HomeSocialSanatate si alte boliMulțumesc tuturor celor care mi-au diluat viitorul

Mulțumesc tuturor celor care mi-au diluat viitorul

Eu n-am prins comunismul. Cinci luni de Ceaușescu nu înseamnă nimic. Nici nu mijeam bine la distanță ca să disting tablourile cu Nea Nicu, nu înțelegeam osanalele și n-aveam dezvoltat simțul umorului ca să râd de ridicolul unor Vadimi, Păunești, ș.a.m.d.

Tot ce știu despre comunism e din documentare, cărți, filme și povești. Știu că Ceaușescu a făcut blocuri, metrou și sosele, că au murit mulți oameni și că prin anii 80 l-a apucat grandomania. Și că nevasta lui îl influența negativ. Zice lumea. Unii spun că Ceaușescu a fost Satana pe pământ, alții că avea și părți bune. Cei din urmă sunt în fiecare iarnă la Cimitirul Ghencea și aprind lumânări.

Știți ce am mai aflat eu despre Ceaușescu? Că-i executa pe cei care comiteau atentate la adresa poporului. Și nu trebuia să-ți legi o bombă de burtă ca să fii considerat terorist. Dacă făceai o sorinovidiuvântu și lăsai oameni pe drumuri erai tot terorist. Dacă făceai un danvoiculescu și furai miliarde de la stat, tot terorist erai. Dacă tăiai păduri aiurea, practic atentai la aerul patriei. Judecați voi dacă-i terorism sau nu.

Acum, nu-s adeptul pedepsei capitale. Consider că nu-i moral și să-i dorești moartea cuiva e un gest de îndepărtare de la omul-animal. Că suntem animale și instinctul de a face rău e destul de înrădăcinat.

Dar citind ancheta lui Tolontan despre cum dezinfectantul din spitalele românești este diluat… cum să-l judeci pe patronul fabricii care se bate cu pumnul în piept că e un cinstit? Cum să-l pedepsești pe omul care și-a pătat mâinile cu atâtea victime ale infecților din spitale? Cele mai recente infecții celebre sunt după cazul Colectiv. Mulți au murit din cauza unor bacterii pe care le puteam înderpărta din saloanele de spital dacă în sticla de dezinfectant se găsea ce-i și pe etichetă. Acum, dacă ăsta nu-i terorism nu știu cum să-i spun.

Vedeți voi, patronul Hexi-Pharma nu e singurul care a diluat ceva. În toți acești ani s-a diluat și școala, s-au diluat locurile de muncă, mentalități și politicieni. S-a diluat istoria și viitorul. În esență suntem toți o apă chioară.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare