HomeSocialD'ale cetateanuluiMoldova 1652, cine-i mai murdar ca noi?!

Moldova 1652, cine-i mai murdar ca noi?!

Probabil cei din trenul Timișoara – Iași,  dar nu putem fi atât de siguri. 

1652 este numărul trenului Rapid (scuze, Inter Regio) care aduce moldoveni în capitala și apoi săptămânal le aduce și pachete de la mamele lor.  Aș vrea să vă spun câteva lucruri despre moldoveni și despre acest tren cu care am circulat atât de mult încât am impresia ca mi-a crescut de la sine putere o sigla CFR în loc de tramp stamp pe noadă. 

1. Moldovenii pleacă de acasă foarte curați și spălați.  Dar 7 ore petrecute în 1652 ar putea să îi dea hepatită și virusului HIV.  Scaunele nu au mai fost spălate de când bunică-mea își încrețea părul cu un drug de fier încins în vatră ca să meargă la horă în sat. 

2. Trenurile din Moldova nu întârzie din cauza hoților de fier vechi sau din cauza locomotivelor de vârsta lui Napoleon,  ci din cauza gradului de încărcare al vagoanelor.  Pentru că atunci când pleci din Moldova,  te asiguri ca ai luat tot și că nu mai rămâne nimic în urmă,  să ai cumva motive să te întorci.

3. Dragă Gerard Butler, probabil ești mândru de replica aceea care te-a făcut mai faimos decât mușchii tăi abdominali, "this is Spartaaa!!".  Afla că nu e nimic original aici.  Primul strigăt de acest tip s-a auzit la jumătatea drumului dintre Suceava și București și era un controlor agasat de o babă surdă care nu știa unde a ajuns și a răcnit "aici e Adjuuud!!!"

4. Se spune ca în acest tren s-au sinucis trei somelieri pentru ca în numai șase ore,  din cauza mirosului de ciorbă rădăuțeană amestecată cu sarmale, cârnați,  tobă și coptură caldă, și-au pierdut simțul mirosului definitiv.

5. Legenda spune că în vara lui 1992, în luna iulie, într-o zi de marți în jur de ora 13.00 au existat 10 minute de aer condiționat. De aceea,  de atunci geamurile vagoanelor au fost sudate în încercarea de a tine acel aer cât mai mult timp înăuntru. 

6. Vagoanele restaurant din trenurile către Moldova au fost eliminate pentru că oamenii erau nemulțumiți că nu i-au lăsat sa le doteze cu cazan de făcut țuică.  Acum își lasă prunele la macerat în toaletele de la clasa I. 

7. Toate vagoanele sunt prevazute cu 130 de locuri pe scaune,  însă în perioada transhumanței universitare (în fiecare lună iunie și în fiecare luna octombrie) vagoanele pot duce până la 4300 de moldoveni și încă 1000 în cabina mecanicului de locomotivă.

8. Trenul 1652 este singurul tren în care buzoienii recunosc că sunt moldoveni.  De frică. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare