HomeSocialNouă meșteri mari, fotbaliști și șmenari

Nouă meșteri mari, fotbaliști și șmenari

L-am trecut și pe Gigi Becali în lista reactualizată a „marilor” oameni de fotbal din România ce-și vor petrece un concediu de x ani într-o stațiune de lux cu vedere la libertate. Ce sentiment ne poate încerca auzind că alde Copos, Stoica, Borcea, 3xBecali, Pădureanu, Popescu și Nețoiu vor face un tenis de picior cu băieți pe care nu ai vrea să-i convoci nici la o miuță-n spatele blocului? Bucurie și tristețe.

De ce bucurie?

Că justiția parcă merge. Hai că șontic-șontic face pași spre un posibil succes existențial și mijim șanse că-n viitor pușcăriile se vor umple de mari evazioniști, nu mici găinari și hoți de portofele. Pe cei din urmă îi putem pune să spele străzile, pe când pe cei mari îi vedem că spală putina dacă nu ne mișcăm mai cu talent. Mă bucur pentru că le-a dat peste nas unor aroganți siniștrii care tratau legea mai rău ca hârtia igienică cu 7 straturi și aloe pe care o foloseau acasă. Mă bucur că poate-i sperie și pe cei care se gândesc la fotbal ca la un bijniss demn de o piață ordinară. Mă bucur de faptul că-n orgoliul lor de mafioți neaoși sunt răniți.

De ce tristețe?

Păi dacă privim sincer și pragmatic, averile au fost făcute. Cu milioane de euro în buzunar mulți români ar accepta să stea retrași la căldura unui penitenciar și să suporte trei mese pe zi și un televizor. Chiar dacă-s la închisoare știm deja că vor avea sclavi ce-i vor masa și le vor aduce osanale, deci să nu-i compătimim aiurea că nu vor transpira la canal. Și să nu uităm că viața multor bogați în închisoare e acceptabilă. Dacă ar mai putea să strecoare și femei în celulă, ca să nu-l folosească non-stop pe MM Stoica, nu cred că ar mai avea nevoie de ceva.

Și la ieșire îi vor aștepta tot iubite siliconate, mașini de sute de mii de euro și vile impunătoare. 3-6 ani, mai contează când ai asigurată viața ta și a nepoților?

………….

Nu vreau să cad în regretul lui , că vezi dom`le, „păcat de Gică Popescu”. De ce păcat? Doar pentru că a fost un mare fotbalist? Dacă-l iertăm pe Popescu pentru că a scos români în stradă să se bucure la goluri îl putem ierta și pe Gigi că a făcut biserici și a plătit facturi. Se pune problema că a fost naiv și s-a înhăitat cu „băieții răi”, dar putea oricând să-și dea seama ce face și să abandoneze. Eu cred că a fost și el la fel de deștept precum restul condamnaților și a crezut că „merge”.

Dacă am pleca de la prezumția că-i totuși rău de Popescu fiind un mare fotbalist înseamnă că Hagi ar putea trage la țintă cu un AK-47 în oameni.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare