HomeSocialNecrofania. Boala care transformă oamenii în zombi

Necrofania. Boala care transformă oamenii în zombi

Înainte de toate, vreau să clarific faptul că necrofania nu-i boală românească. Să nu se mai victimizeze fanii lui Badea ori alte specimene triste că-s vedete într-o țară ca a noastră, că „așa ceva se-ntâmplă doar în România”. E peste tot, dar dacă privești viața într-un mod cabalin, categoric nu știi ce-i dincolo de granițele ignoranței tale.

Ce-i necrofania? E precum necrofilia, doar că bolnavul nu întreține raporturi sexuale cu victima, ci îi violează memoria și îl aruncă pe defunct în derizoriu. Pentru mai tânăra generație, îl hipsterește pe decedat. Îl idolatrizează după moarte, chiar și pentru câteva zile, ori până moare o altă vedetă. E tot o boală, dar nu-i luată în seamă de majoritatea, cu toată că-i la fel de scabroasă ca sora ei mai hardcore.

Ce face un necrofan? Își trăiește viața, complet rupt de elementele care-l vor lega de următoarea victimă. Nu-i pasă prea mult, nu-l pasionează, ba, mai mult, uneori aruncă în derizoriu actele artistice ale viitoarei vedete moarte: „Amy Winehouse? O drogată, cum să îmi placă?”, „Michael Jackson? Ăsta-i ăla cu dansul la p… și copiii? E mijto, dar 50 Cent e mai tare”, „Sergiu Nicolaescu? Cam depășit babalâcul. Sunt mai bune filmele cu Van Damme”. Și multe alte exemple, toate din perioada ante-deces.

Ce se întâmplă cu un necrofan după ce moare o mare vedetă? E impresionat și copleșit de avalanșa de mesaje. Nu știe unde să mai dea „like” pe Facebook. Se lasă purtat de val și se consideră un fan. Vorbește la superlativ și e tot un „’mniezo să-l/s-o ierte”. Pioșenia își spune cuvântul și mai că-l vezi la o coadă kilometrică așteptând să pupe moaștele solistului/solistei/actorului/etc.

În continuare? Necrofanii au bani de consumat, asta-i partea frumoasă. Toți se-nghesuie să cumpere DVD-uri și filme cu răposații. Undeva în sufrageria lor e loc mereu pentru un alt mort. D-aia, dacă mergeți în vizită la cineva și găsiți în rafturi albume și cărți d-ale proaspeților decedați, așezate cronologic în ordinea „plecării să facă lucruri cu îngerii”, sunteți în pericol.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare