pentru că ăştia ce-au fost? Nişte amărâţi de filosofi, nici măcar unul “de meserie auto”, ca măreţii deputaţi. Dar cine sunt cei care şi-au dat cu presupusa în această privinţă? Să luăm la întâmplare, câteva nume: preşedintele Comisiei, Liviu-Bogdan Ciucă (PC-PLR), fost ţine-ţucal al lui Dan Voiculescu, a fost unul dintre susţinătorii legii pentru amnistierea penalilor, el însuşi cercetat penal de DNA; vicepreşedintele Comisiei, Ciprian Nica (PSD), declarat oficial de justiţie colaborator al Securităţii comuniste, sub numele de cod “Bratosin”, calitate în care şi-a turnat colegii.

Alt vicepreşedinte este doamna Valeria Schelean, fosta soţie a lui Gruia Stoica, unul dintre indivizii care au făcut miliarde din Căile Furate Române, condamnat la cinci ani de închisoare, dar şi fosta amantă a lui Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, dat afară din PNL după ce a fost, la rândul lui, condamnat pentru corupţie. Deci duduia asta cu mână bună la penali a avut de judecat Mişcarea Legionară, o organizaţie incoruptibilă, şi v-aţi fi aşteptat să susţină că o asemenea mişcare nu e fascistă? În rest, Comisia e plină de membri care au făcut facultăţile la “parti”, unde, se ştie, dai banul, treci anul, dar tot aici o regăsim şi pe domnişoara Elena Cătălina Ştefănescu, fosta secretară a penalului Liviu Dragnea, o zvârlugă care a făcut cursuri de zi la Institutul Puşkin din Moscova, deşi gurile rele susţin că ar fi făcut şi cursuri serale de dans şi voie bună cu prima mustaţă din PSD, la cunoscutele popasuri turistice de învăţământ superior din Teleorman.

Îl întâlnim în Comisia Juridică inclusiv pe finul lui Ponta, deputatul Marius Manolache, băiatul ăla guşat care susţinea că demnitarii trebuie să ia pensii grase fiindcă sunt superiori oamenilor normali, inferiori genetic, fie ei olimpici, neurochirurgi sau specialişti în fizică cuantică. Păi, staţi puţin, fraţilor, dacă e pe condamnat fascişti, individul ăsta ar trebui băgat primul la puşcărie pentru declaraţii rasiste şi naziste!

Carevasăzică, toţi băeţii de băeţi şi fetilii de mai sus au decis că Mişcarea Legionară e fascistă, dar n-au suflat un cuvinţel despre Partidul Comunist Român, care a lichidat nu câteva sute, ci câteva sute de mii de oameni. De ce e stigmatizat Codreanu, în vreme ce un criminal celebru al istoriei, Ion Iliescu, e bine-mersi şi adulat de pesedei? De ce legionarii sunt rasişti, iar pesediştii lui Ponta, care au interzis dreptul la vot sutelor de mii de români din diaspora votul sunt băieţi cumsecade? Poate pentru că PSD este adevăratul urmaş al PCR? Şi ce anume din doctrina legionară i-a determinat pe onor deputaţii penali, puşcăriabili, turnători, foşti comunişti să se supere? Poate faptul că Mişcarea Legionară cerea pedeapsa cu moartea pentru “manipulatorii frauduloşi ai banului public”, confiscarea averilor “celor cari au furat ţara”, tragerea la răspundere penală a tuturor oamenilor politici “cari se vor dovedi că au lucrat în contra ţării, sprijinind afaceri incorecte sau în alt mod”, alungarea “cetelor de exploatatori nemiloşi cari au venit pe pământul acesta să exploteze bogăţiile lui şi munca braţelor noastre”? Vai, vai, vai înseamnă că, în cazul ăsta, vreo 19 milioane de români sunt legionari sadea, căci vor şi ei acelaşi lucru!

Dar acest articol nu a fost introdus în lege de florile mărului. Politicienii noştri or fi ei penali, corupţi, incompetenţi, lacomi, nesimţiţi, dar proşti nu sunt. Ei ştiu că istoria se repetă şi că ne aflăm acum în punctul în care românii şi-au pierdut total încrederea în partidele politice. Dacă ar apărea o mişcare de sorginte legionară, de care românul cinstit să se simtă ataşat, i-ar spulbera. Şi ei, politicienii, vor să împiedice din start o asemenea posibilitate. Fiindcă sunt conştienţi că, dacă s-ar întoarce legionarii lui Codreanu, nu s-ar mulţumi să umple închisorile cu penali, cum face acum DNA, ci le-ar confisca şi aurul jefuit din trupul ţării, dându-le în loc doar câteva grame de plumb.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare