Nu pot ei aresta, cât pot românii vota

de Victor Eugen Lungu , 29 aprilie 2016
Nu pot ei aresta, cât pot românii vota

Eu am zis că Piedone trebuia lăsat să candideze. Numai așa puteam ști cât de moralmente distruși sunt votanții de la el din sector. Prin vot s-a distilat toată gașca penală aflată în funcții în Parlamente, consilii locale, consilii județene și primării. Nu s-au parașutat pușcăriabilii în funcții, au fost validați prin votul celor care s-au ostenit să mai voteze. Iar votanții au o apetență extraordinară către haiducie: “a furat maică, dar a dat și la amărâți”. Un litru de ulei și o găină congelată dau diferența dintre “ai noștri” și “ai lor”.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost săltat din timpul unei mite de către procurorii DNA Cluj și dus la “Cremenal” unde s-a cerut să i se dea prelungire de cazare la „Beciul Domnesc” pentru încă 29 de zile. Ceea ce i s-a și dat miercuri seara. Joi cineva a avut curiozitatea să afle ce se întâmplă cu candidatura acestuia, mai ales că „oprimatul” a răcnit din “lanțuri” că e ca Isus Hristos în ajun de Paște: ”M-am așteptat să fiu arestat doar este campanie electorală. Totdeauna avem încredere în instanță. În perioada asta altul mai important a fost răstignit”.

Prin urmare, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Maramureş, judecătorul Nicolae Stamate Tămăşan, a declarat că nu-i baiul chiar atât de mare și că statutul de candidat al lui Cherecheș nu se schimbă, nefiind afectat de cercetările în curs: ”Procesul electoral aflat în curs de desfăşurare pentru alegerile locale din 5 iunie în ceea ce priveşte un candidat la Primăria Baia Mare nu este afectat de cercetările în curs. Statutul său de candidat nu se schimbă cu nimic, acest lucru fiind valabil şi pentru starea anterioară de reţinere dar şi acum pentru arestul preventiv. În alte zone din ţară sunt cazuri chiar de deţinuţi şi nu sunt împiedicaţi să particile la alegeri în calitate de candidaţi. Eventual, mandatul pe care îl exercită în prezent ar putea avea de suferit prin suspendarea din funcţie”.

N-are dreptate domn’ judecător? Are. Noi știm că, pe parcursul proceselor electorale, de care a avut parte România post-decembristă, mulți pușcăriabili au aterizat în funcții alese direct din temniță. Au fost aleși primari și stâlpi ai societății care au cam decedat pe parcursul scrutinului. Păi, dacă morții au drept de vot, de ce nu l-ar avea și pe cel de candidatură?

Deci, nu pot procurorii aresta, cât poate poporul vota. Și alege. E o altă interpretare a alegerii grâului de neghină. Aici se alege neghina.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • grisa

    02 mai 2016 12:50

    Exprim o banalitate fiecare popor are conducatorii pe care-i merita. Toata aceasta mascarada electorala ne arata in toata micimea si marginirea noastra. Din moment ce penalii sunt cei ce emit legi si tot ei le voteaza, la ce ne putem astepta ?

    raspunde comentariului
+