O Educație moartă, cu dric la poartă și cai mascați

de Victor Eugen Lungu , 14 aprilie 2015
O Educație moartă, cu dric la poartă și cai mascați

În timp ce ne uităm la graficele INS care ne arată cum, cu 2,5% din PIB alocate Educaţiei, România este la coada clasamentului lumii în privinţa finanţării şcolii, să ne aducema aminte cum Cristiana Anghel a făcut greva foamei pe drepturi de autor pentru (declarativ) a se da 6% din PIB pentru Educație și Învățământ. Cererea era adresată odiosului Traian Băsescu care-l pusese pe celălalt odios, Emil Boc, să se țină strâns de băierele pungii statului și să-i țină pe profesori și învățători în foame cruntă, iar pe Cristiana Anghel în grevă profesionistă a foamei.

Dacă odiosul guvern „Jos Boc, Jos Băsescu” nu s-a deschis la punga PIB-ului pentru Educație, în schimb și-a deschis portofelul actualul pușcăriaș Dan Voiculescu și a plătit-o pe doamna Ma’ Foame pe drepturi de autor să ne arate suferință în direct la Antena 3. După care a cooptat-o în partidul său de buzunar și a făcut-o senator. Că nu numai Caligula trebuia să ducă animale în Senatul său.

Oricum, au trecut anii, s-au schimbat guverne (Ponta 1 cu Ponta 2, 3 și chiar 4), dar PIB-ul nu și-a desfăcut băierile să reverse abundența celor 6% peste Educație și Învățământ. Nici măcar sub regimul de lapte și miere al Uniunii Social Liberale din care făcea parte și mult prea încercănata ființă. Cu toate acestea nu s-a mai auzit nici un suspin, nici un ghiorăit de mațe dinspre Senatorul Ma’ Foame – prin care să ne arate că protestează, în continuare, pentru binele comun al clasei profesionale din care face parte – cea pentru care (declarativ) s-a târât cu tot cu perfuzii în Parlamentul României.

Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în 2013, în sistemul public de învăţământ au ajuns echivalentul în bani a doar 2,5% din PIB. De asemenea, potrivit legii bugetului, în 2014 sistemul educaţional a primit “decât” 3,2% din PIB. Din aceeași sursă, pentru 2015 bugetul alocat educaţiei este echivalentul a 3,7% din PIB. Deci?

Este totuși bine că oamenii politici au promis şi au şi introdus în normele legislative un prag de 6% din PIB pentru Educație. Bănuiesc că au și semnat pacte naționale pe acest subiect… Și mai avem pretenția că suntem cea mai luminată nație, cea care dă clasă tuturor analfabeților din lumea aceasta (mai ales americanilor)! Din păcate vom rămâne întunericiți în auto-suficiență exact ca și politicienii care ne-au adus în această situație. Noi pe ei, ei pe noi…

Țara lor ne vrea proști, analfabeți cu diplome, simpli sclavi pe plantație.

Pe munca noastră să alimentăm conspirația mediocrităților: pe de o parte să dăm bani fabricilor de diplome în care s-au transformat universitățile și cu un drum să alimentăm sistemul cu votaci… Năucii aceștia de prin Parlamentul României sunt identici cu ministrul acela al lui Groza, Zeroni (sau Zăroni, nu contează) care se încheia la pantaloni cu nasturii de la cămașă – comuniștii au introdus facultățile pe puncte și urmașii lor nu vor să renunțe la ideea ca toți analfabeții să facă o facultate. Doar prost la prost trage și numai așa ne pot învinge.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Academia Cațavencu

  20 aprilie 2015 17:32

  Dragă grisa, românii cei mulți preferă fake news-urile de doi lei, scurte și, pe cât posibil, cu greșeli gramaticale. Asta îi face să dea jdemii de likeuri, e ca și cum le-ar scrie ei.

  raspunde comentariului
 • grisa

  20 aprilie 2015 16:49

  Ceea ce-i ciudat e ca " Academia Catavencu " are chiar atat de putini cititori cel putin in presa on line. Nu tu un comentariu cat de cat ci doar reclame. Oare chiar atat de putin interesanti ati devenit ? Mie mi se par destul de bine ticluite articolele voastre. Or, romanii s-au saturat doar de articole satirice ce n-au nici un rasunet in "mult prea glorioasa si corupta " noastra clasa politica si financiara ?

  raspunde comentariului
+