O ţară de violaţi, violatori şi viologi

de Spartakus , 24 iulie 2015
După ce a rămas fără violatorul lui favorit, intrat la răcoare pe zece ani, Mihai Gâdea a devenit violog

Hai să nu ne mai ascundem după cireş şi să ne prefacem indignaţi că “aşa ceva nu se poate întâmpla în România secolului XXI” când auzim de cazuri de viol la Vaslui, Giurgiu sau oriunde în altă parte în spaţiul carpato-danubiano-dragnic (că pontic a fost până mai ieri). E suficient să privim în istorie, ca să acceptăm că însăşi etnogeneza poporului român e o consecinţă a violului. Prin legende a fost mediatizat doar cazul Dochiei, o tânără dacă, fugărită şi, în cele din urmă, prinsă de Traian (din păcate pentru Antena 3, nu Băsescu, alt Traian), dar câte dochii anonime n-or fi fost prinse de legionarii romani beţi, pentru a zămisli minunatele şi autenticele vlăstare de daci şi de romani care populează azi Vasluiul? Şi, dacă vorbim de moldoveni şi violatori, nu putem să-l neglijăm pe Ştefan cel Mare, care, atunci când pe la ospeţe nu omora fără giudeţ, avea o altă ocupaţiune favorită, anume alergatul sătencelor sexy, gen Răreşoaia, Vrâncioaia şi alte oi. La fel, nu mai vorbesc de cazurile de ţărănci frumoase pe care boierii puneau cu anasâna mâna şi alte organe, că a vorbit Rebreanu mai bine – şi tot el aminteşte că, uneori, şi reciproca era valabilă, vezi cazul Petre Petre-Nadina, pe care elevii de gimnaziu l-au studiat, săracii, până li s-au tocit palmele.

Aşa că de ce ne mai mirăm azi de atâtea violuri, când ele ne-au însoţit mereu, de-a lungul istoriei? Căci mereu România a fost o ţară de violaţi şi de violatori. Chiar şi azi, situaţia nu s-a schimbat. Suntem vreo 19 milioane de victime, majore şi minore, şi fix 588 de făptaşi în Parlament, ba chiar mai mulţi, dacă-i adăugăm şi pe guvernanţii propriu-zişi. Şi toţi hăndrălăii ăştia, de atâta amar de vreme, ne regulează cum vor ei, fără să le spună nimeni nimic. Ba, uneori, la patru ani odată, ne mai stropesc şi cu alcool – bere sau ţuică, după caz şi eveniment electoral – să ne revenim în simţiri şi să-i votăm tot pe ei, ca într-o perfectă ilustrare a Sindromului Stockholm.

În ultimii ani, pe lângă violaţi şi violatori a apărut şi o a treia categorie: viologii. Ei sunt experţii în viol, pentru că şi aceasta a devenit o ştiinţă. Îi vedeţi pe la toate televiziunile, dezbătând la greu şi explicându-ne cum stă treaba cu japca. Fie că se numesc Monica Tatoiu, Sergiu Mizil, Leo de la Strehaia, Simona Gherghe, Capatos, Măruţă, Căcuţă sau cine ştie cum, ei sunt atotcunoscători în materie. Mai nou, chiar şi băsescologi renumiţi, precum Gâdea, Ciuvică sau Ciutacu, au devenit viologi – singura pe care nu am văzut-o prestând a fost Dana Grecu, care probabil nu ştie cum stă treaba cu violul, pentru că uitaţi-vă la ea: cine ar îndrăzni să o atingă măcar cu un degeţel?

Iar culmea este că, deşi violatorii îl violează de atâta vreme, pe unde îl prinde şi prin toate găurile din buzunare, lăsându-l şi fxxxt, şi cu banii luaţi, violatul popor român nu face nimic. Stă, ca prostul, şi cască gura la televizor, când ar trebui să se revolte şi să-i castreze chimic, fizic sau chiar manual pe violatori. Ba chiar şi pe viologi, ca să fie sigur că nu-l mai fxxe nimeni, nici măcar la cap.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+