HomeSocialNu telefonul mobil tâmpește elevul

Nu telefonul mobil tâmpește elevul

O profesoară din București cere imperativ scăderea notei la purtare la 3 pentru o elevă ce a avut „obrăznicia“ s-o filmeze când cerea cadouri/bani/peșcheș/ciubuc. Cumva tot circul ăsta din învățământ caută să fie împins spre concluzia: telefoanele mobile sunt de vină pentru tot derapajul din sistemul educațional. Și nu cred că-s singurul care crede că asta-i o aberație demnă să-i țină iar pe profesorii ăia abjecți sub o mantie a anonimatului. Nu-i corect să emiți pretenția să-i filmezi pe elevi la bac să nu fure, dar în timpul anului profesorul să devină un despotic peste buzunarul elevilor.

„Telefonul mobil e problema“. Telefonul mobil este util, că a devenit o bijuterie este problema societății false în care trăim și n-o s-o schimbe o interdicție. Telefonul mobil n-a fost o problemă când a apărut și aveau doar doi-trei în clasă și-l poșteam mai ceva ca țigara din curtea școlii. Fascinația era mai mare atunci și uite că n-a murit nimeni. Câți mai sunt atrași de iPhone-uri acum când alții au Galaxy, ori alte gadget-uri? Și chiar de nu ești atent la oră din cauza telefonului, credeam că oamenii care lucrează cu copii știu că a-i interzice un lucru e ca și cum l-ai forța să o facă. Așa funcționează 90% din copii. Dacă telefonul e problema în aceeași măsură și modul de predare e o problemă. Și programa școlară plină de informații basculate ilogic este o problemă. Lipsa interactivității, practica, socializarea, toate-s probleme. Brusc Graham Bell e țap ispășitor pentru că nu poți învăța tu 20 de oameni că radical din 64 e 8, ori nu-s în stare să memoreze Luceafărul. Pe unii informații ca acestea nu îi ajută în viață. Asta pentru că se bătea ieri monedă la TV că-s oameni ce știu Eminescu pe de rost. Felicitări, au memorie bună! Ce altceva mai au?

Mă bucur de faptul că acum elevii filmează tot. E bine să vadă toată lumea că-s profesori ce nu merită nici să le facă o cafea viitorilor șefi agramați, cine pe cine bate și din ce motive, cine pe cine fute și din ce motive etc. Să se filmeze tot dacă tot ne place să fim Big Brotheri pentru alții. Sunt sigur că un părinte capabil își poate învăța copilul să nu se joace la telefon în timpul orelor, dar în rest să filmeze tot ce consideră că este scandalos. Și dacă se vor interzice telefoanele să vă dotați odraslele cu reportofoane, camere în pixuri/ceasuri și-ntr-un final apelăm la artileria grea: îl trimiți la școală cu un car de reportaj.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare